Barça

París torna a tenir rei

Lionel Messi firma un contracte amb el PSG per les dues properes temporades amb una tercera d’opcional i desferma la il·lusió entre els seguidors de l’equip parisenc

El Barça ja esborra la seva imatge al Camp Nou

París somriu i Barcelona plora. La capital francesa és una festa i la catalana, un enterrament. París torna a tenir rei, que ben segur il·luminarà amb el seu futbol la ciutat de la llum, mentre que a Barcelona es viu en la foscor més absoluta i la sensació d’orfandat es fa cada cop més gran. Lionel Messi ja no és del Barça, els seus nous colors són els del PSG, un vell enemic del club blaugrana, el mateix que li va pispar Neymar, un fet que encara fa més profunda la ferida.

El dolor que es viu aquests dies a Barcelona costarà de superar. Serà un dol llarg i dolorós perquè ningú s’esperava un final com aquest. La sensació d’incredulitat encara és ben visible i fins fa poques hores ningú s’acabava de creure que la relació entre Messi i el Barça s’hagués trencat. Una història d’amor que havia posat el seu punt final amb l’emotiva roda de premsa de comiat de diumenge malgrat que una informació desmentida per les dues parts assegurava que el Barça, desesperat, havia fet un últim intent per retenir-lo ben entrada la nit dilluns.

El sí arriba al migdia

La realitat és que Jorge Messi va començar a negociar amb el PSG tan bon punt va saber que el Barça no podria complir l’acord que tenien perquè li seria impossible inscriure’l a la lliga. Messi, però, va optar per no viatjar a París fins que l’acord no estigués tancat del tot i va estar esperant a casa seva que es produís. I va ser a les dotze del migdia quan va haver-hi fumata blanca. Messi havia donat el sí a la proposta del PSG de firmar un contracte per dues temporades amb una tercera d’opcional i un salari anual net que alguns mitjans situen en 40 milions d’euros i d’altres en 35, incloent la prima de fitxatge.

Amb l’ok de l’argentí, el seu pare es va dirigir cap a l’aeroport, a la terminal de vols privats, per començar a preparar el viatge a la capital francesa. El jet privat ja estava en estat d’alerta. Jorge Messi va deixar entreveure que el culpable de la marxa del seu fill havia estat el Barça. “Pregunteu-ho a dins del club”, va respondre quan li van demanar qui era el responsable de l’adeu. En els Messi ha quedat la sensació que el Barça no ha fet tot el possible per garantir la seva continuïtat. Minuts abans havien marxat de la seva casa de Castelldefels Leo Messi en companyia de la seva dona i els seus tres fills per pujar a una furgoneta per fer el trajecte cap a l’aeroport. Un cop enlairat, deixava enrere Barcelona, la seva casa durant 21 anys i alguns dels seguidors que van voler donar-li l’últim adeu des de l’aeroport.

Mentrestant, a París continuava la bogeria, amb cada cop més gent esperant la seva arribada a l’aeroport de Le Bourget. Neymar ja li va donar la benvinguda a través de les xarxes amb el missatge “Junts de nou”, mentre que el PSG penjava diversos vídeos durant tota la tarda on es veien sis Pilotes d’Or, mate en una terrassa al costat de la Torre Eiffel, una bandera argentina entre les taquilles de Neymar i Mbappé o empleats de les botigues del club preparant una nova samarreta. El club francès va posar en marxa la seva campanya de màrqueting per promocionar l’arribada de Messi a París. De fet, avui a les botigues del club parisenc està previst que ja es comencin a vendre samarretes del jugador argentí, que en aquesta nova aventura no seguirà lluint el 10 a l’esquena perquè portarà el 30, precisament el primer que va portar quan va pujar al primer equip del Barça. Neymar li volia cedir el 10, però Messi ha desestimat l’oferiment.

El seu aterratge a París

Poc abans de les quatre de la tarda, Messi va aterrar a París. Allà ja l’esperava una munió de gent per aclamar-lo. Des de la finestra de la terminal i lluint una samarreta blanca amb la inscripció “Ici c’est Paris” (Això és París), Messi va voler saludar els seus nous seguidors abans de dirigir-se cap a l’Hospital Americano per passar la pertinent revisió mèdica. S’hi va estar una bona estona. I allà, de nou, un altre bany de masses, amb més gent corejant el seu nom. La que estava congregada al Parc dels Prínceps no només l’aclamava a ell sinó que també es va dedicar a insultar el seu antic equip al crit de “Puta Barça, puta Barça”.

Va finalitzar sense problemes la revisió mèdica poc després de les set de la tarda i se’n va anar cap al Parc dels Prínceps per recompensar els aficionats que portaven hores esperant. Allà ja es va fer fotos amb la seva nova samarreta. Just després es va dirigir cap a l’hotel Le Royal Monceau, que és on s’allotjarà amb la seva família temporalment. Curiosament és el mateix hotel on també va instal·lar-se Neymar quan va fitxar pel PSG. Allà va firmar el seu nou contracte, va saludar Pochettino, el seu nou entrenador, i va descansar per agafar forces, perquè avui també l’espera un altre dia llarg. El PSG ha anunciat per a les 11 del matí la roda de premsa de presentació oficial de Messi a l’auditori del Parc dels Prínceps, la seva nova casa i on dissabte segurament seguirà en directe el partit del seu nou equip contra l’Estrasburg.

Buidor gran a Barcelona

I mentre a París la bogeria va durar tot el dia, dins el barcelonisme seguia la tristor per la pèrdua del seu referent i la incomprensió per la manera del seu adeu i quan tothom donava per fet que renovaria. El Barça intenta girar full perquè el mal tràngol passi el més ràpid possible i per això ahir al matí diverses màquines treballaven per fer desaparèixer de la façana del Camp Nou totes les imatges de Messi que quedaven. Diumenge torna el futbol a l’estadi, en el debut del Barça contra la Real Sociedad, amb 30.000 espectadors però sense Messi.

ÍDOL

L’afició del PSG el va esperar a l’aeroport, al Parc dels Prínceps i a l’hotel on s’allotja

LA IMATGE

Va aterrar lluint una samarreta blanca on es podia llegir “«Ici c’est Paris»”

ASSENYALA

Messi firmarà avui [ahir] pel PSG, sí. Que qui és el responsable de la seva marxa? Pregunteu-ho a dins del club
Jorge Messi
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)