Barça

L’hora de guarir ferides

Duel a la porteria. Amb la polèmica sobre la titularitat en la selecció alemanya ja apaivagada, Ter Stegen voldrà rescabalar-se dels vuit gols encaixats contra el Bayern d’un prudent Neuer

Poc més d’un any després d’encaixar vuit gols a Lisboa en els quarts de final de la Champions, Marc-André Ter Stegen, avui es torna a enfrontar a l’equip que possiblement més l’ha humiliat en un camp de futbol en la seva trajectòria. Aquell 2 a 8 històric encara cou en el barcelonisme, difícil d’oblidar per la magnitud del resultat però sobretot per la cruesa amb què a aquell Barça se li van destapar totes les vergonyes.

Per si no n’hagués tingut prou, Ter Stegen volia que aquella eliminatòria de quarts de final li servís també per demostrar a l’incombustible Manuel Neuer qui era i és el millor porter alemany. Temps enrere havien protagonitzat una petita picabaralla perquè el porter blaugrana no entenia com no se li donaven més oportunitats amb la selecció, fins i tot quan Neuer va estar lesionat durant gairebé tota una temporada (2017/2018). Ter Stegen va alçar la veu en públic i no només va rebre la reprimenda de Neuer sinó que va constatar com al seu país aquest debat el perdria.

Amb el pas del temps, aquesta polèmica s’ha anat apaivagant. Els vuit gols encaixats –quatre per part– tampoc el van ajudar gaire. Malgrat la polèmica, Neuer va ser compassiu. “Sento una mica de pena per Ter Stegen. Malgrat que el resultat és molt bo per a nosaltres, no vols que companys teus en la selecció experimentin una cosa així”, va dir aquella nit a Lisboa.

Avui tots dos es tornaran a veure les cares i malgrat la treva imposada, de ben segur que es miraran amb lupa la seva actuació individual. Ter Stegen tot just jugarà el seu segon partit de la temporada després de recuperar-se de la seva lesió. Va tornar contra el Getafe. “Està bé que hagi tornat i que jugui, i en la propera aturada estarà amb nosaltres en la selecció”, assenyalava Neuer en la prèvia del duel. Això sí, també va enviar-li un missatge molt clar. “Volem atacar i hem demostrat que podem crear moltes ocasions i fer gols. Tenim atacants molt bons.”

Neuer no ha oblidat tampoc aquell 2 a 8, però tampoc li vol donar excessiva rellevància de cara a la cita d’avui. “Partits com aquell no s’obliden, però el seu equip ha canviat completament. Tenen un equip molt nou, com nosaltres, i no podem viatjar tranquils ni pensar que tot anirà bé arran d’aquell 2-8. Aquell partit era com una final, ara jugarem dos partits de fase de grups.” Tampoc tindrà al davant Leo Messi. “El Barça no és dèbil, tots els jugadors tenen qualitat. No esperem un equip dèbil malgrat les sortides de Messi i Griezmann. Els tenim molt de respecte”, afirma Neuer.

A més, juguen al Camp Nou, un estadi que impressiona, encara que no tindrà el seu aforament complet. “Tots els jugadors somien jugar al Camp Nou, sobretot els que no han viscut encara aquesta experiència.”

LES IMPRESSIONS DE MANUEL NEUER

El Barça no és dèbil, tots els jugadors tenen qualitat. Malgrat les sortides de Messi i Griezmann, els tenim molt de respecte
Està bé que hagi tornat (Ter Stegen) i que jugui, i en la propera aturada estarà amb nosaltres en la selecció
Manuel Neuer
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)