Barça

Griezmann, dany col·lateral de la continuïtat de Messi

Mercat. El Barça i l’Atlético estan a punt de tancar un acord que portarà el francès de retorn a Madrid i Saúl, al Camp Nou. Mana la massa salarial

“Aquest estiu es poden veure operacions que poden semblar estranyes, però no hi ha més remei que fer-les tenint en compte l’economia del club”, deien fa uns dies fonts del FC Barcelona. “Pot semblar que hi sortim perdent, però no és així; la nostra prioritat és rebaixar la massa salarial”, diuen ara per explicar l’operació d’intercanvi entre Antoine Griezmann i Saúl Ñíguez amb l’Atlético de Madrid que va avançar Mundo Deportivo i que s’ha accelerat en les últimes hores fins al punt que es podria fer oficial en els pròxims dies.

El Barça, després d’arribar a un acord amb Leo Messi perquè l’argentí signi un nou contracte amb el club de la seva vida per a les pròximes cinc temporades, necessita amb urgència rebaixar la seva massa salarial en més de cent milions d’euros per la normativa de LaLiga que va explicar Javier Tebas en el seu dia, aquella que diu que per cada milió que augmentis la massa salarial, n’han de sortir quatre. El club blaugrana ja ha alliberat massa salarial amb la venda de Junior Firpo al Leeds o la rescissió de contracte de Matheus Fernandes, però necessita continuar fent els deures. I això implica la marxa de Griezmann, un jugador amb un sou molt elevat. “Sense el francès i amb un parell o tres més de baixes, ja ho tindríem”, expliquen fonts de l’àrea esportiva.

És per això que s’han intensificat els contactes amb l’Atlético de Madrid per fer efectiva l’operació d’intercanvi entre Griezmann i Saúl. El Barça intentarà ingressar uns diners en aquesta operació o que algun altre jugador arribi al Camp Nou, tot i que fonts del club admeten que la prioritat és desfer-se de l’alta fitxa del francès. “Se li podria donar la carta de llibertat, però si gràcies a aquesta operació podem aconseguir un bon jugador que agrada al tècnic, millor que millor”, diuen des de l’àrea esportiva.

L’operació, a banda de per un tema econòmic i la necessitat de rebaixar la massa salarial, també la veuen satisfactòria al Barça des d’una vessant esportiva. Es considera que Griezmann ja ha demostrat en aquests anys que difícilment és compatible amb Messi sobre el camp i l’arribada de Saúl reforçarà un mig del camp curt d’efectius, una línia que Ronald Koeman volia fer més forta amb la contractació frustrada de Wijnaldum. També es creu que amb aquesta operació es continua treballant en l’objectiu de construir una plantilla de futur, rejovenida, tenint en compte que Griezmann ja ha complert els 30 anys i Saúl només en té 26.

L’operació, a més, satisfà totes les parts. Al Barça, per la necessitat de desfer-se d’una fitxa alta i de reforçar el mig del camp. A l’Atlético de Madrid, perquè reforçaria la seva plantilla amb un jugador que agrada a Simeone i a qui l’entrenador argentí està segur de poder tornar a fer triomfar com ja va fer en la seva primera etapa al club madrileny. A Griezmann, perquè, sabedor que el Barça vol desprendre’s d’ell, prefereix tornar allà on es va fer gran a provar sort en un club de la Premier. I a Saúl, suplent l’últim curs amb Simeone, perquè veu un repte apassionant poder triomfar de blaugrana i està segur de poder guanyar-se la confiança de Koeman.

Està clar que tots els camins porten Saúl al Barça i Griezmann de retorn a l’Atlético. L’acord està encaminat i el desenllaç és imminent.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)