Barça

Koeman, any segon

L’holandès espera que la temporada vinent sigui “millor que l’anterior” i avisa que “dependrà de la plantilla” de què disposi

Sap que al Barça “s’exigeix sempre el màxim” i destaca que “és important el suport del president i del club”

El segon any de Ronald Koeman a la banqueta del FC Barcelona no serà fàcil. Ell ho sap més que ningú i és conscient que el club on treballa exigeix bon joc i títols. D’això, i de més assumptes, en parla en unes declaracions als mitjans del club després de la primera setmana de pretemporada. “L’inici, en general, ha anat bé. No és la plantilla que tindré, per moltes circumstàncies, però he pogut treballar amb molts nois joves. És important veure la qualitat que tenen i la seva projecció”, explica. “Sempre estem oberts a trobar futbolistes joves, són el futur del club. N’hi ha de molt joves, com Balde, Nico i Gavi. També Demir, que pot ser un gran jugador”, destaca també. Això sí, els veterans, com Piqué, Jordi Alba, Busquets i Sergi Roberto, no deixaran de tenir importància per al tècnic holandès. “Tenen lloc a la plantilla, ja ho van demostrar l’any passat. És important que siguin amb nosaltres. En un club com el Barça, hi ha d’haver equilibri entre els més grans i els més joves.”

Després d’una temporada dura i convulsa, les vacances d’enguany li han anat molt bé, a Ronald Koeman. “He pogut desconnectar, perquè he tingut força temps de descans. He gaudit amb la família i he tornat amb moltes ganes d’entrenar. Amb tot, he estat pendent dels partits dels meus jugadors que han participat en l’Eurocopa i la copa Amèrica”, assegura. Què n’espera, de la temporada 2021/22? Koeman és ambiciós i realista: “N’espero molt, que sigui millor que l’anterior. Dependrà de la plantilla que tinguem. El club treballa en moltes coses, sempre amb el màxim objectiu. Aquí sempre intentem fer un joc atractiu, però tenim la responsabilitat de guanyar títols importants. Amb l’ajuda de l’afició ho aconseguirem.” Els culers i el Camp Nou ple són un gran al·licient per a l’heroi de Wembley en la temporada que està preparant.

El suport de Laporta

Koeman valora l’empenta i el carisma de Joan Laporta en un moment tan complicat com l’actual. “És important tenir el suport del president i del club. Els resultats marquen el camí. El president està molt implicat; som en un club gran i tenim mentalitat guanyadora. Aquí s’exigeix sempre el màxim”, comenta en aquest sentit. Quan li pregunten quin sistema de joc utilitzarà, ho deixa en mans dels seus jugadors: “La pretemporada serveix per buscar el millor sistema per a l’equip. Depèn dels futbolistes i de les seves característiques. Sabem jugar amb el 4-3-3, però l’any passat vam veure que també ens funciona el sistema dels tres centrals. És important que un equip sàpiga canviar de sistema.” En tot cas, per fer bo qualsevol dibuix tàctic han arribat, de moment, Memphis Depay, Kun Agüero, Eric Garcia i Emerson Royal. “Hem fitxat bé fins ara. Hem portat gratis futbolistes com ara Depay, Agüero i Eric. A més, han vingut amb moltes ganes de ser aquí.”

I Messi, és clar. L’astre argentí encara no ha oficialitzat la seva renovació, però el seu nom no ha deixat de ser sinònim de Barça. “És importantíssim, perquè és el capità de l’equip i un exemple de futbolista. Tenia moltes ganes de guanyar la copa Amèrica, perquè és el millor jugador del món i està acostumat a guanyar coses. Per a mi, és el màxim favorit per guanyar la Pilota d’Or”, remata Ronald Koeman.

MESSI

“Per a mi, és el màxim favorit per guanyar la Pilota d’Or. És el capità i un exemple”

LAPORTA

“Està molt implicat; som en un club gran i tenim mentalitat guanyadora”

L’1x1 de Ronald Koeman

Així veu Ronald Koeman els nous fitxatges i alguns dels noms propis de la seva plantilla.

Kun Agüero: “Havíem de millorar el nostre rendiment a dalt i ell és un jugador molt experimentat i perillós a l’àrea. El més important és que físicament estigui bé. El nostre objectiu és mantenir-lo en el millor estat de forma.”

Memphis Depay: “El conec molt bé i ell sap com treballo. Té caràcter, físic i velocitat; pot jugar en diferents posicions a l’atac. A més, té una edat perfecta per demostrar-ho. Tant de bo sigui en els anys que estigui al Barça.”

Eric Garcia: “Ha fet una gran Eurocopa. Està format aquí i, malgrat la seva joventut, ja té molta experiència. Juga en la mateixa posició en què vaig jugar jo. Amb pilota és molt bo i podem millorar des del darrere amb ell. A més, té projecció i un gran futur en l’horitzó.”

Emerson: “És un dels millors laterals de la lliga; ha estat convocat pel Brasil amb la competència que hi ha. Ens aportarà físic i encaixa amb la nostra manera de jugar.”

Pedri: “L’Eurocopa de Pedri ha estat sensacional. Amb 18 anys ha jugat gairebé tots els partits complets, amb una maduresa impressionant. El seu futbol continua millorant i és un noi molt honrat i tranquil. Viu pel futbol. És un exemple de com ha de ser un jove al Barça.”

De Jong: “Ha de seguir el seu camí. Va fer un pas de gegant en el segon curs al Barça perquè va millorar el joc ofensiu. Com tots els migcampistes, ha de marcar entre tres i sis gols per temporada.”

Ansu Fati: “Ansu va tenir molt mala sort amb el genoll. Falta una mica de temps perquè es pugui incorporar als entrenaments en grup. És important que es recuperi bé, perquè és jove i té un gran futur.”

Dembélé: “Estic molt decebut amb la seva lesió. A més, la situació amb el seu contracte és complicada. És una llàstima per a ell i per a nosaltres. Ens va aportar molt l’any passat; és diferent del que tenim.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)