Barça

Obligats a fer ‘reset’

Trofeu Joan Gamper. El Barça goleja la Juve de Cristiano Ronaldo en el primer partit de l’era post-Messi, amb gols de Memphis, Braithwaite i Riqui Puig

Barça 3 Juventus 0

FC BARCELONA:Neto, Dest (Emerson, 62’), Piqué, Araujo (Umtiti, 62’), Jordi Alba (Balde, 71’), Sergi Roberto (Riqui Puig, 71’), Busquets, Yusuf Demir (Nico González, 62’), Griezmann (Collado, 86’), Braithwaite (Rey Manaj, 78’) i Memphis.JUVENTUS:Sczesny (Perin, 46’), De Sciglio (De Winter, 79’), De Ligt (Chiellini, 61’), Alex Sandro (Luka Pellegrini, 46’), Cuadrado (McKennie, 46’), Betancur (Danilo, 46’), Rugani (Bonucci, 61’), Ramsey (Chiesa, 46’), Bernardeschi (Ranochia, 61’), Morata (Marqués, 61’), Cristiano Ronaldo (Kulusevski, 46’).GOLS:1-0 (3’) Memphis. 2-0 (57’) Braithwaite. 3-0 (92’) Riqui Puig.ÀRBITRE:César Soto Grado.T.G.:a Braithwaite, Emerson i McKennie.PÚBLIC:2.924 espectadors a l’estadi Johan Cruyff.

El nou Barça post-Messi ja camina. Primers passos. Res definitori. Seria prematur i temerari articular una anàlisi tàctica profunda sobre la idea a la qual intentarà abraçar-se Ronald Koeman sense Leo Messi. Massa aviat. Sí que se’n poden veure algunes pinzellades, com ara que Antoine Griezmann tindrà més llibertat de moviments a partir d’ara i també que Memphis arriba del tot disposat a liderar el nou projecte, almenys d’entrada. El seu fitxatge ha estat una petició de l’entrenador i l’ex-Lió morirà per Koeman. Memphis té la personalitat suficient per assumir els galons en un Barça provisionalment orfe de lideratge amb l’adeu de Messi. El davanter holandès ha aterrat amb bon peu. Ahir, tercer gol amb la samarreta del Barça en aquesta pretemporada i segon a l’estadi Johan Cruyff. Seva va ser la primera diana de la nit contra la Juve, després d’una gran acció col·lectiva amb participació de Piqué, Griezmann, Braithwaite i Yusuf Demir, i gran definició de Memphis per superar Sczesny (3’).

Memphis i Griezmann semblen destinats a repartir-se els llançaments de falta en la nova era. Precisament a pilota aturada va arribar el segon gol blaugrana, obra de Braithwaite. L’Eurocopa ha realçat el valor de mercat del danès i també sembla que li ha anat bé en clau d’autoestima. Gran gol en un servei de córner. Rematada de cap imponent guanyant l’acció de Luka Pellegrini.

Guanyar la Juve era important bàsicament per dues coses: la primera, per convèncer la gent que un Barça sense Messi és possible; diferent i menys virtuós, sí, però possible. I la segona, per ajudar aquesta plantilla a autoconvèncer-se que sense Leo també es pot guanyar. El 3-0 contra un rival del pes de la Juve és un bon inici.

El golàs de Riqui Puig, amb el dorsal 6 a l’esquena, en els últims compassos del partit, va ser el millor colofó d’un Gamper en què Neto va acabar sent escollit MVP del partit. El porter brasiler va amargar la nit a Morata, Cristiano, Kulusevski i companyia. Alegria en el rostre del debutant Emerson i xiulets preocupants per a Samuel Umtiti.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)