Barça

opinió

Hi ha cas Ilaix

Ilaix Moriba no pujarà al primer equip fins que no renovi el contracte i la primera mesura és que faci la pretemporada amb el Barça B

El moviment no ha agradat gens als representants del migcampista

El Barça manté que si el jugador no renova serà traspassat

El FC Barcelona ahir va fer públics els noms dels onze jugadors del primer equip que avui començaran la pretemporada i també dels nou del filial que s’incorporen a l’equip de Ronald Koeman durant la primera part de la preparació de l’equip a l’estiu. La sorpresa és que en aquesta llista de 20 noms no hi apareixia enlloc el nom d’Ilaix Moriba. Ni rastre. I no va ser cap errada ni cap descuit. Ilaix no està entre els escollits per començar la pretemporada amb els grans perquè ho farà amb el Barça B de Sergi Barjuan fins a nova ordre. O més ben dit, fins que es reobrin les negociacions per renovar el seu contracte, que finalitza el 30 de juny del 2022.

A Ilaix va causar-li molta sorpresa quan va rebre la trucada en què se li va comunicar que faria la pretemporada amb el filial. No s’ho esperava gens ni mica. Donava per fet que es posaria sota les ordres de Koeman malgrat la seva situació contractual. Que no hi influiria gens. Però la direcció esportiva del Barça sí que ho han tingut en compte i han preferit fer un moviment com a mesura de pressió i per deixar-li les coses molt clares. Si no renova el contracte, no pujarà al primer equip. Així de clar. De fet, en les trobades amb els seus representants ja van advertir-los que si no volia ampliar el seu vincle amb el club intentarien traspassar-lo aquest mateix estiu. La mateixa situació que Ousmane Dembélé.

El moviment fet pel FC Barcelona va causar sorpresa al jugador i enuig als seus representants, que no s’ho esperaven gens ni mica ara que estan en plenes negociacions per ampliar el seu contracte. Però precisament per aquest motiu el club blaugrana va fer aquest pas. Perquè vol pressionar el futbolista després que els seus representants refusessin la primera oferta que li van fer perquè la consideraven massa baixa i apel·laven a propostes molt més altes de la lliga anglesa. Al Barça ja tenien clar que potser es trobarien amb alguns problemes amb els nous representants d’Ilaix Moriba. Sabien que els voldrien collar amb l’amenaça d’ofertes més elevades, i més tenint en compte que el jugador està en l’últim any de contracte. Però el club blaugrana també està jugant les seves cartes i la primera ja l’ha utilitzat. Estarà en la dinàmica del filial fins que no renovi.

Evidentment que el Barça compta amb Ilaix Moriba de cara a la temporada vinent i en el futur i que això és una mesura de pressió, i, com si fos una partida d’escacs, ha fet un moviment i ara n’espera un del rival per veure si es desencalla la negociació. El Barça té previst deixar passar uns dies i si des de l’entorn d’Ilaix Moriba no responen tornaran a fer un altre pas. Però de moment, calma. Molta calma. L’oferta que li van fer és un contracte a llarg termini, de cinc anys, amb fitxa del primer equip i un salari que seria ascendent amb els anys i amb una part rellevant en variables. És la política que se segueix amb els joves a partir d’ara. La situació econòmica del club blaugrana no permet fer bogeries, però és que, a més a més, per filosofia es vol que molts contractes creixin en funció del rendiment del futbolista a la gespa. No es volen fer renovacions amb condicions inassumibles que després puguin comprometre l’economia del club. A més a més, un dels grans problemes que té el Barça en el dia d’avui és la massa salarial, que està disparada, i no pot inscriure futbolistes fins que no compleixi amb el límit.

La posició de la direcció esportiva, però, és molt clara. Renovar-lo continua sent una prioritat perquè es creu en les capacitats del futbolista i perquè, a sobre, s’ha format al planter. Koeman també compta amb ell i fins i tot ahir va reclamar el fitxatge d’un altre migcampista, després d’haver-se quedat sense Wijnaldum. El tècnic holandès ja va demostrar la temporada passada que té plena confiança en Ilaix. El va fer participar en catorze partits, en quatre fins i tot va ser titular i va marcar un gol.

RENOVACIÓ

Els agents de Moriba van refusar l’oferta i reclamen més diners

BARÇA

Esperen un moviment d’Ilaix en breu per desencallar la negociació

Missatges clars

Ja s’ha dit en més d’una ocasió que un dels problemes de l’anterior directiva és que mai va tenir un no per als jugadors i que aquests van acabar tenint tant poder que ningú del club s’atrevia a anar en contra els seus desitjos o interessos. Sembla que Joan Laporta i la seva junta estan intentant posar fi a aquest domini deixant molt clar qui mana i que les decisions es prendran en funció del que sigui el millor per al club. I com a exemples més visibles, la rescissió del contracte de Matheus Fernandes, les advertències a jugadors amb fitxes altes que s’hauran de rebaixar el sou tant sí com no o el que es va saber ahir, la decisió de no deixar fer la pretemporada amb el primer equip a Ilaix Moriba fins que no renovi el contracte. S’ha acabat cedir a xantatges o a mesures de pressió pensant que el club es farà enrere. Ara no.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)