Barça

Dia d’inscripció

El Barça intentarà oficialitzar avui la inscripció i la tramitació de les llicències provisionals de Memphis i Eric Garcia, driblant els impediments de LaLiga a través de la via de la rebaixa salarial d’alguns futbolistes de la plantilla

Memphis i Eric Garcia seran inscrits avui si no hi ha imprevistos d’última hora, uns imprevistos que també és cert que entrarien dins els paràmetres de la probabilitat en el matrimoni turbulent que mantenen el Barça i LaLiga. La idea del club blaugrana és poder resoldre avui aquesta carpeta. La normativa de la competició permet gestionar la inscripció i la tramitació provisional de la llicència federativa fins a cinc minuts abans de l’inici del partit. En el cas del Barça, que pretén tenir els dos jugadors disponibles per al debut contra la Real Sociedad (20 h), el límit per inscriure’ls, doncs, seria demà a les 19.55 h. El Barça intentarà no arribar a exhaurir aquest termini. Al club hi ha confiança que la cosa quedarà resolta abans. Hi ha el convenciment que aquests dos moviments tenen cabuda dins el trencaclosques del fair play financer, i el club interpreta que compleix els requisits que exigeix la normativa per poder formalitzar la inscripció, però serà LaLiga qui, en definitiva, tindrà l’última paraula.

El president Joan Laporta sempre ha defensat que els nous fitxatges podrien ser inscrits, però està costant déu i ajuda que el tràmit passi de desig a realitat. Per poder inscriure Memphis i Eric cal desbloquejar una d’aquestes tres vies: aconseguir la rebaixa salarial dels pesos pesants de la plantilla, oficialitzar més sortides de jugadors o bé que LaLiga reinterpreti les normes del joc. Ni la tercera ni la segona opció són una solució tangible a hores d’ara, amb tan poc marge de temps. LaLiga no ha aplanat el camí ni tan sols per evitar la fuga de Leo Messi cap a París. Tampoc el Barça preveu poder tancar cap sortida en les properes 48 hores. El club sí que té clar que hi ha jugadors en la plantilla actual que han d’abandonar el club i hi ha la seguretat que es tancarà alguna operació abans del 31 d’agost, abans del tancament del mercat, però en cap cas això serà immediat. La clau per activar la llicència de Memphis i Eric Garcia és la rebaixa salarial i en aquest sentit el club ha fet feina en les últimes hores. És la via més ferma i sembla que hi hauria cert quòrum amb alguns jugadors importants de l’equip en aquest sentit.

Ronald Koeman, que parlarà avui a les dotze, està a l’expectativa. Impacient. Després de perdre Leo Messi, ni li passa pel cap no poder comptar ara amb el seu jugador fetitxe en el primer partit de lliga contra la Real. Memphis és el jugador que volia Koeman i és l’home a qui vol atorgar tots els galons. Per ara, tres gols en aquesta pretemporada i boníssimes sensacions.

Memphis va marcar contra el Girona, contra l’Stuttgart i contra la Juve i ara vol marcar el seu primer gol en el futbol espanyol. “La vida, sense assumir riscos, és avorrida”, tuitejava ahir l’holandès. Missatge segurament amb doble sentit, tenint en compte la pugna entre el Barça i LaLiga amb ell com a protagonista.

En el cas del Kun Agüero, el Barça té més marge perquè el jugador estarà de baixa unes deu setmanes i no hi ha tanta pressa. En aquest cas, les vendes de futbolistes en les properes setmanes de mercat juguen a favor de la inscripció d’Agüero. En el cas d’Emerson Royal el problema no existeix perquè el jugador torna de la cessió al Betis.

Citat per Van Gaal

Mentre espera notícies de LaLiga, Memphis ha entrat en la convocatòria de la primera llista de Louis van Gaal. També Frenkie de Jong ha entrat en aquesta llista pels compromisos que els Països Baixos tenen contra Noruega, Montenegro i Turquia, durant el mes de setembre, en partits de classificació per al mundial de Qatar.

En el cas d’Eric Garcia, la seva presència contra la Real sembla menys probable perquè no ha fet la pretemporada amb l’equip, a diferència de Memphis. El central català tot just dijous va fer el seu primer entrenament amb el grup juntament amb Pedri, i Koeman té altres opcions, com Piqué, Araujo i Lenglet. El club encara no ha fet oficial el dorsal d’Eric, però en les últimes hores s’han filtrat algunes imatges d’una sessió fotogràfica on el català apareix amb el dorsal 24. El Kun Agüero, absent el dia del Gamper i en la presentació de la plantilla igual que Eric, lluirà el dorsal 19.

Premis UEFA 2020/21

La UEFA va donar a conèixer ahir els noms dels futbolistes candidats a guanyar els premis UEFA de la temporada 2020/21 i en la llista no figura cap futbolista de la plantilla de Ronald Koeman. La gala se celebrarà el proper dia 26 d’agost a Istanbul i els nominats són: Courtois, Ederson i Mendy; Azpilicueta, Rúben Dias i Rüdiger; De Bruyne, Jorginho i N’Golo Kanté, i Haaland, Mbappé i Lewandowski. En categoria femenina, hi ha un domini absolut del Barça, amb set integrants entre les dotze nominades: Sandra Paños, Mapi León, Alèxia Putellas, Aitana Bonmatí, Graham Hansen, Lieke Martens i Jenni Hermoso. També Irene Paredes, fitxada del PSG.

Tisorada a l’aforament del Barça-Real: de 30.000 espectadors a uns 20.000

Novetats importants pel que fa a l’assistència de públic en el partit de demà al Camp Nou entre el Barça i la Real Sociedad. L’aforament permès serà inferior al previst. Inicialment s’havia autoritzat l’accés a uns 30.000 espectadors, és a dir, el 30% de l’aforament total de l’estadi, però no serà així. Els últims requisits exigits pel Procicat obligaran el club blaugrana a reduir el nombre d’aficionats. La quantitat d’entrades per cada compra varia entre 1 i 6 localitats, que estaran juntes a l’estadi en un grup bombolla, separat 1,5 metres dels grups més propers. El nombre final d’aficionats dependrà del nombre màxim i de la grandària dels grups bombolla que es puguin situar a l’estadi, i podria oscil·lar entre els 20.000 o 22.000 espectadors. La retallada no afectarà en cap cas els 15.280 socis abonats que van sol·licitar aquesta setmana la seva entrada a través del web. Ahir es van posar a la venda 2.500 entrades més per a socis sense abonament i aficionats. La resta de localitats estaran destinades a compromisos del club.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)