Barça

Guanyen temps

L’entrenador holandès prepararà el partit contra l’Atlético al Wanda, on no podrà asseure’s a la banqueta, però ja està sentenciat després de l’última ensopegada europea contra el Benfica

El club està rastrejant el mercat de tècnics i el més ben situat ara mateix és Andrea Pirlo

12

milions

costa fer fora Ronald

Ronald Koeman guanya temps a la banqueta del primer equip del Barça i Joan Laporta fa el mateix per trobar-li un substitut que es pugui fer càrrec de l’equip. El tècnic holandès serà l’encarregat de preparar el duel de demà contra l’Atlético de Madrid al Wanda Metropolitano, però ja sap que està sentenciat i que la seva continuïtat en el club té data de caducitat. Tindrà un substitut, però ara només falta saber qui i quan. I no és poca cosa. Si no hi ha una sorpresa d’última hora, la seva destitució no es produirà abans del duel contra l’Atlético, partit en què, per cert, Koeman no podrà dirigir l’equip perquè estarà complint el seu segon partit de sanció.

Joan Laporta i la resta de directius van acabar molt enfadats després del partit contra el Benfica en la Champions. Malgrat que al final va baixar a donar ànims als futbolistes, l’enuig anava per dins. No s’esperaven una rebregada com la que es va viure a l’estadi Da Luz, i menys encara després de la bona imatge que s’havia deixat contra el Llevant en la lliga. No és cap sorpresa que a Laporta no li agradés el plantejament que va fer Koeman per afrontar el partit. De fet, pensava que donaria continuïtat a l’onze que tan bon joc va fer contra el Llevant en la lliga. La decepció amb Koeman va ser majúscula quan va veure l’onze escollit. Ja li ha dit de totes les maneres possibles que no està satisfet amb el sistema de tres centrals i dos carrilers perquè va en contra de l’ADN Barça i que no s’acabi d’atrevir a confiar plenament en els joves en partits de màxima importància.

El tècnic holandès, però, va voler jugar amb foc i es va cremar. Va errar en el plantejament inicial i també durant el partit, perquè la decisió de situar De Jong de central va ser totalment contraproduent.

Just després d’aterrar a Barcelona procedents de Lisboa, ja a la matinada, hi va haver una reunió improvisada a la ciutat esportiva entre Joan Laporta, el vicepresident esportiu, Rafa Yuste; el director de futbol, Mateu Alemany, i l’assessor del president, Enric Masip. Una reunió que va servir per parlar de la situació de Ronald Koeman i de l’equip en general i per analitzar quins són els passos a seguir en els propers dies. Allà es van reafirmar que no es prendria cap decisió en calent, que s’esperarien a veure com responia l’equip en el proper partit –Atlético– però també preparant-se per a un més que possible relleu a la banqueta del primer equip.

De moment, el que fan tots és guanyar temps perquè tampoc hi ha un consens sobre qui ha de reemplaçar el tècnic holandès. De fet, hi ha una part de la directiva que optaria per mantenir-lo en el càrrec fins a final de temporada i estalviar-se de pagar els 12 milions d’euros que pot costar acomiadar-lo. Aquests mateixos dubten que ara un entrenador nou pugui canviar la realitat de l’equip com un mitjó. Prefereixen que aquest sigui un any de transició per centrar-se a encertar el nom de qui hagi de venir la temporada vinent.

Altres volen un canvi ara mateix i que l’escollit sigui Xavi Hernández, un entrenador que ara mateix genera molt consens entre el barcelonisme. Però topen amb l’escepticisme del president Joan Laporta, que no el té entre els seus favorits per fer-se càrrec de l’equip. Xavi espera una trucada del club que no arriba. El president continua sense estar convençut del tot sobre si el terrassenc és el tècnic ideal malgrat que ja no el té vetat per haver estat el pal de paller del projecte esportiu de l’excandidat Víctor Font.

Una de les opcions que més agraden a Joan Laporta és la d’Andrea Pirlo. Malgrat que no és un entrenador amb una gran experiència, i la poca que té no va acabar bé en el Juventus, el president blaugrana veu en ell un tècnic amb capacitat per convertir-se en un gran entrenador. Sorprèn, però, perquè Pirlo està format en el futbol italià i no sembla que sigui un entrenador que aposti cegament per la filosofia Cruyffista. Un altre que és a la llista és Robert Martínez. Vindria avalat per Jordi Cruyff, de qui és amic personal, i per la seva bona feina en la selecció de Bèlgica i els seus anys a Anglaterra. Això sí, hauria d’incorporar-se després de la Nations League. El seu nom és a la llista, i ahir hi va aparèixer l’últim, el de Marcelo Gallardo, actual entrenador de River Plate. Precisament ja va ser un dels noms que van sortir quan el Barça va fer fora Ernesto Valverde, però finalment el club es va decantar per incorporar Quique Setién.

A hores d’ara, els responsables esportius del Barça i la directiva estan estudiant les diverses alternatives que hi ha sobre la taula, però ara per ara la que més acaba de convèncer el president Laporta és la d’Andrea Pirlo. També s’haurà de tenir en compte, però, la situació econòmica de l’entitat i si aquest possible nou entrenador podrà ser inscrit. El que és clar és que, malgrat que s’ha guanyat temps, Koeman està sentenciat.

LA DECISIÓ

En el club es debat quin és el millor moment per canviar el tècnic holandès

EL MOMENT

Possiblement el seu adeu es produirà després de l’Atlético, amb l’aturada

ALTERNATIVES

N’hi ha diverses i la de Xavi no estaria entre les preferides de Joan Laporta

NOMS

Pirlo és el preferit d’una llista on també hi ha Xavi, Marcelo Gallardo i Robert Martínez

Saras: “És moment d’estar units”

El tècnic del Barça de bàsquet, Saras Jasikevicius, es va referir a la situació de l’equip de futbol en la roda de premsa prèvia a l’inici de l’Eurolliga al Palau contra l’Alba Berlín (21 h). “És el moment d’estar units i de tenir respecte per jugadors que estan en la segona part de la seva carrera, però que abans han guanyat molts títols, fins i tot sis en una temporada, i ens han donat moltes alegries.” El tècnic entén que estem davant d’un “canvi de cicle”: “El veig normal, tot i que aquí, en el Barça, aquestes coses costen d’assumir”, i diu que ja ho ha viscut en altres equips: “En la meva carrera de jugador, amb equips que estaven a dalt de tot i van viure situacions similars.” El lituà té clar què pot ajudar l’equip: “És molt fàcil donar suport a l’equip quan guanya i més difícil fer-ho ara que ho necessita i anar al camp. Estic d’acord amb directius i jugadors que el que cal és estar més units que mai. Ara es veu qui són els que donen suport i qui són els que intenten que tot vagi encara pitjor.”

Luis Suárez no oblida la seva sortida del club

Luis Suárez encara té rancúnia per com va haver de marxar del Barça. “El karma, el destí, el fet que et menyspreïn, perquè no m’oblido que l’any passat en la pretemporada em feien entrenar a part per fer que m’enfadés, i jo com un professional vaig anar a entrenar cada dia sense fer mala cara perquè és el que em toca”, va recordar en declaracions a Televisió Espanyola.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)