Barça

Laporta mira cap al Johan

El president confirma que les obres del Camp Nou s’iniciaran a l’estiu. En el primer any hi haurà simultaneïtat d’usos i després es farà el trasllat al Johan; descartat Montjuïc

Joan Laporta va presidir dimarts des de la llotja presidencial de l’estadi Johan Cruyff el Barça-Arsenal de la UEFA Women’s Champions League. El president va agafant mides perquè, si no hi ha un nou gir de guió, la butaca del Johan serà la seva cadira habitual quan l’equip masculí es vegi obligat a traslladar allà els seus partits oficials. El Barça jugarà allà mentre es rehabilita el Camp Nou. Ho va confirmar ahir el mateix president en una entrevista a El món a RAC1, amb Jordi Basté.

El Barça té previst iniciar les obres de remodelació del Camp Nou a l’estiu. La previsió és fer nova tota la tercera graderia i part de la primera. En el primer any hi haurà simultaneïtat d’usos (construcció i públic), després es farà el trasllat al Johan (només un any) i posteriorment s’activarà el retorn al Camp Nou. Un cop acabada la reforma, l’estadi tindrà una capacitat per a uns 110.000 espectadors. Ara mateix el Johan té una capacitat per a 6.000 espectadors. El club vol ampliar l’aforament fins a les 50.000 persones i per això haurà de col·locar unes grades supletòries. La proposta fa que quedi descartada la via Montjuïc, que és la idea que Laporta tenia al cap durant la campanya electoral. “Teníem l’alternativa de l’Estadi Olímpic, però ens agrada més el Johan. Podem aixecar la visera i els arquitectes ens han dit que faran una filigrana. No hi haurà cap problema per ampliar l’aforament. De fet, ens preocupen més qüestions com els accessos i l’aparcament”, explicava.

L’exili a l’estadi Johan Cruyff no s’allargarà més d’una temporada. Mentre duri aquesta situació el club haurà d’idear un pla de rotació perquè és evident que tots els abonats no tindran cadira garantida al Johan tot i l’ampliació. “El Camp Nou quedarà cobert i, per tant, el públic no es mullarà en cas de pluja. El projecte d’abans ha quedat força obsolet. Quan em van presentar el nou projecte se’m va posar la gallina de piel. Pot tenir un impacte per a la ciutat com van tenir els Jocs Olímpics. És un projecte modern i futurista”.

El projecte està previst que duri uns tres anys, però Laporta adverteix que molt probablement les obres s’acabaran allargant un any més. Amb el redisseny del projecte –no és un projecte nou, és una reformulació respecte al projecte inicial de Bartomeu–, s’evita que un col·lectiu abans afectat de 12.000 persones ara ja no s’hagi de moure de lloc. L’estadi haurà de tenir un nou nom, perquè segons Laporta “són actius que el Barça ha de monetitzar”.

Per poder tirar endavant l’Espai Barça, el CEO, Ferran Reverter, ja va advertir dimecres que caldrà un crèdit de 1.500 milions d’euros, i això haurà de ser aprovat el dia 17 en l’assemblea de socis compromissaris. “És indispensable per a la viabilitat del club i el futur de la institució tirar el projecte endavant. No és un crèdit entès estrictament com a crèdit. No tenim l’obligació de començar a tornar-lo fins que l’Espai Barça comenci a generar beneficis. És un projecte que tindrà un gran impacte en la ciutat.” “Goldman Sachs ens acompanyarà en el projecte sense tenir cap poder de control. Aquí qui manarà és el Barça. El poder de decisió sempre serà del Barça”, explica. En tot cas, durant l’assemblea caldrà aprofundir en detalls i explicar la lletra petita del crèdit amb Goldman Sachs; aquí ningú regala res a canvi de res.

Més retrets a Bartomeu

Laporta va tornar a disparar amb bala contra el llegat deixat per Josep Maria Bartomeu: “Estem parlant d’una gestió basada en la improvisació. Es podria dir que ha estat nefasta, sí. Com va explicar el nostre CEO, hem ordenat un forensic per comprovar quines conductes hi ha hagut. I en el cas que trobem conductes delictives evidentment anirem als tribunals. Però això ho determinarà el forensic. Abans de finals d’any hauríem de tenir tota la informació. Ens preocupa l’Espai Barça, tot el que fa referència a proveïdors i alguns pagaments a intermediaris.” “Ens vam trobar un club en una situació límit. Amb unes pèrdues de 400 milions i escaig d’euros i un deute total de 1.350 milions. Són xifres per posar-se les mans al cap. Ens esperàvem una situació econòmica dolenta, però en cap cas esperàvem aquesta situació”.

Laporta ha confirmat que fa molt temps que no parla amb Bartomeu ni amb cap membre de l’anterior junta directiva. Amb Sandro Rosell no hi parla des del mes de març.

El Barça de Koeman ja sap què és això de jugar a la casa del Barça femení i del Barça B. Sense anar més lluny, aquesta mateixa pretemporada l’equip de Ronald ja va jugar allà els amistosos contra el Nàstic (4-0) i el Girona (3-1), i també el Gamper contra la Juve (3-0).

AFORAMENT

S’ampliarà el Johan, dels 6.000 espectadors d’ara als 50.000, amb rotació d’abonats

TERMINIS

Les obres duraran uns tres anys i l’equip jugarà lluny del Camp Nou només un

Deco, el ‘nou’ André Cury

Un dels noms propis de la nova estructura del Barça és Deco. L’exfutbolista blaugrana (2004-08) s’ha sumat al projecte de Laporta com a nou responsable de scouting del mercat brasiler. Deco substitueix la figura del polèmic André Cury de l’era de Bartomeu, acomiadat al seu dia per presumptes irregularitats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)