Barça

Alves somia despert

Dani Alves envia un missatge de positivisme, i en català, als culers, en què assegura que té ganes d’ajudar a “reconstruir el Barça”

El brasiler té el mundial de Qatar al cap, i Sergio Busquets i Cafú n’avalen el fitxatge

Als 38 anys, Dani Alves és feliç com un nen amb sabates noves. El sí de Xavi ha estat un regal de Nadal anticipat. El brasiler somiava la possibilitat de tornar al Barça i això ja és una realitat. Des que el club va fer oficial divendres el seu retorn, Alves no ha parat d’enviar picades d’ullet als culers. L’últim missatge ha estat un vídeo en català publicat ahir a les seves xarxes socials en què es mostra la seva gran alegria i desitja tornar a veure un Barça guanyador: “Hola, culers, ja soc aquí a Barcelona. Ja estic aquí amb vosaltres. Estic molt feliç i content de tornar a casa meva. Espero veure-us aviat per gaudir i per reconstruir el Barça que tant volem. Un petó!”

Qatar 2022

Alves ja compta els dies que falten per tornar a vestir la samarreta blaugrana. Serà a partir de l’1 de gener. Aquell cap de setmana el Barça juga contra el Mallorca. El retorn al Barça li obre nous reptes i nous somnis. El seu gran objectiu és jugar el mundial de Qatar 2022. Seria la seva tercera copa del món (2010 i 2014). Alves es va perdre la cita del 2018 per una lesió al genoll quan aleshores era jugador del PSG en un partit contra Les Herbiers. Tite compta amb ell per a la selecció. Tindrà quatre possibles exàmens abans de la convocatòria mundialista definitiva. El 27 de gener el Brasil juga contra l’Equador, el dia 1 de febrer rep el Paraguai i el mes de març hi haurà dues dates FIFA més contra Xile i contra Bolívia.

Alves vol jugar un últim mundial i sap que tot passa per aprofitar el seu mig any al Barça. Al club, l’esperen reptes interessants. Quan redebuti amb el Barça es convertirà en el blaugrana més veterà a jugar un partit oficial de la història del Barça. José Manuel Pinto ostenta el rècord amb 38 anys i 6 mesos, seguit d’Alexanko, amb 37 anys i un mes.

Alves no juga un partit des del 9 de setembre. Van ser trenta minuts en el Brasil-Perú (2-0). Caldrà veure com l’afecta estar gairebé quatre mesos inactiu perquè no se l’espera fins al 2022. Per això Xavi vol que comenci a treballar amb el grup ja aquesta propera setmana, perquè als 38 anys la més mínima desconnexió s’accentua més.

Redescobrir el clàssic

Amb 391 partits jugats amb la samarreta del Barça, Alves és encara a dia d’avui el segon estranger amb major participació en la història del club només superat per un tal Leo Messi (778 partits). Alves vol ampliar els seus brutals registres com a blaugrana i el seu palmarès. El premi gros seria la copa del món amb el Brasil, però també aspira a guanyar títols amb el Barça. L’any passat l’equip ja va guanyar la copa i aquest torna a ser el trofeu més palpable aquesta temporada, perquè la lliga està realment difícil i la Champions, com deia Koeman, és una altra història. Ara mateix Alves té 46 títols en les seves vitrines particulars. Una brutalitat. Aquest estiu va penjar-se la medalla d’or als Jocs de Tòquio i va robar aquest honor a Pedri, Eric Garcia i Mingueza. Però en vol més. Genètica guanyadora.

Anotat té en el seu calendari també la supercopa del mes de gener contra el Real Madrid i, sobretot, el clàssic del 20 de març al Santiago Bernabéu. Dani Alves té ganes de clàssic. No viu un partit així des del 2016. En aquell últim precedent de l’abril del 2016 el Barça va perdre 1-2 al Camp Nou amb gols de Benzema i Cristiano Ronaldo. Alves té ganes de gresca i vol tornar a guanyar un partit al Bernabéu. Els vells rockers no moren mai.

NOVA PICADA D’ULLET

Hola, culers, ja soc aquí a Barcelona. Ja estic aquí amb tots vosaltres. Estic molt feliç i content de tornar a casa meva
Espero veure-us aviat per gaudir i per reconstruir el Barça que tant volem
Dani Alves

Cafú: “Alves és un gran fitxatge”

Qui també ha parlat en les últimes hores del fitxatge de Dani Alves pel Barça, ha estat el seu compatriota Cafú. Ho ha fet en una entrevista a l’agència EFE: “És un gran fitxatge per al Barça. Tot i la seva edat, està en plenes condicions físiques i té moltes possibilitats de jugar el mundial de Qatar. Aportarà molta experiència a un vestidor tan jove com el que té ara el Barça. És millor que jo.” També va parlar de Vinícius, a qui defineix com un futbolista “sensacional”.

Busquets: “Alves aportarà moltíssim caràcter i gen guanyador”

El capità del Barça, Sergio Busquets, va parlar ahir en la prèvia del transcendental partit entre Espanya i Suècia, amb la classificació per al mundial en joc, i ell avala el fitxatge de Dani Alves. Confiança màxima en el rendiment del seu amic: “El fitxatge de Dani Alves pel Barça és una alegria. Sabent fins a quin punt arriba a ser professional, estic convençut que ens aportarà moltíssim. També dins del vestidor gràcies al seu caràcter i gen guanyador.”

A Busquets també se li va preguntar per l’arribada de Xavi Hernández a la banqueta: “Com a jugador, Xavi ha estat un dels millors, per no dir el millor de la història d’Espanya. He tingut la sort de conèixer-lo com a persona i és encara més gran. Hem gaudit moltíssim i teníem un feeling especial entre Iniesta, ell i jo. Com a entrenador, li desitjo el millor. Sé com veu el futbol i amb els entrenadors que ha tingut segur que n’ha après moltíssim. No puc desitjar amb més ganes que ens vagi bé.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)