Barça

Calmar els ànims

Treva · Després de l’ensopegada contra el Benfica, que ha suposat pràcticament la sentència de Koeman, el Barça necessita un triomf contra l’Atlético per no fer més gran la ferida i portar calma a l’estat convuls del club i l’equip

L’estat il·lusionant en què es va instal·lar el Barça després de la victòria contra el Llevant va durar ben poc. Va arribar la Champions i la greu patacada contra el Benfica va esborrar per complet el bon estat d’ànim que es vivia en el club. El retorn al sistema clàssic, l’aposta pels joves i la reaparició d’Ansu Fati van fer que aquell dia fos rodó i que es veiés amb optimisme el present i sobretot el futur de l’equip. Però a Lisboa tot això se’n va anar en orris. Retorn als cinc defenses, aposta per la vella guàrdia i nou daltabaix europeu. I aquest més dolorós perquè no va ser contra un dels grans.

Laporta, molt enfadat, va dir prou i ha sentenciat Koeman. Avui, però, el neerlandès dirigirà l’equip en el partit contra l’Atlético, malgrat que no ho podrà fer des de la banqueta del Wanda perquè està sancionat. Sigui quin sigui el resultat, l’holandès té data de caducitat, i s’espera veure qui el substituirà i quan es farà el canvi. Però mentre el relleu no arribi, el Barça no es pot permetre cap ensopegada més que faci més gran la ferida oberta entre el club i el seu entrenador. Ara mateix el club i l’equip estan en un estat convuls, i una victòria contra l’Atlético seria el millor bàlsam per calmar els ànims i tornar una mica a la normalitat, si és que això en el Barça és possible.

L’equip no ho tindrà fàcil, perquè visita un camp on pocs equips hi han guanyat, però precisament el Barça és un dels dos equips que ho ha fet en els últims 50 partits. Va ser el desembre del 2019 i gràcies a un gol de Messi. Però l’argentí ja no és a les files del Barça –Koeman ahir va tornar a lamentar-ho–, i ara és feina de tot l’equip recompondre’s de la desfeta europea per no perdre més pistonada en la lliga. La mala notícia per als blaugrana és que Pedri s’afegeix a la llarga llista de baixes, ja que ha recaigut en les seves molèsties al quàdriceps. Ara bé, Koeman recupera Jordi Alba, que difícilment serà titular. Després de les crítiques rebudes, possiblement l’equip torni al 4-3-3, amb Mingueza i Dest a les bandes –pot tornar Alba, també– Piqué i Araujo a l’eix, un mig del camp amb Busquets, a qui no li han perdonat la targeta groga de Cadis, i amb De Jong i Gavi als interiors. Al davant, Memphis, Coutinho i Luuk de Jong, molt erràtic contra el Benfica. Ara bé, no es pot descartar que, tractant-se possiblement del seu últim partit com a tècnic del Barça, Koeman es vulgui acomiadar defensant els seus plantejaments i repetint el 3-5-2 que tant desagrada a Laporta. Llavors, Èric Garcia acompanyaria Araujo i Piqué a l’eix.

L’Atlético, per la seva banda, continua lluny de la versió que el va fer campió la temporada passada. Té una gran plantilla, però s’està mostrant irregular i molt menys sòlid que en temporades anteriors amb Simeone a la banqueta. Però tot i això, són un equip amb infinitat de recursos i molt bones individualitats. Serà un duel especial per a Luis Suárez i Griezmann, que per primer cop s’enfrontarà al seu exequip. Una complicació més per al Barça serà que el Wanda Metropolitano ja es podrà omplir al cent per cent de la seva capacitat.

LA CONVOCATÒRIA

Pedri és baixa per unes molèsties al quàdriceps i Koeman recupera Jordi Alba
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)