Barça

Alba també s’hi compromet

El lateral segueix el camí iniciat per Piqué, es rebaixa el sou un 25% i admet que se li difereixi part de la fitxa

Optimisme per arribar a un acord aquesta setmana amb Busquets i Sergi Roberto

Jordi Alba ha seguit l’exemple de Gerard Piqué i ha estat el segon dels capitans del Barça que ha acceptat una rebaixa de sou, necessària per reduir la massa salarial i ajudar el club ara que viu una greu crisi econòmica. Com va explicar el president, Joan Laporta, en roda de premsa, el club es va reunir amb el seu representant el 24 de maig i el 8 de juliol es va enviar una carta al jugador per encetar una negociació que ahir va acabar amb èxit. Alba, que es va mostrar enfadat després d’haver sentit alguns xiulets contra la Real Sociedad, es rebaixarà el sou un 25% i es diferirà una altra part de la fitxa en els anys que li queden de contracte. Serà blaugrana fins al 30 de juny del 2024.

El lateral de l’Hospitalet de Llobregat mostra així el seu compromís amb el club amb què es va formar com a jugador abans de marxar al Cornellà, des d’on va passar al planter del València, equip amb el qual va debutar a primera divisió, previ pas pel Nàstic. Va arribar al Barça l’any 2012, després de guanyar l’Eurocopa amb la selecció espanyola, per 14 milions d’euros. Des d’aquell moment, ha guanyat una Champions, una supercopa d’Europa, un mundial de clubs, cinc lligues, cinc copes i tres supercopes estatals. Titular indiscutible per la banda esquerra del Barça excepte uns mesos en l’etapa de Luis Enrique a la banqueta blaugrana, Alba ha disputat 387 partits amb el Barça: ha marcat 22 gols, ha repartit 81 assistències i ha estat durant molts anys el millor soci de Leo Messi.

Busquets i Roberto

Jordi Alba no serà l’últim dels capitans a acceptar la rebaixa de sou que proposa el club i que s’està negociant. També s’espera que ho facin aquesta setmana Sergi Busquets i Sergi Roberto, tot i que els seus casos són diferents. Per avui està prevista una trobada amb el representant dels dos jugadors, Josep Maria Orobitg, que no espera un acord immediat, però sí que destaca la bona predisposició dels dos jugadors a ajudar el club. El cas de Busquets, primer capità de l’equip després de la marxa de Leo Messi, és semblant als de Piqué i Alba. Amb 33 anys i contracte fins al 2023, se li demana una rebaixa important de sou i que se’n difereixi una altra part. El mateix camí que s’ha seguit amb els altres dos capitans, que ja han acceptat la proposta del club. Pel que fa a Sergi Roberto, està negociant un nou contracte. L’actual acaba a finals d’aquesta temporada i el club li ha ofert una ampliació fins al 30 de juny del 2024. Després d’una primera proposta econòmica que el de Reus no va acceptar i una posterior millora per part del club, sembla que l’acord és a tocar. Sergi Roberto ampliaria contracte amb una fitxa inferior a l’actual.

I els capitans no seran els únics futbolistes cridats al despatx del director de futbol, Mateu Alemany, aquesta temporada. Posteriorment es parlarà amb altres jugadors amb fitxes molt altes com ara Griezmann, Coutinho i Dembélé. Aquest últim, ara lesionat, serà un cas semblant al de Sergi Roberto, atès que acaba contracte aquesta temporada. El club ja ha contactat amb el seu representant.

SATISFACCIÓ

Al club estan contents amb Alba pel compromís que mostra el lateral

Piqué va voler comprar Barça Corporate

Gerard Piqué, el primer dels capitans que es va rebaixar el sou, va voler comprar el 49% de Barça Corporate quan l’anterior junta directiva buscava un inversor per a la societat formada per Barça Studios, Barça Innovation Hub, Barça Academy i Barça Licensing & Merchandising. Segons una informació de Crónica Global, Josep Maria Bartomeu es va negar a fer la venda perquè hauria suposat un tracte de favor i una clara infracció del codi ètic de l’entitat. Aquesta informació revela que el jugador es va enfadar amb qui era president en aquell moment.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)