Barça

Pedri per fi tindrà vacances

Aturada. Koeman decideix que el canari descansi durant dues setmanes després del partit d’aquesta nit

“Físicament està bé. Té 18 anys i ho aguanta tot, però potser mentalment sí que necessita un descans”, diuen fonts de l’entorn de Pedri, que avui tornarà a ser titular amb el Barça a San Mamés abans de començar unes merescudes vacances. El canari es va unir a la pretemporada blaugrana l’estiu del 2020 mirant de guanyar-se la confiança de Ronald Koeman i un lloc en la plantilla del primer equip. I des de llavors no ha parat. L’holandès li va donar descans a final de curs quan el títol de lliga ja estava perdut, però fins llavors Pedri havia sumat 3.526 minuts repartits en 52 partits, amb quatre gols marcats, precisament un a San Mamés. Va enllaçar el seu primer any com a blaugrana amb una Eurocopa exigent. Sis partits com a titular amb tres pròrrogues incloses i un excel·lent rendiment que va fer que fos designat millor jugador jove del torneig. La seva joventut i qualitat van provocar que també fos seleccionat per disputar els Jocs Olímpics de Tòquio. Sis partits més i tres pròrrogues més, amb medalla de plata inclosa.

I de retorn del Japó, directe a entrenar-se. Koeman el necessita. Noranta minuts contra la Real Sociedad, mostrant la seva qualitat, però també símptomes de cansament. No tant físic, més aviat en la claredat d’idees. És per això que Pedri i Koeman han pactat que el canari faci dues setmanes de vacances després del partit d’avui i el mateix tècnic holandès s’ha mogut per intentar que aquest període de descans sigui respectat per la federació espanyola. Hi haurà triple enfrontament del combinat de Luis Enrique, contra Suècia, Geòrgia i Kosova, sent important la visita a Suècia, però des del Barça s’ha treballat amb la federació espanyola i el seleccionador perquè Pedri quedi alliberat en aquesta convocatòria i pugui descansar i desconnectar en les seves illes Canàries durant quinze dies. “Fa temps que pensem que és el millor per a Pedri. Hem decidit que jugui contra l’Athletic i després tindrà vacances perquè no tingui problemes físics quan arribin els mesos de gener i febrer. He parlat amb Luis Enrique i ells han de decidir què fan, però necessita un mínim de dues setmanes de descans”, va dir ahir Koeman.

Els altres repetidors

El canari tindrà vacances com n’han tingut altres futbolistes que van enllaçar la temporada passada amb l’Eurocopa i els Jocs Olímpics. Unai Simón, porter del rival del Barça aquesta nit, va marxar de vacances quan va tornar del Japó i no tornarà a posar-se sota els pals, com a mínim, fins la setmana vinent a Vigo. Pau Torres, per la seva banda, va competir en la Supercopa d’Europa contra el Manchester United només quatre dies després de tornar dels Jocs Olímpics, però després va iniciar un període de vacances de tres setmanes. També el Leipzig ha donat vacances a Dani Olmo.

Com Pedri, encara sense descansar hi ha Eric Garcia i Oyarzabal. El central blaugrana no va acumular tants minuts el curs passat amb el Manchester City i té les cames més fresques. Pel que fa a Oyarzabal, caldrà veure si Luis Enrique també l’allibera dels propers partits de la selecció espanyola.

LA SELECCIÓ

Koeman diu que ha parlat amb Luis Enrique perquè no convoqui el canari

El Barça vol millorar el seu contracte

L’últim dia del mercat d’estiu del 2019, el Barça va fitxar un juvenil de Las Palmas. Pedri apuntava alt. El Barça li va fer un contracte per tres temporades, amb una opció de renovació per part del club per dues temporades més. El va deixar cedit un any al club canari i el va incorporar a la seva disciplina un any després. Des d’aquell moment, s’ha convertit en una de les grans estrelles del futbol europeu. És per això que el Barça vol renegociar les condicions contractuals del migcampista i la direcció esportiva es posarà a treballar en aquest sentit després que acabi l’actual mercat de fitxatges. Des del club creuen que Pedri mereix una important millora econòmica a canvi de signar un nou contracte que es podria allargar fins al 30 de juny del 2026 i una clàusula de rescissió més gran de la que té actualment, que és de 400 milions d’euros. Al Barça creuen que amb el canari no hi haurà problemes. El seu barcelonisme sempre juga a favor.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)