Barça

La claredat de Koeman

Missatges. El tècnic confirma que compta amb Braithwaite i Coutinho per a aquesta temporada, que apostarà pels joves i que Pjanic i Umtiti no tindran oportunitats si no marxen del club, i es mostra decebut per l’actitud d’Ilaix Moriba

Un tret característic dels holandesos és que solen parlar clar. No són amants ni de les mitges tintes ni d’amagar el que pensen. Per això sempre és interessant escoltar Ronald Koeman. Perquè deixa les coses clares des de l’inici. Es pot compartir o no el que pensa o diu, però va de cara. I després de la seva roda de premsa d’ahir, queda molt clar que compta amb Braithwaite i Coutinho per a aquesta temporada, que no vol veure ni en pintura Pjanic i Umtiti i que s’ha endut una desil·lusió important amb Ilaix Moriba.

“Si hi ha interès per un jugador, ho escoltarem, però Martin ens va molt bé. Juga en diferents posicions al davant. Va demostrar l’altre dia que és important per a l’equip. M’encanta jugar amb ell. És molt disciplinat, accepta el seu rol de no jugar sempre. Per mi, crec que ha de quedar-se”, afirmava del danès, autor d’un doblet en la primera jornada. De Coutinho pensa que encara li falten entrenaments per entrar en la llista, però confia en ell perquè “és un gran jugador”, i va recordar que l’any passat va començar de titular fins que es va lesionar. Del brasiler espera treure profit de la seva polivalència i que faci gols. “Hem perdut gols amb Messi i cal buscar-los en d’altres. Philippe és un d’ells.”

A Pjanic i Umtiti els va recordar que difícilment tindran minuts i que la decisió de trobar una sortida és a les seves mans. “Tenen una posició complicada, sí”, va etzibar. En el cas d’Ilaix Moriba, el sentiment de Koeman és de decepció. Ell va donar-li l’oportunitat i veu com un jove s’està sense jugar perquè prioritza els diners. “Vaig parlar amb ell fa dues o tres setmanes, més com a persona que com a entrenador del Barça. La seva situació és horrible. És futur del club però no juga ni està amb nosaltres. Jo sé, per part del club, el que el Barça vol oferir-li. El meu consell és que els diners no són el més important sinó jugar partits, però el jugador i la seva gent decideixen diferent. Estic decebut per això. Amb 18 anys, els diners no poden ser tan importants.” Més clar, impossible. Koeman és un aliat dels joves del planter, amb els quals pensa comptar. “Comptaré amb els joves. Si no juguen amb el primer equip, ho han de fer amb el Barça B. Tot i entrenar-se, han de competir. Nico, com la resta, és futur del club.”

Koeman, que va deixar en mans del club què cal fer amb el dorsal 10 que lluïa Messi, creu que s’ha fet un gra massa amb la recomanació dels metges a Piqué i va assegurar que el central no té res greu. Precisament, es va felicitar per tenir tants defenses en la plantilla i que a partir de l’aturada hi haurà minuts per a tots ells. També va reconèixer que vol tenir tres porters de garanties però que entenia la posició d’Iñaki Peña, que vol marxar per no estar tot l’any aturat. De Ter Stegen, va explicar que encara li falten entrenaments.

Avui, a San Mamés, espera un partit difícil, “com sempre”, i no tem el desgast que suposa ser tècnic del Barça. “Soc on vull ser, m’encanta ser entrenador d’aquest club i sé que en clubs grans hi ha més pressió. Però estic aguantant, hi ha bona actitud, bona atmosfera, i no hi ha problemes en aquest sentit.”

EL MÉS DESTACAT

El meu consell és que els diners no són el més important sinó jugar partits, però el jugador [Ilaix] i la seva gent decideixen diferent
Soc on vull ser, m’encanta ser entrenador d’aquest club i sé que en clubs grans hi ha més pressió. Però estic aguantant
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)