Barça

La vida sense Messi

El Barça debuta avui en la lliga 2021/22 contra la Real Sociedad obligat a reconstruir-se futbolísticament sense el jugador emblema de l’última dècada i mitja

Memphis, la nineta dels ulls de Koeman, s’estrenarà com a titular en partit oficial, coincidint amb la tornada dels espectadors al Camp Nou disset mesos després

El 7 de març del 2020 el Barça va guanyar per 1-0 la Real Sociedad al Camp Nou amb un gol de penal de Leo Messi. Cap dels 77.035 espectadors presents aquell dia a l’estadi haurien endevinat mai que aquell gol de Messi des dels onze metres seria l’últim que presenciarien in situ al temple blaugrana i menys haurien imaginat encara que una pandèmia els privaria de poder entrar a l’estadi durant gairebé un any i mig.

Disset mesos després, i precisament contra el mateix rival, tornarà a haver-hi públic al Camp Nou. N’hi haurà menys del previst inicialment després que els últims requisits marcats pel Procicat hagin fet caure unes 10.000 persones. El nou Barça post-Messi debutarà avui (20 h, Movistar LaLiga) en la lliga 2021/22 davant uns 20.000 espectadors. Un primer pas cap a la normalitat i el primer partit oficial sense Leo. El Gamper va servir d’aperitiu, però la nova era arrenca veritablement avui.

Aquell últim partit amb públic contra la Real sona a prehistòria. Rakitic, Semedo i Messi en l’onze, Setién a la banqueta i crits d’un sector de la grada demanant la dimissió de Bartomeu. Passat. El present passa per Pedri, Griezmann, Ansu, Memphis i companyia. L’holandès viurà aquesta nit el seu debut en la lliga, després que finalment ahir el club pogués inscriure’l –també a Rey Manaj–, gràcies a la rebaixa salarial pactada amb Piqué –els pròxims seran Busquets, Alba i Roberto–, que ha permès fer quadrar els números i encabir la inscripció dels nous fitxatges dins el marc legal de la normativa de LaLiga. En el cas d’Eric Garcia, a diferència de Memphis, LaLiga encara no havia oficialitzat la inscripció del central català al seu web al tancament d’aquesta edició, però el Barça confia que la formalitat quedi resolta avui.

El Gamper contra la Juve va ser un primer banc de proves, però serà contra la Real que Koeman haurà de mostrar cap a on camina aquest nou Barça. D’entrada s’intueix la voluntat de recuperar hàbits perduts com ara la pressió alta postpèrdua. Veurem si Koeman torna al 4-3-3 o en certs partits s’abraça de nou al dibuix dels tres centrals utilitzat la temporada anterior. El que resulta evident és que tant Griezmann com Memphis estan destinats a assumir els galons, tant pel que fa a lideratge com a les accions a pilota aturada. Sense Messi, s’obre un nou món per a molts futbolistes.

La Real d’Imanol ha viatjat a Barcelona amb només 21 futbolistes. El tècnic ha deixat dues places vacants. Alexander Isak, Willian José, Sagnan i Jon Guridi s’han quedat a Sant Sebastià, juntament amb les baixes ja conegudes de Carlos Fernández, Monreal, Mikel Rico i Zubeldia. La baixa del suec Isak és una gran notícia per a un Neto que en aquest primer tram de lliga haurà de cobrir el buit de Ter Stegen. Imanol sí que ha inclòs en la llista els medallistes olímpics Oyarzabal, Mikel Merino i Zubimendi, i també Turrientes, Ayesa i Lobete, del planter. Al Barça, al marge de l’absència de Ter Stegen, Koeman tindrà les baixes d’Agüero, Dembélé, Ansu Fati i Òscar Mingueza. De Jong i Lenglet es van entrenar amb normalitat i avui abans del partit rebran l’alta mèdica.

La Real no puntua al Camp Nou des de la temporada 94/95 (1-1, Stòitxkov i Andoni Imaz). Precisament Ronald Koeman i Imanol Alguacil van ser aquell dia damunt la gespa. Eren altres temps.

RECUPERATS

De Jong i Lenglet rebran avui l’alta mèdica; l’holandès serà titular

ISAK, BAIXA

La Real ha viatjat fins a Barcelona sense el suec; sí que hi seran els tres medallistes
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)