Barça

Han complert

Després de Piqué i Jordi Alba, l’agent de Busquets i Sergi Roberto es va reunir ahir amb Mateu Alemany per negociar les reduccions salarials de tots dos jugadors, i les sensacions són tan positives que aquesta setmana ja es podrien tancar

El quatre capitans del primer equip del FC Barcelona han demostrat compromís i han estat els primers a afegir-se a l’objectiu de rebaixar la massa salarial, imprescindible tenint en compte la difícil situació econòmica de l’entitat i que encara no se sap amb certesa quan tornarà tot a la normalitat. Després d’arribar a acords amb Gerard Piqué i Jordi Alba, ahir es va fer un pas molt important amb Sergio Busquets i Sergi Roberto.

El representant de tots dos, Josep Maria Orobitg, es va reunir a la ciutat esportiva de Sant Joan Despí amb el director de futbol, Mateu Alemany, i les sensacions amb què va marxar van ser molt positives. De fet, va alçar el dit polze amunt just quan marxava amb el cotxe i li van preguntar com havia anat. Segons ha pogut saber aquest diari, la negociació va anar tan bé que aquesta setmana es podria tancar l’acord amb tots dos perquè només faltarien uns petits serrells. En el cas de Busquets, que és molt similar al de Piqué i Alba, es rebaixarà el sou una quantitat respectable sense arribar al 25%, i es diferirà una altra part de la fitxa en els anys que li queden de contracte. Acaba el 2023.

Diferent ha estat la negociació amb Sergi Roberto, perquè en el seu cas es tracta de negociar un nou contracte perquè l’actual finalitza el 2022. Se li va oferir ampliar-lo dues temporades més, fins al 2024, amb una reducció salarial molt important. Ara sembla que les posicions ja són coincidents perquè el migcampista reusenc havia refusat la primera proposta que li havia fet el club. Tant Busquets, que aquesta temporada és el capità després de la marxa de Leo Messi, com Sergi Roberto, voldrien arribar a l’acord definitiu plegats, tenint en compte que comparteixen representant. Amb aquestes últimes rebaixes no hi haurà cap problema per inscriure el Kun Agüero, l’altre fitxatge d’aquest estiu. Cal recordar que per Emerson no hi havia problemes perquè LaLiga el comptava com a cedit, concretament al Betis.

Gerard Piqué va ser el primer dels quatre capitans del FC Barcelona a acceptar una rebaixa de la seva fitxa per tal d’alleugerir el cost de la massa salarial del club i donar una mica d’aire a l’economia blaugrana. En el seu cas, a més a més, la reducció va servir perquè el club pogués inscriure en la lliga els nous fitxatges, Memphis Depay i Eric Garcia, i el davanter Rey Manaj. Va ser ell mateix qui va anunciar, just després del partit contra la Real Sociedad en la primera jornada de lliga, que els seus companys en la capitania seguirien el seu camí ben aviat. “Entenem que és el que necessita el club, ara mateix. No és només una cosa meva. Jo he estat el primer a rebaixar-me el sou per un tema de timmings i per poder inscriure jugadors. Els altres capitans també ho faran aviat.”

Precisament, aquestes paraules van servir per rebaixar una mica la pressió sobre els altres tres jugadors, que en el cas d’Alba es van arribar a molestar pel que es va interpretar que els faltava el compromís que sí que havia tingut Piqué. Dos ja ho tenen tancat, i els altres dos que falten estan molt a punt de fer-ho.

EL CAPITÀ

Com amb Piqué i Alba, Busquets accepta una rebaixa i diferir la fitxa fins al 2023

SERGI ROBERTO

El seu cas és molt diferent perquè és una renovació, que serà fins al 2024 i menys sou

EL BARÇA

Hi ha una gran satisfacció en el club perquè ja es podrà inscriure el ‘Kun’ Agüero

Qualifiquen de “miracle” si poden col·locar Umtiti

En el FC Barcelona estan molt enutjats amb Samuel Umtiti. El defensa francès, malgrat que ja sap de totes les maneres possibles que Koeman no compta amb ell, ha decidit que no es pensa moure i s’aferra al seu contracte. “Seria un miracle si el poguéssim col·locar”, assenyalen en el club. Umtiti ha defensat davant dels responsables esportius blaugrana que ja està bé del tot i que es vol quedar per guanyar-se un lloc. De res ha servit que des del Barça li hagin dit que és el sisè central de la plantilla, perquè davant seu hi ha Piqué, Eric Garcia, Araújo, Lenglet i Mingueza. Pel que fa a Pjanic, sí que són molt més optimistes, i consideren que aquest cap de setmana o dilluns es podria arribar a una solució definitiva.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)