Barça

El Barça agafa aire

Bones notícies. El club blaugrana ja té els 595 milions d’euros del crèdit sindicat per Goldman Sachs. Amb ells, es refinançarà el deute i no s’haurà de patir durant un parell d’anys

El Barça agafa aire. El Barça respira. Com a mínim un parell d’anys. El club va rebre ahir els 595 milions d’euros del crèdit sindicat per Goldman Sachs i en el qual participen diferents inversors internacionals. Un crèdit amb una durada de deu anys, amb un tipus d’interès mitjà de l’1,98% i que es garanteix amb els drets de televisió. Punt important, aquest últim, que podria explicar la negativa del Barça a l’acord de LaLiga amb CVC, que també hipotecava els drets televisius.

L’operació havia estat aprovada en l’assemblea de compromissaris del 20 de juny passat per un import de 525 milions d’euros. Aquell dia, el vicepresident econòmic, Eduard Romeu, va anunciar que mirarien d’aconseguir que els interessos fossin com a màxim del 3%. La bona nota que el club va aconseguir de l’agència de qualificació Fitch fa unes setmanes ha provocat aquestes millors condicions econòmiques i que el total del crèdit hagi augmentat en 70 milions, tenint la junta directiva potestat per incrementar la quantitat. Dels 595 milions d’euros, 140 es faran servir per renegociar i liquidar part del deute del club, bàsicament els bons que havia emès l’anterior junta directiva amb uns interessos molt més elevats i que vencien aquest mes. La resta es faran servir per tenir líquid i poder cobrir qualsevol tipus de pagament, fet que ha tranquil·litzat la majoria dels treballadors del club, que veuen com el pla estratègic que va prometre la nova directiva que encapçala Joan Laporta comença a fer el seu camí.

L’operació amb Goldman Sachs, que ja havia donat un crèdit pont de 80 milions d’euros fa uns mesos que va permetre al club satisfer unes quantes obligacions de pagament, permet també al Barça poder fer una emissió de deute de 70 milions més en cas que ho necessiti en un futur.

L’acord ha estat molt ben rebut al club. La junta directiva i els executius del Barça creuen que, tot i el mal moment econòmic que passa l’entitat, això demostra la confiança que el sector financer continua tenint en el club i en la marca Barça.

L’Espai Barça

No serà aquest l’últim crèdit que tancarà aquesta junta directiva. Es treballa a l’àrea econòmica per tancar-ne un altre, que també podria estar sindicat per Goldman Sachs, que permeti començar una vegada per totes les obres de l’Espai Barça. Sempre després de rebre el suport de l’assemblea de compromissaris, es treballa al club amb la possibilitat d’iniciar les obres de remodelació del Camp Nou quan finalitzi la temporada que acaba de començar. El cost total de l’Espai Barça podria arribar als 1.200 milions d’euros, el doble del que va pressupostar en un inici la junta directiva que presidia Sandro Rosell i que va portar a referèndum la de Josep Maria Bartomeu el 5 d’abril del 2014. Eren 600 milions d’euros que havien de tenir tres vies de finançament: 200 milions d’un patrocinador que posés el cognom a l’estadi, 200 d’un crèdit i 200 més dels recursos propis generats per la remodelació del Camp Nou.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)