Barça

Acomiadar-se com cal

Important. En espera de l’arribada de Xavi, el Barça, en l’últim partit de Sergi, necessita guanyar contra el Celta per reafirmar les millors sensacions

Sergi Barjuan dirigirà avui contra el Celta a Balaídos (16.15 h, Movistar LaLiga) el seu últim partit com a entrenador interí del primer equip del FC Barcelona. L’espera de nou el filial un cop Xavi Hernández agafi les regnes del grup. Hauran estat tres partits a la banqueta; en el primer no va passar de l’empat contra l’Alavés al Camp Nou en la lliga, i en el segon va aconseguir l’objectiu de marxar amb els tres punts de Kíev per situar l’equip en una bona posició per classificar-se per als vuitens de la Champions.

Avui, però, i de nou en la lliga, en què les urgències de l’equip ara són més grans, Sergi Barjuan voldrà acomiadar-se com cal d’un càrrec que ahir va definir com “un caramel”. I això només passa per aconseguir una victòria que no allunyi encara més l’equip de les posicions capdavanteres i les que donen accés a la màxima competició europea. Sergi va defensar en la roda de premsa prèvia al partit que els petits canvis que havia introduït en l’equip havien funcionat. Mancats d’efectivitat i amb certs problemes per fer gols, sí que és cert que en els dos partits amb ell a la banqueta s’ha vist un equip més ordenat i intens, millor en la pressió i amb la intenció d’obrir més el camp per les bandes.

El Barça necessitarà seguir en aquesta línia per guanyar els tres punts a Balaídos contra un Celta que tampoc passa un moment gaire bo però que sempre és perillós perquè té futbolistes amb talent com Aspas, Denis Suárez o Mina. El Barça haurà d’estar atent en defensa i també ser més resolutiu en atac i aprofitar alguna de les ocasions que tinguin.

Com sol passar en els últims partits, l’equip està farcit de baixes per lesió. La de Dembélé fa mal especialment perquè la seva capacitat de desequilibri i d’obrir el camp des de l’extrem és una feina molt necessària amb la idea de joc implantada per Sergi Barjuan i que segur que vol mantenir Xavi. No s’espera que hi hagi canvis en defensa, amb Mingueza i Alba als laterals –Dest és baixa– i amb Eric Garcia i Lenglet repetint com a parella de centrals, encara que també podria entrar Araujo pel francès. Al mig del camp, Busquets, De Jong i Nico González intentaran dominar el joc a través de la possessió de la pilota, i al davant, Gavi repetirà obert a la banda dreta, amb Memphis i Ansu Fati com a punta de llança.

L’EQUIP

No es preveuen canvis respecte al que va aconseguir la victòria contra el Dinamo a Kíev

EL CELTA

No passa un bon moment però té jugadors amb talent i sempre complica les coses

Coudet: “Tenen un equip molt bo”

El tècnic del Celta, Eduardo Coudet, està convençut que els espera un partit complicat contra el Barça, al qual veu millorat en els últims partits. “Té jugadors importants i ha mostrat un bon joc últimament. Tindrem davant un gran equip.” A la pregunta de si la baixa de Messi havia debilitat els blaugrana, el seu compatriota va ser clar. “A qui no li faria mal perdre Messi? Això és una cosa de bojos. A qualsevol equip li costaria més sense ell. Tot i això, tenen moltíssims jugadors, futbolistes determinants que poden aparèixer en qualsevol moment i sentenciar un partit.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)