Barça

El protagonista

Gerard Piqué

Líder Piqué

Gerard Piqué sap interpretar la partida i jugar les seves cartes en el moment oportú. Experimentat jugador de pòquer. Cap moviment en fals. Analític. Estudia la situació i actua. El seu gest d’acceptar la rebaixa salarial ha permès al club encaixar les peces del fair-play financer i poder inscriure els nous fitxatges sobre la botzina, i alhora l’ha convertit a ell en l’heroi. Intel·ligent. El seu carisma cotitza a l’alça. Ídol absolut del Camp Nou.

El Barça ha perdut el seu as. La seva millor carta, Leo Messi, ja és passat. Però el món del pòquer permet múltiples combinacions guanyadores. Piqué ho sap. I també sap que tenir Memphis i Eric Garcia és sinònim de tenir un bon joc. Piqué ha comprès que fer un esforç econòmic en un context de dramatisme com l’actual era perjudicial a títol personal però era necessari per al bé comú, i ha actuat amb lideratge. Aquest Barça és més fort amb Memphis i Eric que sense Memphis i Eric. Va quedar clar ahir contra la Real. Piqué va fer un partit excel·lent i va demostrar una gran entesa amb Eric Garcia. Bona estrena del central de Martorell sota el mestratge del dorsal 3 del Barça. Bona química entre tots dos i gran connexió Memphis-Piqué a pilota aturada. Així va arribar el primer gol en la lliga d’aquest nou Barça post-Messi. L’holandès va executar amb precisió una falta situada pròxima al vèrtex de l’àrea gran i Piqué es va desfer del marcatge de Le Normand i va rematar de cap de manera impecable des de la frontal de l’àrea petita de la porteria defensada per Remiro per fer pujar l’1-0 al marcador (19’). Eric, el seu soci, i Memphis, el seu assistent.

L’últim gol del Barça en un partit amb públic al Camp Nou l’havia fet Leo Messi, el març del 2020, també contra la Real, i el primer gol del Barça en el campionat 21/22 i en el retorn del públic a l’estadi va portar el segell de Gerard Piqué. Cap gol va marcar el central català en la lliga la temporada passada. Ara ja en suma un. En la celebració, Gerard es va fer un petó a l’escut. Més likes. Piqué és ara mateix l’emblema d’aquest Barça. Va ser amb diferència el futbolista més corejat ahir a l’estadi. En la presentació dels dos equips, quan va sonar el seu nom per la megafonia de l’estadi, ja va ser el més aplaudit amb molta diferència, fins i tot més que Memphis. També va tenir una ovació tancada en el minut 3 de partit coincidint amb el seu dorsal. Els 20.384 espectadors presents ahir al Camp Nou van corejar el seu nom en repetides ocasions durant els noranta minuts. També es va escoltar algun crit de “Piqué president!”. Ídol.

Quan la Real va marcar el segon gol i es va situar provisionalment a només un gol de l’empat, va ser també Gerard Piqué qui va demanar, fent gestos amb els braços, el suport dels culers en un moment delicat de partit. L’afició va respondre i el Barça va acabar fent el quart gol de la tranquil·litat.

Amb la substitució de Busquets en el tram final del partit, Piqué va assumir el braçal de capità. Però no li cal portar el braçal per ser el líder d’aquest equip. És evident. Amb el seu gol d’ahir, Piqué en suma ja 50 amb la samarreta del Barça i es consolida com el segon defensa blaugrana més golejador de la història, només superat per Ronald Koeman.

8
pilotes recuperades
1
passada de mèrit bona
1
falta comesa
1
gol
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)