Barça

“M’hauria agradat una última ovació”

Leo Messi s’acomiada de Barcelona en una roda de premsa plena d’emotivitat i en què l’argentí intenta contenir els possibles retrets per un final inesperat

“L’any passat, amb el burofax, estava preparat per marxar, però ara no”

Vestit de tonalitats blaves i plorant com un nen, des del primer minut. “La veritat, no sé si podré parlar”, va arrencar Leo Messi amb la veu entretallada i els ulls plens de llàgrimes, com mai abans se l’havia vist en públic.

Sol. Envoltat, això sí, d’un reguitzell de títols que dimensionen la seva figura. Davant la mirada dels que han estat els seus companys d’un viatge trepidant. Sol davant de les càmeres de tot el planeta i a través dels transistors d’un món a l’expectativa de respostes, davant una realitat que mai s’hauria imaginat, sorprenent arreu i garratibat en una ciutat de Barcelona que queda òrfena de la seva figura més transcendent, de la persona que amb més força l’ha representat en cada racó de cada continent. “Això és molt difícil per a mi, tota la vida he estat aquí i no estava preparat. Fa un any, amb tota la història del burofax, ho estava, però ara no. Estava convençut que continuaria aquí, disfrutant de la nostra vida a Barcelona”, va continuar l’astre, embargat pel que va definir com una situació “bloqueig” i intentant posar paraules a un moment que empeny el Barça a la buidor d’acomiadar-se del millor futbolista de la seva història. Polític a l’hora de definir les causes del desenllaç: “És el que va explicar Laporta. Ho teníem tot acordat i no s’ha pogut fer, no hi ha més història”, i només posant un punt de picant en un moment de la roda de premsa en què se li va incidir en el tema –“No sé si el Barça ha fet tot el possible, el que sí que puc dir és que jo he fet tot el que era a les meves mans per continuar i no s’ha pogut”–, Messi va entendre que el d’ahir no era un dia de retrets i sí el de mostrar gratitud per tota una vida connectada a una ciutat i a un club. “Han estat moltíssims anys, vaig arribar amb 13 i 21 anys després marxo amb la meva dona i tres catalans argentins. No puc estar més orgullós del que he viscut en aquesta ciutat, que és casa nostra, a la qual, després d’alguns anys que serem fora, tornarem. Així ho he promès als meus fills.”

Autor de 672 gols en 778 partits de blaugrana, Leo Messi abandona el club de la seva vida amb l’esperança que no sigui un adeu definitiu: “Tant de bo algun dia pugui ser útil i aportar alguna cosa perquè aquest club continuï sent el millor del món”, i amb l’espina clavada de no haver pogut tenir un comiat a l’altura del que esperava, vestit de jugador, sobre el verd i sobretot amb la gent. “M’hauria agradat acomiadar-me d’una altra manera, amb la gent, a l’estadi, sentir una última ovació. Els he trobat a faltar durant aquest temps de pandèmia. Hem passat moments bons i dolents, però el seu afecte sempre ha estat el mateix, sempre he sentit el reconeixement i l’amor dels aficionats”, va manifestar Messi, obert a fer possible que en algun moment, prescrita la Covid, les portes del Camp Nou es puguin obrir de nou per fer-hi un partit d’homenatge al seu 10. “No serà el mateix, però òbviament estic disposat que es pugui fer. Per a aquesta gent estic disposat a qualsevol cosa, com ho he estat sempre.”

Rere la petja d’Alves

Malgrat que les sirenes del París Saint-Germain es van disparar des del primer moment en què el Barça va comunicar que no continuaria, Messi va assegurar que encara no té definit la seva nova destinació. “A hores d’ara no tinc res tancat amb ningú, però sí que és cert que quan va sortir el comunicat hi va haver diversos clubs que em van trucar. Estem en converses, però encara no tinc res tancat”, va explicar l’argentí, que va qualificar de boludez la seva imatge amb diversos futbolistes del PSG durant les seves vacances a Eivissa. “Amb Paredes i Di María ja havíem parlat de veure’ns durant les vacances quan érem a la copa Amèrica i Neymar em va trucar un dia que també era allà i va sorgir, vam fer un asado en què també hi era Verratti. És cert que em van fer bromes dient-me que anés a París, però va ser tot una casualitat.”

El que sí que té determinat Messi és que el seu futur imminent és mantenir-se en l’elit. Lluny de seguir els passos d’excompanys com ara Xavi (Qatar) o Iniesta (el Japó), el post-Barça de Messi serà en un club important d’Europa i amb l’esperança d’intentar conquerir una altra Champions. “Em queda l’espina de no haver-ne guanyat alguna més perquè hi hem estat a prop, per exemple en la semifinal de Liverpool o en la del Chelsea amb Guardiola. Però això és futbol i no em puc retreure res”, va explicar el ja llegendari futbolista blaugrana, que va assenyalar Dani Alves com una inspiració per continuar competint: “El felicito per la medalla que ha aconseguit a Tòquio. És increïble perquè allà on va guanya, però jo lluitaré per superar-lo o com a mínim per apropar-m’hi”. Sis conquestes separen ara mateix el futbolista de Bahía d’un Messi que, això sí, té la tranquil·litat que el soci i aficionat del Barça sabrà entendre la seva decisió independentment que el seu futur impliqui jugar en un club que hi rivalitzi en trofeus. “La gent del Barça em coneix, sap que soc un guanyador i que vull continuar competint, els meus últims anys els vull acabar de la mateixa manera, lluitant per coses”, va avançar l’argentí, amb la intenció de seguir colpejant una pilota fins que el cos li digui prou: “No sé quants anys em queden, per sort no he tingut lesions greus i jugaré fins que el físic aguanti. No tenir el futbol ha de ser dur, així que continuaré competint fins que pugui.”

Sense missatge a Tebas

Malgrat que la rigidesa de LaLiga s’intueix com un dels grans esculls perquè Messi i el Barça no puguin continuar junts, el futbolista de Rosario no va voler envestir contra el màxim responsable de la competició, un Javier Tebas que a l’inici de la seva carrera també es va creuar en el seu camí. “No tinc res a dir-li. Les vegades que m’he creuat amb ell ens hem saludat i no hi tinc cap problema”, va manifestar Messi, que com ja és vox populi va confirmar que amb el nou contracte es rebaixava un 50% el seu salari i que tampoc aquí se li pot retreure res: “Ho hem intentat tot i no s’ha pogut fer.”

Ara, la por a un salt al buit. La seva, per emprendre una aventura que en aquest moment de la vida no valorava. La del Barça, per veure’s sense el que ha estat el seu far durant 17 temporades. “Però el Barça és un dels equips més grans del món. Els futbolistes passen i el club és més important que qualsevol jugador. La gent s’hi acostumarà, al principi serà estrany, però al final tot torna al seu lloc”, va prometre Messi en el que va ser el dia “més dur” de la seva carrera.

COMPETITIU

Messi no revela el seu futur, però sí que deixa clar que vol seguir jugant al primer nivell

DESENLLAÇ

“He fet tot el possible per continuar, però no ha pogut ser. Estic en xoc”

TORNAR PER APORTAR

L’astre diu que vol tornar a Barcelona i que li agradaria poder “aportar” al Barça en el futur

HOMENATGE

El de Rosario es mostra obert a jugar un partit en el seu honor en un futur

DANI ALVES

Empaitar en nombre de títols el brasiler és un dels objectius que li fan il·lusió
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)