Barça

Contra les adversitats

El Kun Agüero i Gerard Piqué s’afegeixen a la llarga llista de baixes del Barça de cara al transcendental duel de demà a Kíev en la Champions. El central té una elongació al soli i el davanter una arrítmia cardíaca i continua ingressat

El Barça està de pega. Com es diu col·loquialment, sembla que hagi trepitjat merda. Se li acumulen els problemes abans de la transcendental cita de demà contra el Dinamo de Kíev en la Champions. El partit és com una final. L’equip blaugrana necessita vèncer tant sí com no per no posar molt més en risc la classificació per als vuitens de final. Quedar-ne fora seria un daltabaix esportiu però també econòmic per al club, que s’està reconstruint, precisament, en aquests dos aspectes.

En el partit contra l’Alavés era important sumar els tres punts per no despenjar-se més de les posicions capdavanteres de la lliga –al club també hi ha el temor d’allunyar-se en excés de les places d’accés a la màxima competició europea–, però també per reforçar-se anímicament de cara al duel contra el Dinamo. No es va perdre i sí que és cert que es van poder detectar algunes lleugeres millores en el joc de l’equip, però el partit contra els bascos ha deixat unes seqüeles molt preocupants en forma de lesions. La infermeria blaugrana, que ja estava plena a vessar, va sumar dos nous pacients.

Parlem de Gerard Piqué i el Kun Agüero. El defensa va haver de ser substituït per Lenglet en el minut 70 del partit contra l’Alavés i ahir al matí es va fer diverses proves mèdiques que han confirmat que té una elongació al soli de la cama dreta. El club confirma que és baixa per al pròxim partit, però no especifica quant temps estarà fora dels terrenys de joc. Encara que cal ser prudents perquè és a la cama on es va fer mal la temporada passada i va haver d’estar quatre mesos de baixa. El que sí que és segur és que no jugarà la “final” de Kíev.

Tampoc ho farà el Kun, que va deixar tot el Camp Nou preocupat quan no va poder continuar jugant després de notar un dolor toràcic que el va deixar mig estabornit durant uns minuts. Seguint el protocol en aquests casos, el jugador va ser traslladat a l’hospital de Barcelona per fer-se un examen cardiològic. I sembla que se li ha detectat una arrítmia, és a dir, un trastorn de la freqüència del ritme cardíac. Segons informa el diari El País ja en va tenir una fa uns deu dies. Malgrat que va poder sortir del camp pel seu propi peu i que algunes fonts indiquen que està força tranquil, l’argentí es quedarà ingressat en espera que li facin un estudi amb més profunditat per saber-ne els motius. Un greu contratemps per a Agüero, que tot just jugava el seu segon partit com a titular, i per al Barça, que confiava en l’olfacte golejador de l’argentí per intentar millorar les seves estadístiques golejadores.

Perquè realment les prestacions ofensives de l’equip són un drama absolut. Només ha marcat tres gols en els últims quatre partits, una mitjana molt allunyada de la dels últims anys. La baixa de Messi i les lesions dels davanters més determinants de l’equip en tenen la culpa, però també que a l’equip li costa moltíssim crear perill. Precisament, el club confiava que amb el retorn d’Ansu Fati, Agüero i Dembélé les estadístiques millorarien, però el primer s’ha perdut els dos últims partits per molèsties al genoll dret –el que no es va operar–, l’argentí només ha pogut jugar tres estones en els últims tres partits, i el francès, malgrat que fa dies que s’entrena amb els companys, encara no ha entrat en una convocatòria. El moment oportú podria ser a Kíev.

La bona notícia és que en l’entrenament d’ahir Ansu Fati, Sergi Roberto i Frenkie de Jong ja van poder fer una part del treball amb el grup. No se sap, però, si arribaran a temps de jugar contra el Dinamo de Kíev. Si no ho fan, a Sergi Barjuan no li quedarà més remei que anar a totes amb els jugadors que tingui disponibles. El que és una evidència és que el Barça està obligat a guanyar lluitant contra totes les adversitats.

MALA SORT

El contratemps d’Agüero arriba ara que feia dos partits que era titular

LA NOTA POSITIVA

Ansu Fati, De Jong i Sergi Roberto van fer part de l’entrenament amb el grup
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)