Barça

Umtiti es queda i lluitarà per convèncer Koeman

Barça. La decisió es va prendre després d’una reunió entre el central i el president, Joan Laporta. El francès, amb contracte fins al 2023, està obert a negociar una rebaixa de sou

Tot i que encara falten sis dies perquè es tanqui el mercat, el Barça ha donat per liquidada la carpeta Umtiti. El central francès continuarà de blaugrana. La decisió es va prendre després d’una trobada entre el jugador i el president, Joan Laporta, en què també van participar el vicepresident esportiu, Rafa Yuste, i el director de futbol, Mateu Alemany. En la reunió, les dues parts van mostrar les seves cartes. El club preferia que sortís del Barça pel seu rendiment i per la seva alta fitxa, mentre que la prioritat del francès era complir el seu contracte, que acaba el 30 de juny del 2023. Es van produir moments de tensió, que es van anar suavitzant amb el pas dels minuts. Umtiti va exposar els motius pels quals no s’ha volgut operar des que va caure lesionat l’any 2018 i que han fet que la seva participació en les tres últimes temporades hagi estat quasi anecdòtica. També va ensenyar un informe mèdic del doctor Ramon Cugat que avala que està totalment recuperat de la lesió al genoll i va explicar que s’ha entrenat moltíssim aquest estiu, amb preparadors personals, que està molt bé físicament i disposat a lluitar per minuts i per la titularitat. El jugador, que a principis d’estiu no va acceptar la carta de llibertat, va explicar a Laporta que no s’ha negat en cap moment a marxar cedit o traspassat, però que volia anar a un club que li permetés lluitar per guanyar títols i que no li ha arribat cap proposta que li fes el pes en aquest sentit. A més, va comunicar a la cúpula blaugrana que està obert a negociar una rebaixa de fitxa.

Una vegada Umtiti va haver exposat els seus arguments i tenint en compte que durant tot el mercat no ha arribat cap proposta que des del punt de vista econòmic pugui acostar-se al que Umtiti guanya al Barça i que el club descartés fa setmanes una rescissió unilateral del contracte del jugador, com es va fer amb Matheus Fernandes, el president, Joan Laporta, i la direcció esportiva van donar per tancat el tema. Confien que aquesta millora física del central li permeti lluitar per uns minuts cars, tenint en compte que Koeman va deixar clar que no comptava amb ell i que en la seva posició hi ha Piqué, Eric Garcia, Lenglet, Araujo i Mingueza. També treballaran de manera paral·lela en una rebaixa de sou i les dues parts tornaran a estudiar el cas en el mercat d’hivern.

Cinc propostes

Han estat cinc els clubs amb els quals el Barça ha parlat aquest estiu per mirar de trobar una sortida per a Umtiti. Han estat clubs francesos, entre altres l’Olympique de Marsella, però també algun d’italià i un de la Premier League. Cap d’aquests clubs, però, podia arribar a pagar al francès els diners que guanya com a blaugrana i les propostes van anar caient una a una fins que finalment el central ha decidit quedar-se al Barça.

LES PROPOSTES

El Barça ha parlat amb fins a cinc clubs per buscar una sortida que no ha arribat
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)