Barça

Entre la nostàlgia i la il·lusió

Messi admet que aquests dies li ha tocat viure en una barreja de sentiments pel seu difícil adeu del Barça i per l’arribada al PSG

Assegura que vol una altra Champions i que és al lloc ideal

Pocs minuts abans de les onze del matí, Leo Messi apareixia a l’auditori del Parc dels Prínceps enmig d’una gran expectació. El dia anterior havia estat llarg i difícil per a ell, amb el seu viatge des de Barcelona, la revisió mèdica i el primer contacte amb els que a partir d’ara seran els seus nous seguidors, eufòrics amb la seva arribada a París, una ciutat que ha acollit Messi de la millor de les maneres. Acompanyat de la seva dona i els seus tres fills, vestits amb la samarreta del PSG, es va poder veure un Messi feliç en contrast amb el mal tràngol que va viure en la seva última compareixença davant dels mitjans quan es va acomiadar del Barça. De les llàgrimes als somriures. “La felicitat ara és enorme”, va deixar anar.

Aquest “ara” és important perquè Messi no va amagar que aquests dies havien estat durs per a ell i que havia passat per diversos estats d’ànim. Comprensible perquè va tornar de les vacances pensant que renovaria pel Barça, d’on no volia marxar, i li ha tocat fer les maletes cap a una nova destinació: el PSG. “Tot el que m’ha passat aquesta última setmana ha estat dur per una banda i al mateix temps emocionant. Sense deixar enrere tot el que vaig viure, però il·lusionat per aquesta nova etapa que em toca viure.” No era una roda de premsa per apel·lar al seu passat blaugrana sinó més aviat preparada per il·lusionar amb el seu projecte a París. Però Messi no es va voler oblidar del club de la seva vida ni dels seus seguidors, molts d’ells encara en estat de xoc. “Abans d’anar-me’n sense saber on aniria jo ja vaig dir als aficionats del Barcelona que sempre els estaré agraït per l’afecte. Aquella és casa meva; vaig estar-hi des petitó, allà. Han estat molts anys, moltes coses viscudes, bones i dolentes. Ells sabien que anava a un equip fort, competitiu, a un equip que lluitarà per la Champions. Em coneixen i saben que m’agrada guanyar, que soc un guanyador, i vull continuar complint objectius”, va afirmar.

Precisament una de les coses que més temen els barcelonistes és que els camins de Messi i el Barça es tornin a trobar en un partit de Champions. Seria molt dolorós veure l’argentí al Camp Nou amb una altra samarreta. Però és una possibilitat més que real. “No sé si ens enfrontarem. D’una banda serà bonic, tant de bo sigui amb gent, però d’altra banda serà molt estrany jugar a casa meva amb una altra samarreta. És una cosa que pot passar. Això és futbol.”

No perd mai l’ambició

Per als que poguessin pensar que Messi, que ja té 34 anys, decidiria anar a una lliga menor, anaven molt errats. El seu discurs és el de sempre, màxima ambició. I això, en el PSG, lògicament, vol dir guanyar la Champions, el gran objectiu del club parisenc des de fa molts anys. L’argentí no va amagar que un dels motius pels quals ha escollit el PSG és pel projecte esportiu, absolutament guanyador i amb les màximes aspiracions. “Vinc a ajudar i a donar el màxim, amb més ganes que mai. El meu somni és guanyar una altra Champions, i he vingut al lloc ideal per poder-ho aconseguir.” Sap, però, que no ho tindrà fàcil, perquè la màxima competició és dura i a vegades ser el millor no et garanteix l’èxit. Ho sap de sobres, perquè precisament una de les espines que li han quedat clavades de la seva etapa en el Barça és no poder aixecar més orelludes. “Hi ha vegades que pots tenir el millor equip de món i no guanyar. Sabem que és molt difícil, la Champions; el PSG també ho sap, hi va estar molt a prop. És una competició en la qual hi ha els millors i haurem de tenir un grup unit i fort; després caldrà una miqueta de sort. No sempre guanya el millor. És una competició especial, i això la fa tan bonica. Tothom la vol.”

