Barça

Ben tornat, Xavi

Xavi torna a casa per ser l’entrenador del Barça fins al 2024

Viatja avui cap a Barcelona després d’unes intenses negociacions i dilluns el presenten

Xavi Hernández torna a casa per agafar les regnes del primer equip del Barça, el club del seu cor i d’on va marxar el 2015 sabent, això sí, que algun dia tornaria. I sis anys després, aquest moment ha arribat. L’anunci encara no és oficial perquè els advocats dels dos clubs estan acabant de signar tota la paperassa, però l’acord ja és total. El nou tècnic blaugrana vola avui cap a Barcelona juntament amb el vicepresident esportiu, Rafa Yuste, i el director de futbol, Mateu Alemany, per poder ser presentat oficialment dilluns en un acte en què hi haurà el president Joan Laporta, que des de Vigo va ser informat en tot moment de l’estat de les negociacions. En aquest vol també hi seran els membres del cos tècnic que l’acompanyaran i la seva família.

Les negociacions, per cert, no han estat del tot fàcils i semblaven interminables després d’una jornada molt intensa que va deixar moments sorprenents. Al matí, l’Al-Sadd va fer un comunicat a les xarxes socials en què anunciava que Xavi es desvinculava del club perquè el Barça pagava els cinc milions d’euros de la seva clàusula de rescissió. El Barça, però, negava que hagués pagat aquesta quantitat i l’arribada de l’acord. En cap moment, però, s’ha temut per un trencament de les negociacions per part de les tres parts, que, això sí, han estat diverses hores més discutint quina era la millora fórmula per tancar l’operació. Finalment, i en espera que dilluns es donin tots els detalls en profunditat, s’ha arribat a un acord perquè el Barça pagui la meitat de la clàusula i Xavi, l’altra, que se li acabarà retribuint en el seu contracte, que acabarà el 30 de juny del 2024. L’Al-Sadd tornarà aquests diners si es disputa algun partit amistós o hi ha altres acords més comercials.

Durant la tarda d’ahir, Xavi es va acomiadar dels jugadors de l’Al-Sadd i d’alguns treballadors del club, visiblement emocionat. El club qatarià, on deixa una gran empremta i onze títols –quatre com a jugador i set com a tècnic–, va penjar un vídeo d’aquest acte tan emotiu.

El Barça que es trobarà

Possiblement, no arriba en les millors condicions i com ell esperava fer-ho, però tant se val. Pesa més la il·lusió que no pas la por. Xavi tindrà la difícil tasca de reconstruir un equip que no està en un bon moment, que ha perdut Messi, que en la lliga és lluny de les posicions capdavanteres i que en la Champions ho té tot a favor per classificar-se per als vuitens de final però que necessita guanyar l’últim partit al Camp Nou contra el Benfica per tancar-ho.

Tanmateix, l’equip que agafa també té brots verds. Jugadors joves amb fam de títols i ganes de créixer i d’altres de veterans disposats a deixar-s’hi la pell per tornar a fer un Barça competitiu i campió. El repte de Xavi és majúscul, però se sent preparat i amb forces per assumir-lo. El seu decàleg futbolístic és conegut per tots. No és cap secret que és un ferm defensor de les idees cruyffistes i un radical del model de joc i la filosofia Barça. Xavi és pur ADN blaugrana, perquè ho ha mamat des que va arribar al club i després d’estar disset temporades al primer equip, amb 767 partits oficials disputats –només superat per Messi– i amb 25 títols al sarró.

Xavi començarà a treballar ben aviat, perquè voldrà implantar ràpid les seves idees a l’equip. Amb ell s’espera que torni el tan característic joc de posició, el domini dels partits a través de la possessió de la pilota, jugar amb extrems ben oberts a les bandes i una pressió avançada a camp contrari. Ben tornat a casa, Xavi.

LES XIFRES

5
milions d’euros
costa la seva llibertat. El Barça pagarà una meitat i Xavi, l’altra. Dilluns se sabran tots els detalls de l’operació.
2024
Acabarà
el seu contracte com a entrenador del Barça. Firma fins al final d’aquesta temporada i dues més.

Luis Enrique li desitja sort. “Té un gran repte”

Luis Enrique va desitjar sort a Xavi en la seva nova etapa com a entrenador del primer equip del FC Barcelona. El tècnic asturià va ser company del terrassenc i també el va entrenar l’any 2015, que va acabar amb el segon triplet. Xavi era el capità d’aquell equip. “Xavi podrà tornar a casa seva. Tant de bo que li vagi molt bé i pugui guanyar moltes coses amb el Barça i estigui a l’altura del repte que suposa entrenar un gran club com el Barça. Li desitjo la millor de les sorts.” Luis Enrique, això sí, no es va aventurar a donar-li cap consell i va recordar que Xavi ha passat més temps als vestidors del FC Barcelona que no pas ell.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)