Barça

El Barça troba alegria

Després de rebre el vistiplau de Xavi, el club blaugrana tanca el fitxatge de Dani Alves, que firma fins a final de temporada

S’ha valorat la seva competitivitat, el seu caràcter guanyador i la capacitat de generar bon ambient en el grup i ajudar els joves malgrat la seva edat, 38 anys, i el fet que no juga des del setembre

Xavi li va trucar dijous per dir-li que el volia i que parlés amb el club

Xavi ha tornat per agafar les regnes del primer equip i intentar revertir la situació esportiva i posar els fonaments per tornar a construir un altre Barça triomfant, i aviat rebrà l’ajuda d’un dels futbolistes que al seu costat va formar part d’un dels millors equips de la història del futbol. El club blaugrana ha fet oficial el fitxatge de Dani Alves després que el tècnic hagi donat el vistiplau al seu retorn per reforçar l’equip en aquest mercat d’hivern. L’operació s’ha tancat ràpid, perquè el jugador arribava lliure i no tenia grans pretensions econòmiques coneixent l’estat del club, i només firmarà fins a final de temporada. La setmana vinent ja s’incorporarà als entrenaments, però no podrà debutar fins al mes de gener.

Quan va marxar, Alves ja ho va fer a contracor i mai va tancar les portes a un possible retorn. De fet, aquest no era el primer cop que s’oferia a fitxar, perquè abans de tornar al Brasil havia tornat a trucar a la porta del Barça, sense èxit. Però tenint en compte la situació actual del club, el seu oferiment aquest cop ha estat tingut en compte. “Està molt actiu intentant ajudar el club, fins i tot en el terreny esportiu. Alves és un amic d’aquest club”, havia avançat el president Joan Laporta el dia de la presentació de Xavi.

Quan va rescindir el seu contracte amb el São Paulo, Alves es va reunir amb els seus agents per dir-los que li busquessin un club competitiu on anar. Amb un afegitó: si existia la possibilitat de tornar al Barça, encara que fos perdent diners respecte a altres propostes, que la prioritzessin. Amb l’oferiment al club blaugrana fet, durant un temps no se’n va tornar a parlar, fins a l’acomiadament de Koeman i l’arribada de Xavi. Al club hi havia algunes reticències a recuperar-lo per l’edat que té –38 anys– i perquè no juga des del setembre, però van deixar la decisió en mans del nou entrenador, que vol el seu excompany al seu costat. Xavi va trucar dijous a Dani Alves per confirmar-li que el volia i que es posés d’acord amb el club. Entre tots dos hi ha una magnífica relació, com demostra el fet que, quan Xavi va marxar, Alves es va voler quedar el dorsal amb el mític número 6 del terrassenc per honorar-lo.

Xavi sap millor que ningú què pot oferir Alves al seu Barça. Per començar, una competitivitat que no admet cap dubte, molta professionalitat i un caràcter guanyador que ara mateix és molt necessari. En aquest sentit, el brasiler ve amb la intenció de tornar a guanyar títols i de jugar amb regularitat, perquè el seu gran objectiu és arribar en plenitud de facultats al mundial de Qatar 2022. També es valora que el seu estat de forma no és dolent malgrat que no juga des del setembre i que s’ha estat entrenant pel seu compte. I l’altre factor és la capacitat que té per generar bon ambient dins del grup i el fet que pot ajudar els més joves, també a l’hora d’inculcar-los aquest caràcter guanyador i de donar-ho tot a la gespa. Xavi buscava “positivisme” i “exigència” i hi ha poques persones més vitals, optimistes i pencaires que Alves. A més de lateral dret, si Xavi ho considera necessari, també el pot utilitzar com a extrem.

El seu fitxatge afectarà el fair play financer, però no és cap daltabaix, perquè la seva fitxa serà molt baixa i arriba lliure i sense cost de traspàs. El Barça vol fer més incorporacions, però està al límit després de les renovacions de Pedri i Ansu Fati i la liquidació de Koeman i el seu cos tècnic amb l’arribada de Xavi i el seu equip. Però, de moment, ja mou fitxa. Alves, un mite al club, torna a casa.

‘TEMPO’

S’incorpora la setmana vinent als entrenaments, però no debutarà fins al gener

ALVES

Està il·lusionat amb el retorn i ha prioritzat el Barça per sobre d’altres ofertes

A TOTES

El brasiler ve amb la intenció de tornar a guanyar títols i ajudar els més joves
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)