Barça

Laporta: “Piqué, Alba, Busquets i Roberto són uns herois”

Laporta, en una entrevista a Esport3, es desfà en elogis per l’esforç econòmic fet pels capitans, admet que no ha tornat a parlar amb Leo Messi des que va marxar i avala la feina de Ronald Koeman fins ara

Joan Laporta no parlava obertament i en profunditat des del 16 d’agost, quan va decidir comparèixer públicament per rebatre punt per punt la famosa carta que Josep Maria Bartomeu li va fer arribar tres dies abans i on l’acusava d’inacció, criticava el seu acord amistós i extrajudicial amb Neymar i, entre d’altres coses, també li reclamava que fes públic els resultats de l’auditoria. Laporta es va explicar, però des d’aleshores han passat moltes més coses a can Barça, com ara la sorprenent cessió de Griezmann a l’Atlético de Madrid en un últim dia de mercat absolutament boig o la filtració de la intenció del club de renovar Ronald Koeman per una temporada més, després de tot el xou viscut amb l’entrenador a principis d’estiu i la recerca d’un possible substitut. Els culers tenien ganes de tornar a escoltar el seu president, just el dia en què el programa El món a RAC1 va informar que Laporta havia intentat consumar el fitxatge de Neymar aquest 2021. Segons aquesta informació, el president va enviar dues persones a París poc després d’arribar a la presidència per tal de convèncer el jugador. Neymar hauria fet saber al Barça el seu desig de tornar a Barcelona i jugar de nou al costat de Leo Messi al Camp Nou, però un xeic hauria ingressat uns 20 milions d’euros al compte del pare de Neymar per frenar l’operació. Segons aquesta informació, els diners no haurien sortit de dins la tresoreria del PSG i al final ha estat Messi qui ha anat cap al Parc dels Prínceps.

Laporta va ser el gran protagonista en el primer capítol de la nova temporada del programa Onze, d’Esport3, després de 172 dies d’haver assumit la presidència. Com no podia ser d’una altra manera, a Laporta se li va preguntar per la traumàtica sortida de Leo Messi: “Del cas Messi ja es va explicar tot. LaLiga ens va pressionar per firmar l’acord amb CVC i els resultats de la Due Diligence van ser determinants. No hi havia solució possible. No he tornat a parlar amb ell des que va marxar. Vaig veure el seu debut amb el PSG. No em va agradar. Veure’l amb una altra samarreta és una sensació estranya. No imaginava aquest final de Messi amb el Barça i menys amb mi de president. Però a Leo li hem de tenir agraïment etern”.

El binomi Laporta-Koeman

Altres noms propis que van sortir en l’entrevista van ser el de Ronald Koeman i Antoine Griezmann. Sobre el tècnic holandès el club no s’ha posat terminis sobre la seva renovació va confessar Laporta: “Parlo amb Koeman sovint, com ho feia amb Pep i Rijkaard. Koeman té tot el meu suport. El model Johan és innegociable i ho sap. El cruyffisme del Koeman és incontestable. Té una foto de Johan al despatx. Potser m’he excedit en algun moment en les meves opinions de futbol, però en Ronald té la meva confiança. Amb ell no discutiré temes tècnics perquè faria el ridícul, però sí li puc donar la meva opinió sobre els gustos dels culers, que els agraden el jugadors amb talent”. “Tots esperàvem més d’en Griezmann, però ell ho ha donat tot. És un gran jugador. Ha tingut sempre una actitud molt bona. Futbolísticament no era el jugador que necessitàvem, però se’l va fitxar. Li vaig enviar un missatge desitjant-li sort”.

Sobre la Superlliga, missatge clar: “El projecte està viu. En els tribunals ho hem guanyat tot. La UEFA no pot impedir que això prosperi. Han cancel·lat tots els procediments disciplinaris. Si acaba sent una realitat els clubs-estat hauran de posicionar-se. La Superlliga serà la competició més atractiva del món”.

Elogis també de Laporta als capitans per haver acceptat la rebaixa salarial: “És admirable el que han fet en Piqué, l’Alba, el Sergio i properament també en Sergi Roberto. A can Barça tenim uns herois. Fer el que han fet no era fàcil. Ara la voluntat és ajustar el sou també amb altres jugadors, com Umtiti i algun altre cas que ha mostrat predisposició”.

També va confirmar l’interès per Neymar: “Ell volia venir. El fair-play l’interpretàvem d’una altra manera. Si haguéssim interpretat la norma com ho fa Tebas, lògicament l’oferta no hauria existit”. Sobre Ansu Fati, va elogiar que hagi assumit el dorsal 10 i va negar que hagi estat en el mercat, tal i com ahir informava algun mitjà. Sobre Àlex Collado, la via del la lliga russa o turca és una via oberta perquè allà el mercat encara no ha tancat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)