Barça

Enfortir sensacions

Després de la victòria convincent contra la Real Sociedad en el debut al Camp Nou, el Barça de Koeman busca el primer triomf a domicili en el sempre complicat San Mamés

El tècnic ha repetit convocatòria i s’espera que surti amb el mateix onze titular que en l’estrena, amb Eric Garcia fent parella amb Piqué i Pedri d’inici abans de descansar

En el primer partit sense Messi, el Barça va oferir una victòria convincent en l’estrena de la lliga contra la Real Sociedad. El repte en aquesta segona jornada de lliga i en la primera sortida és enfortir les bones sensacions mostrades en el duel al Camp Nou i també seguir demostrant que fora de casa i sense l’argentí també són capaços de ser competitius. I aquest primer duel a domicili és un autèntic examen de nivell, perquè l’equip de Koeman visita San Mamés, un camp sempre complicat malgrat que l’Athletic amb prou feines ha fet canvis respecte a la temporada passada. I l’últim precedent entre tots dos va ser la final de la copa, en què els blaugrana van golejar els bascos per un clar 4 a 0.

Koeman ha repetit convocatòria i no s’esperen canvis en l’onze inicial. El tècnic holandès vol donar continuïtat a l’equip que es va imposar a la Real Sociedad i es reservarà alguna rotació per a la propera cita, contra el Getafe al Camp Nou. La de Pedri, segur, perquè ahir ja va dir que després del duel a Bilbao tindria descans. Així doncs, l’onze del Barça estarà format per Neto a la porteria, Dest i Alba als laterals, a l’eix la parella formada per Piqué –no té res greu– i Eric Garcia, un mig del camp amb Busquets, Pedri i De Jong i al davant, mentre no torni Ansu Fati –ho farà a mitjans de setembre–, un trident format per Memphis Depay, Antoine Griezmann i Martin Braithwaite, ara mateix el màxim golejador de l’equip, amb dos gols, i carregat de confiança després de sentir com el seu tècnic no vol que marxi tot i haver estat tot l’estiu en la llista de baixes.

Messi tenia en l’Athletic Club una de les seves víctimes preferides i aquest rol ara li pertoca a Griezmann, també un flagell per als bascos, als quals ha marcat 12 gols en 25 enfrontaments. El francès ha de fer un pas endavant sense l’argentí i contra la Real se’l va veure amb ganes de liderar l’equip en atac. Un lideratge que compartirà amb Depay, que està enlluernant els barcelonistes amb la seva qualitat i entrega.

L’Athletic voldrà rebaixar les il·lusions del Barça en el primer partit al seu camp amb públic –es calcula que podran entrar uns 11.000 espectadors a San Mamés–. Després d’empatar sense gols al camp de l’Elx en l’estrena de la lliga, els de Marcelino voldran sumar la seva primera victòria impulsats per la seva afició, sempre sorollosa i que els dona força i amb les armes de sempre.

Marcelino: “La marxa de Messi sempre ha d’influir”

Marcelino García va reconèixer que el Barça sense Messi serà un altre equip però no per això més feble. “La marxa de Messi sempre ha d’influir, però el Barça és un club tan gran que està per sobre de qualsevol futbolista i té solucions suficients.” El tècnic de l’Athletic està convençut que hauran de fer un gran partit si volen sumar els tres punts. “Haurem de defensar bé, exercir una pressió alta perquè no surtin fàcilment de la pressió. A més, indubtablement hem de ser eficaços perquè el Barcelona tindrà més ocasions que nosaltres. Hem de jugar a un grandíssim nivell.” Sobre el retorn del públic, diu que serà un moment “inoblidable”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)