Barça

Coutinho seguirà de blaugrana

No ha arribat cap oferta que satisfaci ni el club ni el brasiler i Koeman creu que pot ser útil

Ja té l’alta mèdica de la lesió que es va fer el 29 de desembre i a poc a poc anirà entrant en l’equip

“Molt haurien de canviar les coses d’aquí al final del mercat. Hi ha un 90% de possibilitats que segueixi al Barça”, diuen fonts del club quan parlen del futur de Philippe Coutinho, un futbolista que porta mesos en el mercat però pel qual no ha arribat cap oferta que satisfaci ni el club ni el mateix jugador i que Ronald Koeman considera interessant. De fet, el tècnic holandès ja va apostar per ell l’estiu passat quan va arribar a la banqueta del Barça i el brasiler va tornar de la seva cessió al Bayern de Munic.

Coutinho va disputar catorze partits fins que va caure lesionat el desembre de l’any passat contra l’Eibar, una lesió al menisc extern del genoll esquerre que l’ha obligat a passar fins a tres vegades per la sala d’operacions i de la qual va rebre l’alta mèdica la setmana passada. Koeman espera poder comptar amb ell ben aviat. Li falta ritme de competició, però estarà a disposició del tècnic en els propers partits. L’entrenador holandès confia en ell per jugar en atac o reforçar el mig del camp, tenint en compte que és una línia amb pocs efectius després que no hagi arribat cap reforç i que el club hagi decidit no comptar amb Ilaix Moriba perquè el del planter es nega a renovar el seu contracte. Koeman espera que Coutinho aprofiti aquesta nova oportunitat al Barça.

El brasiler no ha rendit mai de blaugrana com s’esperava. Va arribar en el mercat d’hivern de la temporada 2018/19, mig any després que el Liverpool no el deixés sortir. Ho va fer per 120 milions d’euros fixos més 40 en variables i es va convertir en el fitxatge més car de la història del club. Després d’uns primers mesos bons, amb set gols i sis assistències en divuit partits de lliga, el curs 2018/19 el seu rendiment va caure en picat. Onze gols en totes les competicions, pèrdua de la titularitat, alguns xiulets al Camp Nou i enfrontament amb una part de la graderia que l’esbroncava, van provocar que l’anterior junta directiva decidís buscar-li una sortida, que va arribar en forma de cessió al Bayern de Munic, equip amb què va guanyar la Champions però que el va retornar a Barcelona l’estiu del 2020.

Coutinho, en no concretar-se la seva sortida, tindrà una tercera oportunitat per triomfar al Barça. El brasiler és a deu partits de convertir-se en centenari. Segons algunes informacions aparegudes a Anglaterra, quan arribi als 100 partits com a blaugrana, el Barça haurà d’abonar 20 milions d’euros al Liverpool. Al club català neguen que aquesta variable existeixi.

CONFIANÇA

Koeman li va donar 14 partits la temporada passada fins que va caure lesionat

Mingueza, amb el grup

Després d’un dia de descans, la plantilla del Barça va tornar ahir als entrenaments per preparar el partit de dissabte (22 h) contra l’Athletic Club. La principal novetat va ser la presència del defensa Òscar Mingueza, que va fer la sessió amb el grup per primera vegada aquesta temporada, després d’haver-se recuperat d’una lesió muscular que va patir en els Jocs Olímpics de Tòquio.

Tot i que encara és aviat, Mingueza podria entrar en la convocatòria de Koeman per al partit de dissabte després de refer-se del cop dur que va suposar una recaiguda en la seva lesió. El defensa blaugrana arrossegava uns problemes en el bíceps femoral de la cuixa esquerra des del debut olímpic contra Egipte, però la recaiguda i la lesió definitiva va ser contra la Costa d’Ivori uns dies després. El central es va lesionar en el minut 9 i no va tornar a jugar el torneig.

El central va ser una peça important per a Koeman la temporada passada havent disputat 37 partits en tot el curs, incloent copa i lliga de campions; 31 dels quals van ser com a titular.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)