Barça

Quan hi ha partit?

Barça. El comitè de competició desestima la petició del Sevilla d’ajornar el duel programat per la Diada (21 h), però LaLiga pensa impugnar la decisió

Sense partit des de l’ajustadíssima victòria contra el Getafe (2-1), el Barça viu aquest cap de setmana el primer parèntesi per compromisos internacionals amb la incògnita de quan tornarà a competir. Teòricament, el conjunt blaugrana visita el dissabte 11 de setembre el Sánchez Pijzuán (21 h), però encara no les té totes. I això que el comitè de competició va reforçar la disputa del partit per la Diada en desestimar les al·legacions del Sevilla, que demanava –com feia també el Vila-real respecte al seu duel contra l’Alavés–, l’ajornament perquè perd futbolistes sud-americans que no hauran tornat de la selecció. Tots dos clubs feien el pas a partir de la sol·licitud de LaLiga, que no es pensa quedar aturada i impugnarà la decisió de Competició.

El comitè argumenta que, segons el reglament, la pèrdua de jugadors per compromisos internacionals no és cap causa de força major. De fet, s’hi troben molt sovint els clubs de segona A. La diferència és que aquesta vegada l’embolic s’ha generat després que la FIFA autoritzés a allargar el període de compromisos internacionals –perquè la Conmebol, amb el calendari endarrerit, pogués programar un tercer partit–, i LaLiga entén que, havent fet aquesta alteració recentment, amb el calendari ja decidit, el marc canvia i l’article del reglament a què s’agafa el comitè no s’ajusta a dret.

A diferència del Sevilla, el Barça va decidir no demanar l’ajornament i esperar la resolució del comitè de competició. Si el partit s’acaba jugant el dia 11, tal com estava programat, se’l perdrà el central uruguaià Ronald Araujo. En els andalusos, els futbolistes afectats són els argentins Acuña, Papu Gómez i Gonzalo Montiel. Si no se’n surt amb l’ajornament, una alternativa que tindria LaLiga seria reprogramar el partit per l’endemà, el diumenge 12, però aquesta no sembla una solució benvinguda ni per al Barça ni per al Sevilla, que el dimarts 14 debuten en la lliga de campions. Els blaugrana reben el Bayern al Camp Nou (21 h) i els de Lopetegui juguen a casa contra el Salzburg (18.45 h).

LA RESOLUCIÓ

Competició entén que el reglament només preveu ajornaments per força major

LA PROTESTA

LaLiga defensa que el marc canvia perquè la FIFA ha allargat la finestra de seleccions

VE LA CHAMPIONS

Endarrerir un dia el duel no sembla la solució perquè el Barça i el Sevilla juguen dimarts
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)