Barça

Enaltit

L’Eurocopa erigeix Pedri en un futbolista tocat per una vareta màgica i s’endú els elogis de Luis Enrique i de la resta del món futbolístic

Trenca defenses, penca com ningú i no fa errades greus

No hi ha el més mínim dubte que Pedri marxa d’aquesta Eurocopa com una de les estrelles del campionat. S’hi va colar com una de les novetats de la nova selecció espanyola de Luis Enrique, que no ha dubtat a donar-li el timó de la selecció juntament amb Sergio Busquets després de l’excel·lent temporada que havia fet en el Barça sota les ordres de Ronald Koeman. Precisament, el tècnic holandès va canviar d’opinió respecte a Pedri, al qual va recomanar que es busqués equip abans que comencés la pretemporada perquè no sabia si disposaria de gaires minuts. Però quan el va veure jugar i entrenar-se els dubtes es van dissipar i el va convertir en un dels seus imprescindibles.

Ha estat espremut en el Barça per Koeman i en la selecció espanyola per Luis Enrique, que l’ha considerat un intocable. Ha estat titular en els sis partits i ha jugat tots els minuts en tots menys l’últim de la pròrroga dels quarts contra Suïssa. Una mitjana de més de 100 minuts per partit tenint en compte que la selecció espanyola ha jugat tres pròrrogues. En total han estat 629 minuts. Però, més enllà dels minuts, el que ha erigit Pedri en una revelació d’aquesta Eurocopa és la personalitat que ha demostrat als seus 18 anys. Mestratge dirigint l’equip sobre la gespa i ensenyant a tot el món futbolístic les qualitats que molts van descobrir en el Barça la temporada passada. Les xifres en la seva primera Eurocopa ja el situen com un futbolista espectacular, tocat per una vareta màgica.

Ha fet una mitjana de 70,2 passades per partit i amb un percentatge d’encert d’un 92%. En la semifinal contra Itàlia, per exemple, va fer 55 passades bones en 55 intents durant els noranta minuts i, comptant la pròrroga, són 65 passades bones de 67 intents. Espectacular. I el que és més important, per si queda algun crític, és que de les 70,2 passades que fa de mitjana, només 17,2 són en camp propi i les 53 restants les realitza en el camp del rival. Però no només de passades ha viscut Pedri, que també sap perfectament quan aguantar la pilota, quan trencar defenses o quan assistir. I tot completat amb un sacrifici pel conjunt absolutament digne d’elogi. És el jugador de l’Eurocopa que més quilòmetres ha corregut fins al moment, amb 76,1 km, quatre més que el segon (Jorginho amb 72,3 km) i ha recuperat 25 pilotes.

La seva actuació ha despertat els elogis del món del futbol. L’entrenador italià Fabio Capello ja va al·lucinar amb ell abans del duel de semifinals i fins i tot va afirmar que podria acabar sent un talent com Messi i després del duel contra els italians les bones paraules es van multiplicar. “Algú s’ha fixat en l’Euro que ha fet un nen de 18 anys que es diu Pedri? No ho ha fet ni Don Andrés Iniesta. Això de Pedri en aquest Europeu no ho he vist fer amb 18 anys a ningú en una Eurocopa, Mundials o Jocs Olímpics, és una cosa fora de tota lògica. Encantat que pugin al carro de Pedri molts més. L’hem de cuidar”, va dir Luis Enrique. L’exjugador Gary Lineker assegura que es una “superestrella en creació” i que és un futbolista “fantàstic”; Diego Latorre diu que el seu nom ja s’escriu amb majúscules, i un analista del prestigiós diari The New York Times ja fa travesses sobre quantes pilotes d’or guanyarà. Diu que tres. Tothom enalteix Pedri.

LUIS ENRIQUE

El que ha fet Pedri no ho ha fet ni Don Andrés Iniesta. El que ha fet amb 18 anys està fora de tota lògica

LA DADA

55 passades bones de 55 intents en els noranta minuts contra Itàlia

MÉS ELOGIS

Lineker el veu com una superestrella, Capello al·lucina i alguns ja el veuen amb pilotes d’or
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)