Barça

Carta de Xavi als Reis: la renovació de Dembélé

Barça. El nou tècnic blaugrana exigeix públicament a Laporta la continuïtat d’Ousmane. Xavi diu que vol jugar amb extrems purs oberts a la banda

Xavi Hernández arriba amb les idees clares. Té clar com jugarà el seu Barça. Vol un futbol ofensiu i extrems oberts a la banda, i aquí és on el nom d’Ousmane Dembélé agafa una nova dimensió. Xavi vol recuperar anímicament Dembélé després de l’última lesió que es va fer en l’entrenament posterior al partit de Kíev, donar-li més galons dins la plantilla i que el francès també hi posi de la seva part i faci per fi aquell salt qualitatiu endavant que fa temps que espera bona part del barcelonisme. La prioritat de Xavi és renovar Dembélé. És la seva primera exigència esportiva i ho va deixar clar ahir a Laporta: “Penso que Dembélé pot ser el millor jugador del món en la seva posició. Però cal treballar amb ell i exigir-li. Depèn d’ell, de la seva mentalitat, que es lesioni poc, que tingui rendiment... Però sí, per a mi és propietària la seva renovació.” Ras i curt. Xavi va ser tan directe amb la seva petició que a Laporta no li va quedar més remei que respondre amb un eloqüent “entesos”, i després tots dos van riure. Va ser un dels moments desenfadats de la roda de premsa d’ahir a la sala Ricard Maxenchs durant la presentació del de Terrassa com a nou entrenador.

Després d’haver renovat Pedri i Ansu Fati, el club fa temps que persegueix la renovació d’Ousmane. Aquesta sempre ha estat una prioritat perquè el francès acaba contracte el 2022 i el club no es pot permetre que marxi sense deixar diners a la caixa. Les paraules de Xavi poden ajudar en aquest sentit, perquè si Dembélé veu que el nou entrenador té tanta confiança dipositada en ell pot fer decantar la balança en aquest sentit.

Primers canvis

Dembélé és un dels actuals inquilins de la infermeria. A Xavi el preocupa l’excés de lesions que està tenint l’equip aquesta temporada: “Evidentment que estem preocupats. Cal posar ordre, veure quin és el problema i posar-hi solucions. És una feina de l’àrea mèdica. Tenim una idea, però hem de parlar amb el president. Cal recuperar jugadors. Continuarà havent-hi lesions, però es pot fer una feina de prevenció”, explicava ahir. I en aquest sentit ja hi ha canvis: Albert Roca, el fins ara preparador físic del primer equip, i Juanjo Brau, màxim responsable de l’equip de fisioterapeutes, no entren en els plans de Xavi. Carles Nogueira, exintegrant de l’staff de l’Al-Sadd, substituirà Juanjo Brau en les seves funcions. El nou responsable de la preparació física serà Iván Torres. També s’incorporarà al nou projecte Jaume Munill, que havia estat els dos últims anys a la secció de futbol sala del club. Un altre desig de Xavi és el retorn del doctor Ricard Pruna.

SOBRE OUSMANE

Dembélé pot ser el millor jugador del món a la seva posició. Però cal treballar amb ell i exigir-li
Xavi Hernández
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)