Barça

Vells enemics

Javier Tebas és el principal obstacle per anunciar la renovació de Leo Messi pel Barça i aquest conflicte se suma a d’altres entre el president de LaLiga i l’argentí

El 2005, quan era assessor jurídic de l’Alavés, va posar molts obstacles perquè no pogués jugar, amb denúncia inclosa, i en el cas del burofax es va alinear amb el Barça

Leo Messi ja té un acord per renovar amb el FC Barcelona per les dues pròximes temporades. El club i el jugador estan d’acord en totes les xifres del nou contracte, però hi ha un impediment molt important que fa impossible que es pugui anunciar oficialment la continuïtat de l’astre argentí a Barcelona. I aquest obstacle és Javier Tebas, el president de LaLiga, que s’està mostrant inflexible a l’hora de negociar el límit salarial i no pensa fer cap excepció. “El Barça, amb la massa salarial que té avui, està excedit. Per poder incorporar Messi haurà de fer retallades. Han de fer un esforç important de reducció per sumar els fitxatges que ja han pactat. Ja hi estan treballant, ens ho han explicat i confiem que ho podran fer”, va dir Tebas fa pocs dies.

Mentre el club blaugrana treballa sota pressió per trobar una solució a aquest problema buscant traspassos, cedint jugadors, donant cartes de llibertat o negociant rebaixes salarials molt importants, Leo Messi veu com Javier Tebas s’interposa de nou en un assumpte cabdal de la seva vida. Ara és per la renovació del seu contracte, mentre que a finals d’agost del 2020 ho va ser per tot el contrari; per posar encara més traves quan volia marxar gratis del club aferrant-se a una clàusula del seu contracte. En aquell conflicte entre Messi i el FC Barcelona, LaLiga de Tebas es va situara clarament a favor del club blaugrana. En un comunicat van recordar a Messi que el contracte que tenia amb el Barça era vigent fins al 30 de juny del 2021 i que no efectuarien el tràmit de visat previ de la baixa federativa al jugador si aquest no abonava prèviament l’import de la clàusula, que era de 700 milions d’euros. La família Messi va contestar al comunicat dient que LaLiga era “parcial” perquè defensava els interessos dels clubs, però aquesta es va mantenir ferma en la seva posició.

El 2005, el gran conflicte

La primera controvèrsia entre Messi i Javier Tebas, però, va passar fa molts anys, en un llunyà 2005, quan l’ara president de LaLiga era assessor jurídic de l’Alavés, propietat de Dimitri Piterman. Tant el club basc com el Deportivo de la Corunya van denunciar el Barça per alineació indeguda de Messi en el partit contra el Saragossa. Cinc dies abans, l’argentí havia aconseguit la doble nacionalitat. Messi no havia jugat abans en la lliga perquè la quota d’estrangers la tenia coberta amb Eto’o, Ronaldinho i Márquez i es va voler curar en salut.

Messi no tenia contracte professional, però hauria pogut jugar amb fitxa del filial i pel fet de ser en el club des dels tretze anys. Eren els assimilats. Però, malgrat que Messi ni tan sols havia jugat contra ells, tant l’Alavés com el Deportivo van qüestionar la seva alineació en considerar que la seva llicència s’havia tramitat com a juvenil quan era professional –cobrava tres milions d’euros i tenia una clàusula de 120 milions– i també entenien que se l’havia inscrit fora de termini, en tancar-ho el 31 d’agost, per la qual cosa van demanar la seva nul·litat. Tebas defensava que el procediment suposava un frau de llei i va demanar empara a la lliga en considerar que es trencava el principi d’igualtat perquè entenia que el Barça s’havia reforçat fora de termini.

El comitè de competició va desestimar les dues denúncies, però Messi va patir molt durant tot aquell temps perquè no podia fer el que més li agradava, jugar a futbol. Anys després, Javier Tebas li continua fent la guitza.

TEBAS

S’ha mostrat inflexible en la seva posició amb el límit salarial del FC Barcelona

Guardiola, a Tebas: “Que n’aprengui, de la Premier”

Pep Guardiola va enviar un missatge a Javier Tebas, el president de LaLiga, amb qui ha mantingut més d’una divergència en el passat. Des de Rialp, on celebra el seu campus, el tècnic del Manchester City va voler defensar el model i la gestió de la lliga anglesa, en comparació amb l’espanyola recordant, a més a més, que els clubs anglesos no estan patint tant econòmicament com la resta pels efectes de la pandèmia. Ho deia en referència amb les dificultats del Barça per incloure Messi tenint en compte el límit salarial. “Si es ven millor el producte i es paga més pels drets televisius, que n’aprengui, ell que en sap de tot més que ningú, que és més savi que ningú i que es posa a casa dels altres. Potser així el Barça, el Madrid, l’Atlético o el València tindran més recursos per fer les inversions que cal”, va dir. Guardiola també va defensar que hi hagi grans inversors que vulguin posar diners en el futbol. “Potser és l’únic negoci en què està mal vist que la gent vulgui invertir. Si hi ha propietaris que ho volen fer i que no en volen treure cap benefici... quin problema hi ha?” També es va mostrar contrari a la convocatòria de Pedri per als Jocs i va elogiar la feina que està fent Luis Enrique en l’Eurocopa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)