Barça

Dia Xavi

Ahir no hi va haver acord però avui està prevista la reunió decisiva entre Mateu Alemany i Rafa Yuste amb representants de l’Al-Sadd per tancar l’arribada de Xavi al Barça

El club blaugrana ja ho té tot acordat amb el tècnic, que està “molt il·lusionat” amb tornar a casa

Amb poques hores de son acumulades perquè van tornar de Kíev a la matinada, el vicepresident esportiu del FC Barcelona, Rafa Yuste, i el director de futbol, Mateu Alemany, van agafar un altre avió per viatjar ahir al matí cap a Doha per trobar-se amb representants de l’Al-Sadd i negociar el fitxatge de Xavi Hernández, l’entrenador escollit pels responsables esportius del Barça per fer-se càrrec del primer equip en substitució del destituït Ronald Koeman.

La voluntat dels negociadors blaugrana és tancar avui al matí l’operació perquè no volen que això s’allargui massa perquè no interessa a ningú. Ni a Xavi, perquè ja està il·lusionat amb convertir-se en el nou entrenador del Barça; ni al club català, perquè desitja una vegada per totes que el nou tècnic es posi a treballar per revertir la situació esportiva malgrat que estan satisfets amb com està dirigint l’equip Sergi Barjuan; ni a l’Al-Sadd, perquè sap perfectament que el desig de Xavi és posar punt final a la seva etapa en el futbol qatarià, on s’ha estat sis anys, quatre com a jugador i dos com a tècnic.

Ara bé, ahir els qatarians van continuar insistint que no volien deixar marxar el seu tècnic. “La nostra posició és clara des del principi. Volem que Xavi continuï amb nosaltres i no podem deixar-lo marxar en aquest moment tan important de la temporada. Agraïm la visita de la delegació de Barcelona, però la nostra posició és clara”, va afirmar el CEO del club, Turki Al-Ali. Un comunicat que va sorprendre el FC Barcelona, sobretot perquè hores més tard compartien taula en un sopar juntament amb Xavi i els seus agents. Aquesta primera trobada va acabar sense acord.

En l’última renovació de Xavi, el juny passat, ja no es va incloure una clàusula alliberadora per si qui el venia a buscar era el Barça, com sí que tenia abans, però entre el xeic Mohammed bin Hamad i Xavi van arribar a un pacte verbal que li facilitarien la sortida si els blaugrana trucaven a la seva porta. Ara bé, la llibertat del tècnic sí que va quedar fixada en 5 milions d’euros. I li queden dos anys de contracte.

És per aquest motiu que el Barça està obligat a negociar i que ha desplaçat el seu vicepresident esportiu i el seu director de futbol a Doha. Possiblement aquest comunicat s’hagi fet arran que el xeic hauria preferit que viatgés el president Joan Laporta com a mostra de cortesia i de respecte. Caldrà veure avui com van les negociacions i si al Barça li tocarà pagar alguna contraprestació o bé haurà de jugar algun amistós a Qatar en.

Xavi, molt il·lusionat

Després del partit contra l’Al-Duhail –el resultat va ser d’empat a tres–, Xavi va parlar per als diversos mitjans desplaçats i no va amagar que està frisant perquè els dos clubs es posin aviat d’acord i pugui fer les maletes per tornar a Barcelona. De fet, els seus jugadors ja es van acomiadar d’ell i ell també d’algunes amistats que ha fet durant aquests sis anys a Qatar. “Ha estat emotiu, no sé el que passarà. Estan en converses tots dos clubs i no sabem com acabarà. Soc una persona molt positiva i crec que és de sentit comú, s’han de posar d’acord. Tots dos clubs saben la meva posició i espero que tot se solucioni aviat. Tinc molta il·lusió per tornar a casa”, va assenyalar.

Malgrat que no va entrar en gaires detalls perquè els dos clubs estan en converses, sí que va comentar que el tècnic que arribi al Barça no ha de ser “un messies” i que sobretot cal que torni el bon ambient i la confiança al club. “És un tema de fer equip, de tornar la il·lusió i el positivisme. Ahir ja vam veure un Barça diferent. Hi ha bon equip per fer coses, però ja ho veurem. Hem de remar tots en la mateixa direcció. És un pas il·lusionant en la meva carrera. Estem tots amb moltes ganes i seria espectacular.”

Pel que fa a la negociació entre Xavi i el Barça, l’acord ja és total. Firmarà pel que queda d’aquesta temporada i dues més, és a dir, fins al 2024. Tindrà un salari inferior al que està cobrant actualment en l’Al-Sadd i tindrà una part important de la fitxa per objectius. La idea del FC Barcelona és que se’l pugui presentar oficialment dilluns, i no descarten que dissabte pugui anar a Vigo per veure el partit contra el Celta, encara que en aquest duel continuarà Sergi Barjuan.

Xavi no tornarà sol a Can Barça. Amb ell arribaran alguns dels seus homes de confiança, encara que en un primer moment no tots els que voldria. De moment arribarà al Camp Nou acompanyat dels seus dos ajudants, Òscar Hernández i Sergio Alegre, el preparador físic Iván Torres i els analistes David Prats, Toni Lobo i Sergio García.

2024

acabarà

el seu contracte

amb el Barça

EL CONTRACTE

Xavi cobrarà en el Barça menys que en l’Al-Sadd i una part rellevant serà per objectius

CALDRÀ NEGOCIAR

L’Al-Sadd es manté ferm a mantenir Xavi. La llibertat són 5 milions d’euros
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)