Barça

DES DE PARÍS

La Messimania envaeix França

Els aficionats del PSG esperen que amb Messi la Ligue 1 se situï a nivell de les grans lligues d’Europa

“É s una bogeria.” Lionel Mesi va descriure ahir amb aquestes paraules l’acollida eufòrica dels aficionats francesos, durant la roda de premsa de presentació com a nou jugador del París Saint-Germain. Des que diumenge l’equip propietat del Qatar es presentava com la seva probable destinació, els aficionats al futbol del país veí gairebé han embogit. Concentracions a l’aeroport per rebre’l, llargues cues per comprar-ne la samarreta, milers d’aficionats al Parc dels Prínceps per veure el seu nou heroi... La Messimania ha envaït França.

“Tot el que ha passat en aquesta última setmana ha estat dur i ràpid, però també emocionant. Sense deixar de banda tot allò que m’ha tocat viure i he passat, també em sento il·lusionat per aquesta nova etapa que m’ha tocat viure a mi i la meva família”, va assegurar Messi sobre el seu nou idil·li amb els aficionats del PSG. Un dels déus del futbol ha aterrat a l’altra banda dels Pirineus i els seguidors l’han rebut com es mereixia.

“Volia absolutament ser el primer a tenir la seva samarreta. És Lionel Messi, el millor jugador de la història, estic tan feliç!”, assegurava al diari L’Équipe Malin, un jove aficionat israelià del PSG que esperava ahir davant de la botiga al Parc dels Prínceps. Milers de seguidors de l’equip francès van reunir-s’hi per saludar el seu nou ídol i comprar l’elàstica que el crac argentí portarà amb el número 30, el mateix amb el qual va debutar al Camp Nou. “Fins que no el vegi posant amb la samarreta, no em creuré el seu fitxatge”, reconeixia Anthony Fernandez, de 25 anys.

Llargues cues es van formar tant als afores de l’estadi com en una altra de les botigues oficials als Camps Elisis, a prop del luxós hotel Royal Monceau, en què s’allotjarà Messi durant els seus primers dies a París. El PSG va vendre més de 500 samarretes en les primeres hores del dia. Mentre que a l’Estat espanyol la LFP va obstaculitzar la seva renovació com a blaugrana, a França viuen amb frenesia l’arribada del millor jugador del món.

De fet, són conscients del seu possible impacte tant esportiu com econòmic. “Estem en un altre planeta, és estratosfèric”, explicava dilluns a l’AFP Virgile Caillet, president de la patronal Unió Esport i Ciclisme. Aquest bon coneixedor de l’economia esportiva comparava el fitxatge de Messi pel PSG amb el de Maradona pel Nàpols o Zidane pel Real Madrid, malgrat els 34 anys amb què l’astre argentí desembarca a la Ligue 1. I preveia que l’equip dirigit pels qatarians podria vendre entre 200.000 i 300.000 samarretes més que la temporada passada gràcies a la seva incorporació.

A més del PSG, la resta d’equips francesos també veuen de bon ull l’arribada de Messi. Malgrat el perill que la Ligue 1 esdevingui un passeig imperial per als parisencs, el futbol francès somnia que el millor jugador del món serveixi per elevar aquesta competició a un nivell similar al de la Premier League o LaLiga. També que ompli a vessar els estadis, ara que els aficionats poden tornar a les grades. I que augmenti el valor dels drets televisius d’un campionat molt debilitat econòmicament a causa d’aquest factor. A més de la criticada gestió de Mediapro amb el projecte fallit de Telefoot, el futbol francès està pendent d’un torcebraç econòmic i judicial amb Canal +. Una situació crítica que podria canviar gràcies al fins ara capità blaugrana.

El PSG ha aconseguit el seu fitxatge a canvi d’una fitxa astronòmica d’uns 40 milions d’euros nets (superiors als 35 milions de Neymar) i una suculenta prima de fitxatge, que es calcula en uns 30 milions. Els petrodòlars i la flexibilització del fair play financer per part de la UEFA han fet compatible aquesta operació amb l’arribada i continuïtat de la resta de galàctics a la capital francesa. Els qatarians confien en el fet que la dimensió econòmica de Messi –que compta amb 175 milions de seguidors a Instagram, mentre que el PSG només 90 milions en totes les xarxes socials– permeti fer un salt a aquest equip. Una operació aparentment win-win per als francesos i el jugador, però ben difícil de digerir per als culers.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)