Barça

Bartomeu es defensa i acusa Laporta d’inacció

Barça. L’expresident demana a Laporta celeritat amb la publicació de l’auditoria, es defensa de les acusacions rebudes sobre la seva gestió i critica l’acord amistós i extrajudicial amb Neymar

Que l’adeu de Leo Messi serà una ferida difícil de cicatritzar és una certesa tan evident com irrefutable és la cèlebre frase “la culpa és negra i ningú la vol”. La saviesa del llenguatge popular. Després que Joan Laporta, en la seva última compareixença, assenyalés amb el dit l’anterior junta com la principal responsable de la marxa de Messi al PSG per culpa d’una pèssima gestió econòmica, ara Josep Maria Bartomeu ha contraatacat. L’expresident va enviar ahir una carta a Laporta en què es defensa de les acusacions rebudes sobre la seva gestió, li demana que rectifiqui i alhora acusa l’actual mandatari d’inacció. L’escrit de Bartomeu consta de deu punts i es pot consultar de manera íntegra en el web d’aquest rotatiu (https://www.lesportiudecatalunya.cat).

Bartomeu exigeix celeritat a Laporta en la publicació de l’auditoria: “Et demano que facis públics, i al més aviat possible, els resultats detallats de l’auditoria i, si n’hi ha, la informació precisa, per a tots els socis i sòcies, de les presumptes irregularitats assenyales per evitar especulacions i sospites sobre actuacions presumptament delictives i també perquè s’evitin filtracions interessades i esbiaixades en els mitjans de comunicació. En el supòsit de trobar-hi indicis d’actuacions irregulars, que per descomptat no he ordenat ni conegut, em comprometo a ser el primer a adoptar les mesures legals pertinents per aclarir-les, i, si cal, castigar aquests supòsits il·lícits.”

Cas Neymar

Josep Maria Bartomeu també es mostra molt crític amb el pacte al qual van arribar el Barça i els advocats de Neymar el dia 26 de juliol. En aquell comunicat, el club assegurava que havia tancat extrajudicialment i de manera amistosa els litigis que quedaven pendents entre les dues parts. I Bartomeu demana explicacions: “Sorprèn la falta de reacció i d’actuació de la vostra junta directiva per millorar aquest balanç de la temporada 2020/21, tot i ser perfectament coneixedors de la conjuntura econòmica i financera del nostre club, molt abans de guanyar les eleccions, quan la comissió gestora, en diverses reunions, ho va exposar a tots els candidats.” “També sorprèn la vostra decisió de perdonar 16,5 milions a l’exjugador Neymar en el marc d’un litigi en què les expectatives a favor del FC Barcelona eren bastant clares i l’auditor no obligava, en cap cas, a aprovisionar cap quantitat. Per què vau prendre aquesta decisió contrària als interessos del club?”

I tot això, a les portes d’un Barça-Real Sociedad d’inici de lliga, en el primer examen post-Messi...

EXTRACTE DE LA CARTA

Sorprèn la falta de reacció i d’actuació de la vostra junta per millorar el balanç de la temporada 2020/21
Sorprèn la vostra decisió de perdonar 16,5 milions a Neymar, del tot contrària als interessos del club
Josep Maria Bartomeu
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)