Barça

Pel bon camí

En el Barça són molt optimistes amb tancar ben aviat les renovacions de Dembélé i Gavi, que eren prioritàries

El francès renovarà a la baixa i en el cas del jove del planter costarà més del previst

El Barça espera resposta de Dembélé i confia que serà un sí
Xavi vol jugar amb extrems, i això l’afavoreix moltíssim

“Ben treballat, pot ser el millor futbolista del món en la seva posició. Té unes condicions espectaculars. Ha de tenir un bon rendiment i una bona mentalitat. Però sí, la seva renovació és prioritària.” Així de contundent s’expressava Xavi Hernández sobre Dembélé el dia de la seva presentació. Joan Laporta, al seu costat, només va poder assentir amb el cap, com si fes un “a les seves ordres”. Malgrat tot, els problemes físics que ha tingut des que va fitxar i el fet que el seu rendiment mai ha estat l’esperat, en el Barça no han tirat mai la tovallola amb el francès.

Abans i tot que l’arribada de Xavi, el club ja treballava en la renovació de Dembélé perquè des de la direcció esportiva continuen veient en ell un futbolista amb unes condicions especials i amb un talent espectacular que si pot tenir continuïtat està cridat a marcar una època en el futbol. Algunes veus en la direcció esportiva encara mantenen que si no s’hagués lesionat tant la seva incidència en el joc d’un equip hauria estat superior a la de Mbappé.

Xavi va ser molt clar en la seva petició al president, però ja fa temps que el club treballa en la seva renovació, que ha passat per diversos alts i baixos. Tenint en compte que acaba contracte, a l’estiu el Barça va ser molt clar amb els agents de Dembélé. O renovava o se li buscava una sortida. La primera proposta del club va rebre el silenci com a resposta malgrat que Dembélé ja havia afirmat als seus representants que la seva prioritat és continuar en el Barça. Això va inquietar la direcció esportiva blaugrana, que sospitaven que els agents no contestaven perquè la seva prioritat era fitxar per un altre club gratis i endur-se una bona prima de fitxatge.

Però la nova lesió del jugador els ha pogut esguerrar l’estratègia, i ara sí que veuen amb bons ulls la renovació. El Barça va tornar a fer una proposta –totes a la baixa respecte del salari actual– i està pendent que el francès hi doni el vistiplau, un fet que es podria produir molt aviat. Les bones paraules de Xavi en la seva presentació, a més a més, han engrescat Dembélé, que té ganes de demostrar la seva qualitat i convertir-se en un futbolista important per a l’equip. A més a més, el fet que el nou tècnic vulgui jugar amb els extrems ben oberts l’afavoreix moltíssim. Enrere ha quedat ja la idea del club de deixar-lo a la grada si no ampliava el seu vincle amb el Barça, perquè ara mateix ningú s’espera una negativa del jugador a l’hora de renovar. La resposta l’estan a punt de donar, i en el Barça esperen firmar en els pròxims dies la seva renovació, que és estratègica, com les de Pedri, Ansu Fati o la de Gavi, que també és a prop. Malgrat la bona sintonia que es preveu entre Xavi i Dembélé, però, això no li donarà cap mena de privilegi, i el jugador francès va ser una de les primeres víctimes de la nova normativa de l’entrenador. Va arribar tres minuts tard a l’entrenament de divendres i tindrà el càstig pertinent per aquest retard.

L’altra renovació que es podria anunciar molt aviat és la de Gavi. El club hi està treballant des de ja fa un cert temps, sobretot arran de la seva irrupció en el primer equip. No hi havia cap urgència i es tenia previst donar-li un premi econòmic per la seva bona feia, però la gran progressió que està tenint ha fet que finalment s’hagi decidit afrontar la renovació completa. És a dir, la d’ampliar-li els anys de contracte, la seva fitxa, que com tots els joves serà ascendent i una part rellevant lligada al rendiment i amb una clàusula de rescissió elevada perquè no estigui a l’abast dels grans clubs europeus. En el Barça admeten que el seu bon paper en els partits que ha jugat amb el primer equip fins ara i la seva presència en la selecció absoluta espanyola, els obligaran a rascar-se la butxaca més del previst.

GAVI

El club s’haurà de rascar la butxaca més del que tenia previst per la seva gran progressió

DEMBÉLÉ

El Barça, malgrat tot, continua veient en ell un futbolista amb un joc diferencial
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)