Barça

La redempció és aquí

El Barça tornarà a veure’s les cares amb el Bayern de Munic a la Champions després de la dolorosa eliminació a Da Luz, que precisament l’equip blaugrana haurà de visitar de nou per enfrontar-s’hi contra el Benfica

El 2 a 8 contra el Bayern va suposar el final de cicle del Barça de Messi. El conjunt blaugrana està tornant a construir una base que el pugui portar a les cotes més altes i per això haurà de tancar les ferides. Aquesta mateixa temporada tindrà l’oportunitat de fer-ho, ja que l’equip de Koeman ha quedat enquadrat en la primera fase de la Champions League amb el campió alemany i, a més, haurà de visitar el Benfica a l’estadi Da Luz, l’escenari on es va certificar la defunció del millor Barça de tots els temps.

Els precedents del Barça i del Bayern de Munic mai no han estat del tot favorables per al conjunt blaugrana. Però el 2020 es va tocar fons amb el 2 a 8 en les semifinals del màxim torneig europeu. “Sempre penso en el present”, afirma el vicepresident blaugrana, Rafael Yuste: “L’equip ara està molt bé per enfrontar-se al Bayern i nosaltres hem de mirar al futur.” L’equip necessita enfrontar-se amb els fantasmes del passat per llaurar el futur, però sembla clar que els alemanys, sempiterns campions del tron del seu país, parteixen com a favorits per aconseguir la primera posició del grup. “En el grup hi ha tres campions d’Europa i comencem amb moltíssima il·lusió i amb les ganes de fer-ho el millor possible. Són tres grans equips i nosaltres també ho som. Ho hem de fer pel pes de la nostra samarreta.”

Ni el Benfica ni el Dinamo de Kíev haurien de ser equips que puguin disputar la primera o la segona plaça als dos equips favorits, però el Barça no es pot relaxar. Ho va demostrar el darrer precedent contra l’equip ucraïnès la temporada passada quan, enquadrats també en la fase de grups, als blaugrana els va costar guanyar al Camp Nou (2-1) tot i que a domicili ho van fer amb comoditat (0-4).

Mateixos rivals

El Madrid es tornarà a enfrontar a dos dels tres rivals amb qui el curs passat es va veure les cares en les fases de grups. El Xakhtar Donetsk i l’Inter de Milà li van posar les coses difícils a l’equip aleshores dirigit per Zidane, molt especialment l’equip ucraïnès, que va guanyar els dos enfrontaments la temporada passada. L’Inter, que va ser eliminat en la fase de setzens per l’equip blanc i el Gladbach, arriba àmpliament debilitat respecte a la temporada passada, ja que ha perdut l’entrenador Antonio Conte i dos dels seus millors jugadors, Lukaku i Achraf. El rival del quart bombo per a l’equip blanc és la revelació de la Champions, el Xeriff de Tiraspol de Transnístria. “Se’ls ha de felicitar perquè han tingut un camí dur per arribar fins aquí, guanyant l’Estrella Roja i el Dinamo de Zagreb. Seran perillosos i ens portaran al límit”, va comentar el representant del Madrid, Emilio Butragueño, que es va referir al possible fitxatge de Mbappé: “Hem de tenir tranquil·litat i esperar. No puc dir res més.”

En el grup hi ha tres campions d’Europa i comencem amb moltíssima il·lusió i amb les ganes de fer-ho molt bé
Estem treballant per completar la plantilla. Tenim una bona barreja entre joventut i experiència i ho farem el millor possible
L’equip ara està molt bé per enfrontar-se al Bayern; hem de mirar al futur
Rafael Yuste
vicepresident del barcelona

Messi contra Cristiano i el grup de la mort

A pocs dies d’acabar el mercat de fitxatges, encara hi ha incògnites sobre on jugaran alguns dels millors jugadors de la competició aquesta temporada. Es podria donar el cas que Messi i Cristiano s’enfrontessin cara a cara en dos equips diferents respecte al curs passat, ja que el PSG i el Manchester City han quedat enquadrats en un dels grups més exigents de la primera fase. El curs passat, tots dos jugadors es van veure les cares amb la samarreta del Barça i la Juventus, en un duel en què Ronaldo va marcar un doblet al Camp Nou.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)