Barça

Caçadors de mites

Memphis i Messi, present i passat blaugrana, s’han erigit en els dos grans noms propis de l’última aturada per seleccions

El neerlandès, després d’igualar Johan Cruyff (33 gols), és la gran esperança contra el Bayern

Amb el seu ‘hat-trick’ a Bolívia, Leo supera Pelé com a màxim golejador històric de les seleccions sud-americanes (79)

El barcelonisme neda des de fa dies entre dues aigües. Una lluita psicològica interna entre la melancolia per la traumàtica marxa de Messi i l’esperança inesperada generada per l’alt rendiment de Memphis en el seu primer mes i mig com a blaugrana. El dol derivat de la pèrdua de l’ídol i la urgència malèvola de buscar un nou nom a qui retre culte. Memphis i Leo. Messi i Depay. Ells dos han estat els dos grans noms propis que ens ha deixat l’última aturada de la lliga per seleccions.

Memphis genera il·lusió. La seva ràpida adaptació a l’equip i el seu actual pic de forma han sorprès fins i tot el culer més incrèdul. Koeman hi té fe cega, i cada vegada són més els aficionats que estan pujant al vaixell de Memphis. Els seus números no enganyen. En la pretemporada va marcar tres gols (Girona, Stuttgart i Juventus) i el seu inici de campionat també ha estat notable: dos gols en tres jornades que han significat punts. El primer contra l’Athletic a San Mamés i el segon a casa contra el Getafe. Les seves gran sensacions amb el Barça han trobat continuïtat amb la selecció. Content Ronald Koeman i content Louis van Gaal. Amb els Països Baixos acaba de marcar cinc gols en tres partits i ja és el vuitè màxim golejador històric del seu país, a dues dianes de Ruud van Nistelroy i Faas Wilkes, i darrere de noms com ara Bergkamp, Robben, Kluivert, Huntelaar i Van Persie. Amb el seu hat-trick contra Turquia, a més, va igualar un mite com Johan Cruyff: 33 gols tots dos amb la selecció neerlandesa. El 2021 de Memphis està sent rodó i suma ja 12 gols com a oranje. Cap jugador neerlandès marcava tants gols amb el seu país en un any natural des de l’any 2000. L’últim a fer-ho havia estat un exblaugrana: Patrick Kluivert.

Els seus 7 gols en els últims sis partits oficials comptant el Barça i la selecció el situen com la gran esperança dels aficionats blaugrana davant el complicat debut de dimarts en la Champions contra el Bayern de Munic. Arriba un rival temible al Camp Nou. El Bayern és el rival del 2-8, el rival que va esquerdar de mort el matrimoni Barça-Messi. Aquella vergonyosa derrota va ser el detonant perquè Messi decidís enviar el famós burofax. I ara el Bayern podria ser el rival on s’emmarqui la primera gran nit europea de Memphis amb el Barça. Tots els ulls miren el lleó.

Memphis tornarà a entrenar-se avui amb el Barça per primera vegada després de l’aturada per seleccions. Torna després d’haver-ho jugat tot amb Van Gaal: noranta minuts complets contra Noruega, Montenegro i Turquia. Indiscutible per a Koeman i fix també per a Van Gaal. El dorsal 9 del Barça té la mirada posada en un Bayern que el 2020 el va privar de disputar la seva primera final de la Champions. El mateix any del 2-8, els bavaresos van superar el Lió de Memphis al José Alvalade en les semifinals, a partit únic i amb Mateu Lahoz com a àrbitre, per un clar 0-3, amb gols de Lewandowski i un doblet de Gnabry. Memphis ara busca venjança.

Sense Messi ni Griezmann el Barça ha perdut gol. Entre tots dos en van marcar 58 la temporada anterior. Però Memphis ha arribat disposat a complir la seva part del tracte. Contra el Bayern, Koeman medita situar Luuk de Jong com a soci. Tots dos es coneixen bé de l’etapa en el PSV i també de la selecció, i malgrat que l’ex del Sevilla encara no ha debutat i segurament seria prematur donar-li la titularitat en un partit com aquest, les baixes d’Ansu Fati, Dembélé, Agüero i Braithwaite li donen possibilitats reals.

Enyorant Leo

Els culers viuen abraçats al moment Memphis. La bona relació amb el gol del neerlandès ajuda a pal·liar l’enyorança dels gols de Messi. L’argentí torna cap a París convertit en el màxim golejador històric de les seleccions sud-americanes. Contra Bolívia, divendres a la matinada, va superar el rècord de Pelé: 77 gols el mite brasiler i 79 gols ja Leo Messi. El seu hat-trick contra Bolívia al Monumental el torna a situar en portada.

Messi continua insaciable. Protagonista absolut del 3-0 contra Bolívia en el camí cap al mundial de Qatar del 2022. Era el primer partit que la selecció albiceleste jugava amb públic a les grades en l’últim any i mig per culpa de la pandèmia, i l’ovació a Messi va ser espectacular. 21.000 argentins ovacionant el dorsal 10, en una nit en què, a més, la selecció de Scaloni va aprofitar per celebrar amb els seus aficionats el triomf en la copa Amèrica. “Feia molt temps que esperava aquest moment. És un moment únic per com s’ha produït i després d’esperar tant.” “Un dia així és el que havia somiat sempre. Per la família, que m’està mirant, per tots els argentins... La veritat és que estic molt emocionat. La meva mare i els meus germans són a la tribuna, ells també han patit molt. Estic feliç”, va explicar Messi després del partit, visiblement emocionat. Llàgrimes en el rostre de Leo per segona vegada en l’últim mes. Primer a l’Auditori 1899 el dia del seu adeu de Barcelona i ara al Monumental de Buenos Aires.

El Barça també va voler felicitar Messi pel seu nou rècord en les xarxes oficials del club: “Màxim golejador històric de les seleccions sud-americanes. Grande Leo!”, va piular. Bon gest del club cap a Leo.

DEBUT A EUROPA

Memphis ja té el cap posat en el partit de dimarts, el de l’estrena en la Champions

EN BONA FORMA

Torna a Barcelona havent jugat tots els minuts amb Van Gaal (270); hi ha fet cinc gols

TUIT DE FELICITACIÓ

Bon gest del Barça felicitant Messi a les xarxes socials després de superar Pelé
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)