Barça

‘Reset’ a l’octubre

El Barça ha d’aprofitar la treva que ofereix l’aturada per seleccions per desconnectar mentalment i carregar piles amb vista a la triple cita contra el València, el Dinamo i el Madrid

El Barça afronta ara quinze dies sense futbol. Mai una aturada per seleccions havia estat tan oportuna. Beneïda aturada. L’equip necessita parar, fer net, i tornar a començar. La desconnexió és necessària perquè ara mateix el sentiment de derrotisme que hi ha instal·lat al vestidor no ajuda a crear el clima idoni per creure en una reacció del tot obligada. Almenys així és com ho ha interpretat Ronald Koeman, i per això ha decidit concedir cinc dies de festa als seus futbolistes. La plantilla s’entrenarà avui, demà i dimecres, i aleshores tindran uns dies de descans per fer un reset mental. Marxar amb les seves respectives seleccions també ajudarà a desconnectar als internacionals. Fins a un total d’onze futbolistes blaugrana han estat citats pels seus països. Koeman perd durant aquesta segona aturada de la lliga Memphis, Luuk de Jong, Frenkie, Dest, Ter Stegen, Araujo, Demir i els internacionals espanyols Èric Garcia, Sergio Busquets, Gavi i també un Sergi Roberto que ha estat inclòs a última hora per Luis Enrique per cobrir la baixa del lesionat Brais Méndez, que ja havia entrat curiosament per cobrir la vacant deixada per Pedri.

Les dues últimes derrotes a Lisboa i a Madrid han deixat molt tocat el vestidor anímicament. Pel resultat i per la forma. Sobretot el naufragi contra el Benfica, perquè perdre al camp de l’Atlético ara mateix, amb les prestacions d’aquest Barça, entrava dins el terreny del previsible. Però el 3-0 de Da Luz va fer especialment mal perquè deixa l’equip en una situació límit en la Champions. El Barça està obligat a reaccionar a Europa i en la lliga si no vol que la temporada acabi fent-se llarguíssima. Després d’aquests quinze dies venen cites clau en el calendari. El dia 17 el Barça rep el València a l’estadi, tres dies després rep el Dinamo de Kíev amb l’obligació de sumar els tres primers punts a Europa, i el dia 24 es jugarà el clàssic. Tres partits seguits al Camp Nou amb tots els ulls posats en la figura del ratificat Koeman, i també amb la mirada posada a la llotja després del moviment del tot inesperat de Laporta, que va agafar tot el barcelonisme a contrapeu. El guió estava escrit i tothom esperava un canvi d’entrenador durant l’aturada, però Koeman té més vides que un gat.

Alba i el retorn d’Agüero

Dels últims sis partits oficials, el Barça només ha guanyat un únic partit, el del dia del Llevant. La dada fa esgarrifar. Però Koeman argumenta que quan tornin els lesionats l’equip oferirà una millor imatge, i aquest és precisament un dels objectius de l’aturada, recuperar efectius i sumar futbolistes a la causa.

Alba és el cas més clar. El lateral ja va entrar en la convocatòria contra l’Atlético, però no va jugar cap minut, i durant aquests quinze dies acabarà de posar-se al cent per cent. No ha anat convocat amb la selecció i podrà treballar amb tranquil·litat a la ciutat esportiva. La recaiguda de Pedri amoïna més. Després d’una temporada extenuant, amb 75 partits, el canari ja s’ha trencat dues vegades en aquest inici de temporada. El cos té un límit, i Pedri ha petat. Dues lesions musculars que preocupen i que el fan ser dubte per al clàssic. Sí que sembla que estarà disponible contra el València el Kun Agüero. L’argentí es va lesionar al tendó del bessó intern de la cama dreta i fa dos mesos que està de baixa, però contra l’equip de Bordalás podria tenir els seus primers minuts amb la samarreta del Barça, en un moment en què l’equip enyora homes gol.

Per veure de nou en acció Dembélé encara caldrà esperar. El francès es va lesionar al tendó del bíceps femoral de la cama dreta durant l’Eurocopa, i se li va pronosticar uns quatre mesos de baixa. Per tant, caldrà esperar fins a finals d’octubre en el seu cas.

Ansu, contra el València

Un dels grans objectius del parèntesi d’aquest octubre és que Ansu Fati es posi a to físicament per poder ser titular ja contra el València. Aquesta és la idea del cos tècnic ara mateix. Després de jugar deu minutets contra el Llevant en el retorn, de tornar a fer-ho contra el Benfica i de la mitja hora que va jugar al Wanda, ara el següent pas és saltar a la titularitat i aquests quinze dies serviran per acumular més càrrega d’entrenaments.

Aquest Barça necessita l’alegria d’Ansu. Ho diuen els números: només una rematada a porteria en els últims 180 minuts. La dada fa posar vermells Memphis, Luuk de Jong, Coutinho i companyia. Més dades: el Barça no ha marcat en quatre dels nou partits de la temporada. Amb la marxa de Messi i Griezmann es va tirar per la borda els 58 gols que van marcar entre tots dos la temporada passada, i ara a aquest Barça es nota que li falta determinació a l’àrea rival. És una de les coses de les quals s’ha queixat amb més insistència Koeman en les seves últimes aparicions, i és un aspecte a treballar també durant l’aturada, perquè és cert que ara hi ha menys gol, però també és cert que a l’equip li costa generar oportunitats, i aquí hi ha culpa tàctica.

Koeman, reconfortat després de la ratificació en el càrrec, ha d’aprofitar aquestes dues setmanes per replantejar-se aspectes tàctics i treballar-ne altres en què l’equip va coix. Estar quinze dies allunyat dels seus “amics de la premsa” li anirà bé, perquè les últimes compareixences han estat psicològicament dures i l’han desgastat molt. Ell mateix havia reconegut abans del partit de l’Atlético que no vivia el seu millor moment com a entrenador. També necessita carregar bateries, perquè com a líder del vestidor cal un home amb energia positiva. Laporta li ha donat una bola extra i no la pot desaprofitar.

Seran dues setmanes per fer un punt i seguit pel que fa al vestidor, però seran quinze dies molt intensos al club. Dimecres dia D, amb la presentació de la famosa due diligence. Hi ha molts números per explicar. El soci fa temps que espera aquest dia. L’altra gran cita, la del dia 17: la primera assemblea de compromissaris de Laporta.

EL VESTIDOR

L’equip necessita parar, fer net i aïllar-se uns dies de l’ambient de derrotisme

INFERMERIA

Contra el València, Agüero podria estar disponible, i Alba i Ansu, al cent per cent

AGENDA

Dimecres, torn per a la ‘due diligence’ i el dia 17, primera assemblea de l’era Laporta
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)