Barça

Antoine vs. Griezmann

Amb el Barça, Griezmann mai ha superat la barrera dels més de 20 gols per temporada que sí que va garantir en cadascun dels seus cinc anys en l’Atlético de Madrid

El talent d’Antoine té cabuda en aquest Barça. El salari de Griezmann no té cabuda en aquest Barça. Ras i curt. Aquesta és la dura realitat de l’actual situació econòmica del club presidit per Joan Laporta. Allò que el Barça podia pagar fa dos estius a les seves estrelles no ho pot assumir ara. El famós fair play financer asfixia i la continuïtat de Leo Messi té un preu. I aquest preu es diu Antoine Griezmann. Fer encaixar Messi dins el trencaclosques obligarà Ronald Koeman a desprendre’s a contracor d’un campió del món. Està assumit. La necessitat de rebaixar la massa salarial acosta el francès, de nou, al Wanda Metropolitano, i Simeone, després del cas Luis Suárez d’ara fa un any, ja es frega les mans amb la possibilitat que s’acabi fent realitat el retorn del fill pròdig.

L’intercanvi de cromos Griezmann-Saúl que fa dies que negocien el Barça i l’Atlético està madur. La fórmula que el club blaugrana va aplicar amb anterioritat amb casos com Cillessen-Neto i Arthur-Pjanic és una via que encaixa a tots dos clubs, però LaLiga ja ha advertit que estarà atenta a l’operació perquè és evident que els dos jugadors no tenen el mateix valor de mercat. Cal fer encaixar més peces, i aquí és on entrarien a escena noms que han aparegut en els últims dies com els de Lodi i Mario Hermoso. Griezmann veuria amb bons ulls el retorn a Madrid. També la seva família. Per ara, l’internacional francès no ha obert la boca públicament i continua de vacances a Eivissa. La setmana que ve s’hauria d’incorporar als entrenaments amb el Barça a la ciutat esportiva Joan Gamper. Saúl tampoc ha parlat des que l’Atlético va començar la pretemporada a Los Ángeles de San Rafael i ahir no va saltar a la gespa ni en la sessió matinal ni en la de la tarda. Ñíguez va treballar de forma individual al gimnàs. Temps d’espera i d’enginyeria econòmica.

La cada cop més provable sortida de Griezmann del Barça en aquest mercat d’estiu tancaria una etapa de dues temporades com a blaugrana. Dos cursos en què ha marcat un total de 35 gols i ha repartit 17 assistències en 99 partits oficials. Números correctes, però lluny dels esperats d’una estrella que va costar 120 milions d’euros el 2019.

Griezmann va marcar 20 gols la temporada passada (15 en la lliga, 2 en la Champions, 3 en la copa i 2 en la supercopa) i va donar 13 assistències en 51 partits. El francès ha millorat en aquest segon any els números del primer: 15 gols i 4 assistències en 48 partits el curs 2019/20. Però la realitat és que en cap dels seus dos anys com a blaugrana no ha pogut superar les xifres de gols que va demostrar en cinc temporades en l’Atlético. Allà sempre va garantir més de vint gols per temporada: 21 gols en la seva última temporada en l’Atlético, 29 gols en la temporada 2017/18, 26 dianes en la temporada 2016/17 i 25 gols en el curs 2014/15. El seu millor rendiment el va oferir la temporada 2015/16, la segona amb l’Atlético, amb 32 gols. Sempre per sobre de la barrera dels vint gols, cosa que no ha pogut fer com a blaugrana.

Griezmann ha marcat gols i ha estat garantia de compromís dins el terreny de joc pel que fa a treball i sacrifici defensiu, però si marxa ho farà amb l’espina de no haver aconseguit els números de gols que va aconseguir amb l’Atlético, i en dos anys només haurà aixecat un títol amb el Barça: la copa. El seu primer any va ser en blanc, i en el segon ha conquerit una copa, mentre veia com el seu Atlético aixecava la lliga.

Ni Valverde, ni Setién, ni ara Koeman han sabut trobar la tecla màgica per fer encaixar Griezmann al costat de Leo Messi. Sí en partits puntuals, però no de forma regular. Griezmann ha jugat per l’esquerra, per la dreta, com a referència a dalt, com a segona punta... sempre a l’ombra de Messi. La química amb l’argentí mai ha acabat de ser una realitat. Griezmann ja va entrar amb mal peu en el vestidor blaugrana. El seu famós documental La Decisión, produït per Gerard Piqué, va generar moltes tensions. El mateix Griezmann ho va admetre en una entrevista a Universo Valdano, quan va assegurar que va parlar amb Messi i aquest li va dir que li havia dolgut que es quedés a l’Atlético quan el mateix Leo havia fet declaracions públiques obrint-li la porta del Barça. Tampoc va marxar bé de l’Atlético la temporada següent, quan, aleshores sí, va decidir acceptar el repte de jugar al Camp Nou. La seva ruptura amb Konami i l’incendi amb Rakuten arran del vídeo que va transcendir dies enrere en què ell i Dembélé s’havien mofat d’uns treballadors asiàtics en la gira del 2019 és un episodi més en la llista de desencerts d’Antoine.

Del fitxatge de Griezmann, al Barça encara li queden per amortitzar uns 80 milions d’euros. Dembélé i Coutinho eren millors candidats per a una sortida, però l’any en blanc de Philippe i la inoportuna lesió amb França durant l’Eurocopa que es va fer Ousmane han deixat Griezmann sol davant del precipici.

En aquestes dues temporades Griezmann tampoc ha sabut seduir els cors dels culers. Ell ho va intentar amb celebracions made in USA com aquella del seu primer gol com a blaugrana, però mai ha acabat d’existir feeling amb l’afició culer. Ara, el retorn a l’Atlético el situaria davant el repte d’intentar cosir la profunda ferida que va originar la seva marxa amb els fidels del Wanda.

Ahir van haver nous contactes, sense acord. El Barça no vol repetir un cas Suárez i exigeix a l’Atlético que pagui la totalitat de la fitxa de Griezmann. Laporta no vol cedir per ara en aquest aspecte. Calma tensa. El Barça també demanaria a Saúl una rebaixa salarial. L’intercanvi amb João Félix, més complicat, és una via encara no tancada del tot.

35

gols

99 partits amb el FCB

133

gols

en 5 anys a Madrid

GRIEZMANN

El francès continua de vacances a Eivissa amb Koke, sense fer declaracions

SAÚL ÑÍGUEZ

El valencià no va saltar ahir a la gespa i va fer feina al gimnàs, esperant notícies

POSICIÓ DEL BARÇA

Escaldat amb el cas Suárez, vol que l’Atlético assumeixi tota la fitxa d’Antoine

REBAIXA DE SOU

El Barça també demanaria a Saúl (o João Félix) una rebaixa salarial per ser blaugrana

Griezmann no apareix en el vídeo de promoció del segon equipament

En època de mercat, rumors i negociacions, cada petit detall és analitzat al mil·límetre, i en aquest sentit l’absència d’Antoine Griezmann en el vídeo que el Barça va llançar ahir a les seves xarxes socials per promocionar la nova segona samarreta de color porpra de la temporada 2021/22 no sembla un detall menor. El cas és que Griezmann sí que figurava en el vídeo que el club va fer servir fa cosa d’un mes per publicitar la primera samarreta de la pròxima temporada, però ni rastre de la seva cara en el vídeo d’ahir. Sí que hi apareixen futbolistes com Piqué, Sergi Roberto, De Jong, Pedri i Ter Stegen, però no el francès. Algunes fonts assenyalen que les imatges del francès haurien estat esborrades i el vídeo s’hauria reeditat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)