Als quarts per la via ràpida

UEFA Women’s Champions League. El Barça suma la quarta victòria en quatre partits a Europa i certifica el seu accés als quarts de final per setena vegada consecutiva

HOFFENHEIM 0 BARÇA 5

BARÇA:Paños, Leila (Melanie, 73’), Mapi León (Torrejón, 73’), Paredes (Pereira, 65’), Jana, Alèxia, Engen, Aitana (Clàudia Pina, 58’), Rolfö, Jenni Hermoso (Mariona, 58’) i Crnogorcevic. HOFFENHEIM:Tufekovic, Wienroither (Steinert, 65’), Bühler (Leimenstoll, 78’), Specht, Naschenweng, Dongus (Harsch, 71’), Hagel, Feldkamp, Corley (Linder, 65’), Billa (De Caigny, 65’) i Brand. GOLS:0-1 (41’) Alèxia, de penal. 0-2 (54’) Irene Paredes. 0-3 (57’) Aitana. 0-4 (89’) Marta Torrejón. 0-5 (91’) Ana Crnogorcevic.ÀRBITRE:Ivana Martincic. T.G.: Cap. T.V.: Cap.

El Barça ja és als quarts de final de la Champions. Aquesta frase s’ha escrit set vegades en els últims set anys. La dolça rutina de l’èxit. La maneta aconseguida en la visita al Dietmar-Hopp-Stadion dona a l’actual defensor del títol el bitllet per a la següent fase per la via ràpida, quan encara falten dos partits per tancar la fase de grups. 12 punts de 12 possibles. Intractables.

Aquest Barça atropella els equips rivals. En una setmana, el Hoffenheim ha rebut 9 gols i no n’ha fet cap. 4-0 al Johan i 0-5 a Alemanya. Fàcil. Ahir el Barça va xutar 32 vegades contra la porteria del conjunt alemany. Un abús. Martina Tufekovic va evitar que la golejada fos un escàndol. Com ja va passar en el partit jugat al Johan, la portera del conjunt alemany va ser la millor del seu equip. Ja se sap, quan surts a totes les fotos, en alguna has de quedar bé.

La resistència de Tufekovic va mantenir el Hoffenheim viu en la primera meitat. El Barça només va poder marcar de penal a quatre minuts per al descans. Va ser Alèxia Putellas la que va materialitzar el 0-1 després de transformar un penal comès sobre ella mateixa. Abans, la mateixa Alèxia (26’) i Jenni Hermoso (36’) havien avisat amb dues rematades de cap que van anar fora per centímetres. També Rolfö hauria pogut marcar (23’), però no va interpretar bé la jugada i va rematar forçada amb el genoll una centrada de Mapi León, quan el més senzill hauria estat controlar dins l’àrea i definir després perquè estava lliure de marca. A Rolfö, de fet, només li va faltar el gol, perquè en el capítol d’assistències va estar bé. Doblet. La sueca va assistir Aitana Bonmatí en el tercer gol de la nit i va assistir de nou Ana Crnogorcevic en el definitiu 0-5 en el temps afegit. En la rematada, Crnogorcevic va notar molèsties musculars.

Tots els gols que no van entrar en la primera meitat sí van entrar en la segona. Poc després de la represa va ser Irene Paredes la que va fer el segon gol del partit després d’un servei de córner executat per Mapi León. Connexió entre centrals.

Una altra defensa, Marta Torrejón, que ahir va sortir des de la banqueta –era l’única jugadora que havia jugat fins ara tots els minuts en aquesta Champions–, va marcar el quart amb una rematada de cap després d’una bona centrada de Clàudia Pina. Torrejón ja havia castigat Tufekovic, també de cap, en el partit jugat set dies enrere al Johan.

Amb el gol de Crnogorcevic són ja deu les futbolistes del Barça que han marcat a Europa en aquesta edició de la Champions, amb només quatre partits jugats. La dada ho diu tot. Aitana, per cert, supera Marta Corredera i entra en el top-10 de jugadores amb més gols amb la samarreta del Barça (48).

ARSENAL-BARÇA

El 3-0 de l’Arsenal contra el Koge obliga el Barça a puntuar a Londres per ser primer