Barça

Zona problemàtica

Koeman s’ha quedat sense Wijnaldum, la seva petició, Busquets no té un recanvi clar, Pedri i De Jong acumulen molt desgast i Ilaix no ha renovat

Pjanic i Coutinho estan en el mercat i no es confia gaire en Riqui

La temporada passada, quan faltava només una setmana per començar els entrenaments, Ronald Koeman es trobava amb un greu problema en el mig del camp del Barça. Hi havia overbooking en aquesta zona i durant un temps el club va tenir fins a dotze futbolistes que podien jugar en aquestes posicions. I això que el tècnic holandès va començar jugant amb un 4-2-3-1, el que feia més gran el problema. Durant el mercat, però, anirien marxant jugadors, deixant la xifra final força equilibrada.

Tot el contrari és el que passa aquest estiu. En aquests moments, Koeman manté que li segueix faltant una peça a la sala de màquines de l’equip. Aquest mercat, han arribat un lateral, Emerson, un central, Eric Garcia, i dos davanters, el Kun Agüero i Depay. Però cap migcampista. El tècnic holandès va reclamar Wijnaldum, i la realitat és que va estar molt a prop de fitxar, però el seu compatriota va preferir els diners del PSG, que li doblava el sou, a vestir de blaugrana. A hores d’ara, Koeman el segueix reclamant públicament.

Des de la direcció esportiva no amaguen que, ara mateix, és pràcticament impossible afrontar un altre fitxatge, perquè hi ha el problema del límit salarial i perquè no hi ha diners a la caixa. Així doncs, Koeman haurà d’afrontar la temporada amb el que té en aquests moments en el primer equip i el que pugui anar a buscar en el filial. La situació del mig del camp és força problemàtica per diversos motius.

Un d’important és que Sergio Busquets segueix sense tenir un recanvi clar en la plantilla. En la seva posició pot jugar De Jong, però llavors es perd la seva arribada a l’àrea i capacitat de sorprendre el rival. També Sergi Roberto pot actuar de mig centre, però sense un substitut clar de Jordi Alba –al marge de Balde– no seria estrany que el reusenc jugués algun partit de lateral per l’esquerra. Pel que fa a De Jong, és un dels jugadors que més desgast va acumular la temporada passada i no sembla pas que aquesta sigui diferent. En l’Eurocopa, va acabar fos. El mateix problema i ampliat el patirà Pedri, que, en la primera temporada en l’elit, ho ha jugat absolutament tot. Indiscutible per a Koeman, per a Luis Enrique en la selecció espanyola i ara l’esperen uns Jocs Olímpics que segur que faran que no pugui començar la lliga amb el Barça.

Es podria pensar que això no seria un problema tan important si es pogués comptar amb Ilaix Moriba, però la realitat és que, en aquests moments, la seva situació està encallada perquè les diferències amb el club són encara importants. Els seus representants segueixen tenint unes aspiracions salarials massa elevades. Si no renova, el Barça intentarà traspassar-lo. La setmana vinent podria haver-hi una nova reunió per intentar desencallar la situació. En la plantilla també hi ha Riqui Puig, però, malgrat que és un futbolista molt preuat en el club i per la direcció esportiva, mai no ha gaudit d’una gran confiança per part de Koeman, que potser es veu obligat a comptar molt més amb ell tenint en compte la situació al mig del camp.

I els altres migcampistes que queden, Coutinho i Pjanic, el Barça no compta amb ells. Econòmicament, la seva sortida seria molt positiva, perquè tenen nòmines molt altes, i esportivament també, perquè difícilment tindran oportunitats en l’equip de Koeman, que la temporada passada no va fer jugar gens el bosnià, que el va decebre molt. En el cas de Coutinho, si l’equip passa a jugar amb un 4-3-3, no té espai, perquè el tècnic no el veu d’interior ni tampoc a l’extrem de l’atac. El Barça encara confia a trobar-li una sortida, ni que sigui una cessió, però sap que ho té molt difícil per la situació contractual.

KOEMAN

Es va quedar sense Wijnaldum i manté encara que a l’equip li falta un migcampista

El Juventus proposa un intercanvi Pjanic-Ramsey

El Juventus està molt interessat a recuperar el seu antic jugador Miralem Pjanic. Segons La Gazzetta és un dels desitjos d’Allegri, que vol reforçar el mig del camp i més ara que l’exjugador blaugrana Arthur Melo està lesionat i ha passat per la sala d’operacions. Pjanic veuria de molt bons ulls tornar a Torí, perquè allà va triomfar i sap que en el Barça difícilment podrà jugar. El Juventus proposa un intercanvi amb Aaron Ramsey, com ja es va fer amb Arthur, però, en aquesta ocasió, poden sorgir alguns problemes financers, perquè el Barça encara no ha amortitzat el fitxatge del bosnià. A més a més, també està en negociacions amb l’Atlético per a l’intercanvi entre Griezmann i Saúl, i si arriba a bon port difícilment hi ha lloc per a Ramsey, que caldria veure si té el vist-i-plau de Ronald Koeman.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)