Però si algun equip ara mateix és favorit, aquest és el PSG, que tindrà una tripleta atacant d’una qualitat extraordinària, amb Messi, Neymar i Mbappé. Però la resta de la plantilla també té un nivell altíssim, amb jugadors com Verratti, a qui va elogiar. “És una felicitat enorme, una bogeria. Poder compartir el dia a dia amb aquesta plantilla, que té grandíssims jugadors en totes les seves línies, que s’han fet fitxatges espectaculars, a més del que ja tenien. Em fa molta il·lusió poder entrenar-me i competir, perquè ho faré amb els millors. Això sempre és valent i bonic.”

Això sí, ell encara no sap quan podrà debutar amb el seu nou equip. Dissabte el PSG juga contra l’Estrasburg al Parc dels Prínceps, i ell el podria seguir en directe des de la grada. Però per vestir-se de curt segurament haurà d’esperar. “Vinc de més d’un mes aturat, i no ho sé, segurament hauré de fer una pretemporada sol i quan estigui preparat començaré a jugar. En tinc moltes ganes, però no sé la data, dependrà de com vagi sentint-me i el que decideixi el cos tècnic.” Els seguidors, que han omplert els carrers de París des de la seva arribada, hauran d’esperar. Messi té ganes de tornar-los amb gols i bon joc la rebuda que ha tingut. “Estic molt agraït a la gent, va ser una bogeria. Jo era a Barcelona i la gent ja era al carrer”, va assenyalar Messi, que també espera que la seva família es pugui adaptar bé.

ÀNIM

Va admetre que aquests últims dies ha viscut un contrast gran d’emocions

AGRAÏT

Messi va agrair la rebuda que ha tingut i desitja que la seva família s’adapti
Enfrontament amb el Barça? Seria bonic, tant de bo sigui amb gent; però serà molt estrany jugar a casa meva amb una altra samarreta
Tot el que m’ha passat aquesta última setmana ha estat dur, per una banda, i al mateix temps molt emocionant
Ells (aficionats del Barça) sabien que anava a un equip fort, competitiu, a un equip que lluitarà per la Champions. Em coneixen
El meu somni és guanyar una altra Champions, i he vingut al lloc ideal per poder-ho aconseguir. Vinc a donar el màxim
Vinc de més d’un mes aturat, i no ho sé, segurament hauré de fer una pretemporada sol i quan estigui preparat començaré a jugar

Al-Khelaïfi es defensa

Un dels homes més feliços ahir a París era el president del PSG, Nasser al-Khelaïfi. Ja té el millor jugador del món per intentar aconseguir la Champions, el que més desitja, i tant li fa que apareguin veus crítiques sobre si s’han saltat el fair play financer. De fet, defensa que compleixen les regles: “Nosaltres sempre seguim el fair play, sempre ho consultem tot amb els nostres advocats. Si fitxem Messi és perquè tenim la capacitat de fitxar-lo; si no, no ho hauríem fet. Sempre hem respectat les normes.” Al-Khelaïfi també va assegurar que amb Messi el campionat francès augmenta el nivell, i va enviar un missatge a Mbappé, que no renova. “Ha dit públicament que vol un equip competitiu i ara no hi ha cap equip més competitiu que el PSG, així que no hi ha excuses. És jugador del PSG, es queda.”

Florentino se’n desvincula

A través d’un comunicat, el president del Real Madrid, Florentino Pérez, va negar que hagués influït en la marxa de Leo Messi del FC Barcelona tal com va insinuar Jaume Llopis, exmembre de la comissió de l’Espai Barça. El dirigent madridista també va negar que mantingui una amistat amb el CEO del Barça, Ferran Reverter, tal com també va assegurar Jaume Llopis, perquè només havia coincidit amb ell dues vegades i una d’aquestes va ser quan el Barça ja havia fet el comunicat dient que Messi no continuaria. Jaume Llopis va respondre amb un altre comunicat reafirmant-se en les seves acusacions que Florentino havia influït en la marxa de Messi, si bé reconeix que potser es va excedir en qualificar d’amistat la relació que tenen el president del Real Madrid i el CEO del Barça, Ferran Reverter.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)