Barça

Plens poders a Xavi

La marxa voluntària de Ramon Planes farà que Xavi Hernández agafi més galons dins l’àrea esportiva i tingui un pes important en la confecció de la plantilla i la decisió dels fitxatges

S’havia especulat amb Overmars o Puyol, però el club no buscarà cap substitut en el mercat i el de Terrassa assumirà més funcions, amb Jordi Cruyff com a aliat

Xavi Hernández mana i a partir d’ara encara manarà més. Ampliarà les seves funcions més enllà de la banqueta. És el moviment que generarà la marxa de Ramon Planes. L’actual secretari tècnic del club ha demanat la seva sortida a Joan Laporta per motius professionals. Encara té contracte fins al 30 de juny del 2022 però considera que el seu cicle al Barça està esgotat i vol assumir nous reptes lluny del Camp Nou. El club entén els motius i Laporta ja té clar com reestructurar el nou organigrama. No es fitxarà cap substitut. Mesos enrere s’havia especulat amb noms com el de Marc Overmars per assumir aquest rol, però serà Xavi Hernández qui assumirà part de les funcions de Planes a partir d’ara. El de Terrassa guanya més galons.

Xavi va dirigir ahir el seu tercer entrenament des que és l’entrenador del Barça. Des del primer dia ha aplicat les seves noves normes. Arriba amb les idees clares i ja va dir en la presentació que per assolir l’èxit cal ser exigent en el codi intern. Però el seu poder anirà més enllà del vestidor. Xavi tindrà pes en la confecció de la plantilla i per decidir els fitxatges. Mateu Alemany continuarà com a director de futbol i assumirà el pes en les negociacions, amb el suport del vicepresident Rafa Yuste, i Jordi Cruyff també tindrà veu i vot en aquesta àrea. Fins ara havia estat l’enllaç entre Ronald Koeman i la directiva; ara mantindrà la connexió amb Xavi, però també tindrà un pes important en les decisions de fitxatges dins l’estructura esportiva. La relació entre Xavi i Jordi Cruyff és bona, com ho era abans amb Koeman.

Qui sembla que per ara no anirà al Barça és Carles Puyol. El retorn de l’excapità havia estat una de les peticions de Xavi i aquesta és una opció que continua oberta, però en cap cas serà ara. Potser més endavant.

Les medalles de Planes

Ramon Planes va arribar al Barça el 2018, en l’era Bartomeu, amb Éric Abidal com a ajudant i Pep Segura com a mànager general. Marxa després de tres anys i mig. El seu pas pel Camp Nou deixa dos grans encerts: Pedri i Ronald Araujo. Se la va jugar amb el migcampista de Tenerife i en el dia d’avui és un dels futbolistes amb més present i futur del panorama mundial. Pedri s’ha convertit en bàsic en aquest Barça i recentment el club va estar obligat a blindar-lo fins al 2026 amb una clàusula de 1.000 milions d’euros. També seva va ser l’aposta per Araujo, que al seu dia va costar 1,7 milions d’euros més cinc en variables i avui és un dels tres centrals titulars. Durant els seus anys al club, també van arribar Clément Lenglet, Malcom, Arthur Melo, Arturo Vidal, Jeison Murillo, Kevin-Prince Boateng i Jean-Clair Todibo (2018/19), Antoine Griezmann, Frenkie de Jong, Neto, Junior Firpo, Braithwaite i Matheus Fernandes (2019/20), tot i que molts d’aquests noms van portar el segell d’Abidal. Després del desastre de Lisboa, Bartomeu va prescindir dels serveis d’Abidal i Planes va passar a liderar la secretaria tècnica. L’estiu del 2020 van arribar jugadors com Francisco Trincão i Sergiño Dest, i va acceptar operacions estranyes com l’intercanvi Pjanic-Arthur. Amb l’arribada de Laporta, Planes va mantenir el càrrec i s’ha adaptat a la delicada situació del club. A l’estiu van arribar Eric Garcia, Memphis, Agüero, Emerson, Demir i Luuk de Jong, aquest últim a petició de Koeman. El fracàs de Kevin-Prince Boateng és un dels morts que deixa a l’armari. Aquesta sí que va ser una aposta fallida seva.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)