Barça

Es podran inscriure els nous fitxatges?

Problemes. El Barça continua sense donar sortida als jugadors transferibles i la rebaixa salarial tampoc arriba

Ja va explicar el president del Barça, Joan Laporta, quan va fer oficial que Leo Messi no renovaria, que amb la marxa de l’argentí el problema econòmic del club era menor però continuava sent més que important. Va explicar que la massa salarial passava del 110% al 95%, però encara molt per sobre del que és recomanable i dels paràmetres que marca LaLiga. Així que mentre els culers continuen de dol i ahir veien incrèduls com Messi arribava a París per ser nou jugador del PSG, als despatxos del Camp Nou es continua treballant per poder alliberar massa salarial i que els fitxatges fets aquest estiu –Memphis, Emerson, Eric Garcia i Agüero– puguin ser inscrits abans que comenci el campionat, aquest cap de setmana.

En el capítol de sortides, fa setmanes que es van concretar les de Todibo, Aleñá, Junior i Trincão, però continuen sense solució unes quantes més. Futbolistes com Umtiti, Pjanic, Braithwaite i Coutinho han estat sempre en el mercat. Alguns d’ells no han volgut marxar ni amb la carta de llibertat, sent l’actual directiva víctima dels contractes signats per l’anterior. En aquests moments, només Pjanic sembla tenir l’opció de la sortida en els propers dies. Tampoc ha aconseguit la directiva que comanda Laporta que els futbolistes del primer equip es rebaixin el sou. Hi ha hagut converses amb uns quants dels pesos pesants de la plantilla, però sembla que, de moment, només Gerard Piqué ha accedit a aquesta rebaixa.

Amb aquest panorama, el Barça ha d’estar molt pendent de l’assemblea de club de LaLiga de demà, en què es parlarà de l’acord que Javier Tebas ha tancat amb el fons dels Estats Units CVC i que està pendent d’aprovació. Tant el Barça com el Real Madrid ja s’han mostrat contraris a l’acord i Tebas ha deixat clar que acceptar-lo hagués permès inscriure Messi i la resta de fitxatges. No és el Barça l’únic club de primera amb problemes d’inscripció. El Llevant i el València també en tenen. La reunió de demà serà decisiva en aquest sentit i no es descarta que el Barça no pugui inscriure tots els nous jugadors per a la primera jornada de lliga i hagi d’escollir. Si és així, Memphis és actualment la primera opció per al club.

Es nota el desencís entre els socis

En total, 29.803 socis del Barça podran veure diumenge al Camp Nou el debut a la lliga de l’equip de Ronald Koeman contra la Real Sociedad. S’esperava una allau de peticions tenint en compte que l’estadi blaugrana no s’obre al públic des de fa un any mig. Ahir, però, eren unes 11.000 les peticions que havien fet els socis, que tenen temps fins a les 9 d’aquest vespre per demanar l’entrada. L’estiu, les vacances i la pandèmia influeixen en la poca demanda, però potser també ho fa l’adeu de Messi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)