Barça

Moment Braithwaite

Després de fer una bona Eurocopa, el davanter danès ha començat bé la lliga, amb dos gols i una assistència contra la Real Sociedad, i en el Barça consideren que és un bon moment per vendre’l a la Premier

Martin Braithwaite va ser un dels jugadors més destacats del Barça en l’estrena en la lliga de l’equip de Ronald Koeman, amb victòria contra la Real Sociedad. Dos gols i una assistència van convertir en més que notable el partit del danès, que ja havia augmentat de valor en la passada Eurocopa, sent un dels fixos en el combinat que dirigia Kasper Hjulmand. Les dades del partit contra la Real Sociedad expliquen el seu bon moment. Va rematar tres vegades entre els tres pals en 90 minuts. Una rematada cada 30 minuts. En tota la lliga passada, havia rematat vuit vegades entre els tres pals en 1.173 minuts. Una rematada cada 147 minuts. I havia marcat dos gols, els mateixos que ja ha fet ara amb només una jornada disputada de campionat.

“Bon moment per a un traspàs”, diuen en el Barça. Koeman no va sobrat d’efectius en atac, per les lesions de Dembélé, Ansu Fati i Sergio Agüero, però el club veu en Braithwaite una bona oportunitat per fer caixa, rebaixar la massa salarial i potser aprofitar part dels diners aconseguits pel traspàs per contractar un altre davanter, com desitja Koeman. En el Barça creuen que podrien aconseguir uns 15 milions d’euros per un futbolista que va arribar des del Leganés per 18 milions en el mes de febrer de l’any passat, després que Dembélé es fes una lesió de llarga durada. En el Barça aspiren a 15 milions, però el vendrien per una mica menys, sabent que ha despertat l’interès d’uns quants clubs de la Premier, entre ells l’Everton, un equip on han anat a parar uns quants futbolistes del Barça en els últims anys. Jorge Mendes treballa bé el mercat anglès.

El jugador, per la seva banda, no es tancarà en banda. Està obert a estudiar ofertes i una sortida abans que es tanqui el mercat, el 31 d’agost. Tot i ser titular diumenge contra la Real Sociedad, sap que quan es recuperin els lesionats perdrà protagonisme i la seva participació serà menor. Griezmann, Memphis i Ansu Fati apunten a titulars i després apareixen Dembélé i Agüero. A més, Braithwaite no té un sou gaire alt i sap que el Barça, en una situació econòmica molt complicada, no té cap intenció d’apujar-li, i que pot aconseguir un millor contracte a Anglaterra.

Manaj

I no és Braithwaite l’únic davanter que pot sortir del Barça abans que es tanqui el mercat d’estiu. També ho podria fer el golejador albanès, Rey Manaj, que va ser inscrit la setmana passada com a jugador del primer equip després d’haver estat el màxim golejador del filial en aquesta última temporada i haver fet una bona pretemporada a les ordres de Koeman, marcant un trio de gols contra el Nàstic i un gol més contra el Girona. De fet, la seva sortida es donava com a segura després d’aquests amistosos, amb el Granada com a possible destinació, però la lesió d’Agüero i la falta d’efectius en atac van provocar que s’aturés. Tot i això, des de la direcció esportiva continuen pensant que el millor és una sortida per a un jugador allunyat del nivell que han de tenir els davanters del Barça. L’albanès, de 24 anys, va arribar en el mercat d’hivern de fa dues temporades amb l’objectiu de reforçar el filial, procedent de l’Albacete, per 2 milions d’euros. La temporada passada va ser un dels destacats de l’equip de García Pimienta, i va marcar setze gols.

EL CLUB

Creuen en el Barça que té mercat i que en podrien treure uns 15 milions

EL JUGADOR

Sap que no li apujaran el sou i que perdrà protagonisme i no es nega a sortir

KOEMAN

Compta amb ell mentre espera les recuperacions d’Ansu Fati, Agüero i Dembélé

Sense novetats de Pjanic i Umtiti

Samuel Umtiti i Miralen Pjanic són dos jugadors que no entren en els plans de Ronald Koeman i que el club necessita que marxin per alliberar massa salarial. A tots dos se’ls va oferir la carta de llibertat, però cap dels dos la va acceptar. Accepten marxar però cobrant els anys de contracte que els queden i cap dels dos troba un club que li pagui la fitxa que tenen en el Barça, especialment Umtiti, amb problemes eterns en un genoll. Segons indicava ahir el diari Sport, el club estudia seguir amb ell el camí que va iniciar amb Matheus Fernandes i rescindir-li el contracte si no accepta marxar. Umtiti té dues temporades més de contracte.

Pel que fa a Pjanic, el seu nom ha estat relacionat amb el Juventus, el seu anterior club, en les últimes setmanes. El club italià, però, va tancar ahir la incorporació del migcampista del Sassuolo, Manuel Locatelli, que arriba com a cedit amb una opció de compra obligatòria de 35 milions d’euros. Aquesta incorporació pot tancar definitivament les portes del Juventus al bosnià Pjanic.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)