Barça

Blindar el futur

El Barça té com a principal objectiu a partir d’ara assegurar-se les renovacions dels més joves de la plantilla, especialment Pedri i Ansu Fati

El club no vol que en el futur es repeteixi un cas com el d’Ilaix

Joan Laporta es queixava setmanes enrere que la política esportiva de la junta directiva presidida per Josep Maria Bartomeu havia estat nefasta i erràtica, no tan sols pels fitxatges de cost astronòmic sense bon rendiment sinó perquè havia deixat la plantilla amb el problema que es coneix com el de la piràmide invertida. És a dir, els jugadors més veterans tenien contractes llargs i molt elevats i els joves, curts i amb sous molt menors. Un assumpte molt complicat de gestionar, però en el qual, un cop tancat el mercat de fitxatges, se centrarà la direcció esportiva del Barça.

I en aquest sentit, la prioritat més absoluta és renovar els contractes de Pedri i Ansu Fati, dos dels futbolistes que estan cridats a liderar el Barça en els pròxims anys. Ells dos, juntament amb Gavi i Nico González –les dues últimes aparicions–, De Jong, Dembélé, Eric Garcia, Mingueza i Balde marquen el futur del club. Amb Pedri i Ansu Fati ja hi ha hagut els primers contactes amb els seus representants per afrontar la renovació dels seus contractes. Encara no hi ha res gaire avançat, però s’hi volen posar aviat perquè cal blindar-los i que no puguin escoltar el cant de sirenes d’altres equips que vulguin pescar en el Barça aprofitant la seva feblesa econòmica.

No es vol que es repeteixi un cas com el d’Ilaix Moriba, que després d’un llarg període de formació a can Barça ha fet les maletes cap a la lliga alemanya després de fer un torcebraç al club blaugrana durant la renovació del seu contracte. El club està convençut que el fet de no haver cedit servirà per enviar un missatge molt clar a la resta de joves.

No s’ha de témer perquè Pedri faci el mateix. En aquest sentit, des de la direcció esportiva valoren molt positivament la predisposició del canari, agraït al Barça per l’oportunitat que li ha donat i perquè el seu somni sempre ha estat continuar. El FC Barcelona pensa en una renovació llarga, de cinc anys de contracte i amb una fitxa molt més ajustada al seu pes real en l’equip. És titular absolut i internacional. Pedri i Ansu Fati tenen contracte fins al 30 de juny del 2022 i el club té l’opció de renovar-los automàticament per dues temporades més.

Amb Ansu Fati caldrà negociar amb el seu agent, Jorge Mendes, amb qui Laporta manté bones relacions. La negociació potser és més dura que amb Pedri, però en el Barça també són optimistes. Valoren moltíssim la personalitat que ha demostrat acceptant heretar el dorsal 10 que Messi va portar molts anys a l’esquena per la pressió que suposa i el volen convertir en una de les cares visibles del nou futur del Barça. Ansu està disposat a acceptar aquest repte. Ara, però, el més important és que la seva recuperació sigui completa i pugui tornar a l’equip sense presses, possiblement després dels duels contra el Sevilla i el Bayern de Munic.

De la nova fornada, en el club també tenen clar que s’ha de premiar Gavi, ja en dinàmica del primer equip. No es tem per la seva continuïtat, no acaba fins al 2023, però volen tenir un gest amb ell en forma de millora contractual. Koeman el va fer debutar en el partit contra el Getafe i està encantat amb ell. Tenint en compte els pocs migcampistes que hi ha en la plantilla, se’l veurà molt més durant l’any. En el cas de Nico González, la tranquil·litat és màxima perquè el maig passat va renovar fins al 30 de juny del 2024 i amb una clàusula de rescissió de 500 milions d’euros. Des de l’actual directiva recorden que quan van entrar només faltaven tres mesos perquè s’acabés el contracte de Nico i que estaven desprotegits davant l’interès d’altres clubs.

També va renovar fins la mateixa data i amb la mateixa clàusula, Alejandro Balde, que està cridat a ser el lateral esquerre del futur del Barça. El Barça ha inscrit Gavi, Nico González, Balde i Arnau Tenas a la Champions per aquesta temporada. L’aposta pel planter és ferma. “És l’única solució, creure en el planter; ho farem”, diuen en el club. Ara bé, també demanen a l’afició que tinguin paciència amb els joves perquè tot serà més fàcil. Hi ha futur.

GEST

El club té previst premiar Gavi perquè ja està en dinàmica del primer equip

MOVIMENT

El Barça inscriu Gavi, Nico González, Balde i Arnau Tenas a la Champions

Dembélé es posa en forma

Dembélé, que a mitjans de mes s’ha de reunir amb el club per la seva renovació, continua posant-se en forma al gimnàs per recuperar-se de la seva desinserció del tendó distal del bíceps femoral del genoll dret. En va ser operat al juny.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)