Barça

El càsting continua obert

Akhomach, sancionat per l’expulsió a Kíev en la Youth League, i Abde, no inscrit en la llista A per a la Champions, no podran jugar contra el Benfica

Xavi haurà d’inventar-se alguna altra cosa o optar per Dest o Yusuf Demir

Si el derbi va deixar una conclusió clara és que Xavi vol jugar amb extrems oberts a la banda. No li importen ni l’edat, ni el rival, ni l’escenari. Morirà amb les seves idees. I ell té clar que el seu Barça ha de jugar amb amplitud i profunditat. Vol especialistes en aquesta posició, jugadors amb desequilibri, driblatge i velocitat, i si per abraçar-se a la seva idea de joc cal fer debutar un nano de 17 anys contra l’Espanyol el dia del seu primer partit com a entrenador del Barça, doncs endavant. Sense manies.

Xavi va deixar clar el dia de la seva presentació que Ousmane Dembélé és un futbolista imprescindible per a la idea futbolística que vol aplicar al Barça. La renovació d’Ousmane és una prioritat per a Xavi, però amb el francès lesionat i també Ansu Fati, noms com Ilias Akhomach i Abde Ezzalzouli han aplegat elogis en les últimes hores. Ells dos van ser les apostes valentes de Xavi en el derbi i tots dos van respondre amb bona nota. Especialment Abde en la segona meitat. El marroquí, amb 19 anys, va fer anar de corcoll a Adrià Pedrosa en aquell carril, en tot just el seu tercer partit amb el primer equip. El va fer debutar Sergi Barjuan contra l’Alavés i va tornar a tenir deu minutets a Balaídos, però va ser contra l’Espanyol quan va lluir veritablement. No havia tingut protagonisme amb Koeman. Tampoc Ilias Akhomach. Ell va ser el primer debutant de l’era Xavi. Akhomach va tenir una clara oportunitat de gol en el primer temps però va acabar rematant als núvols quan ho tenia tot a favor per marcar, en una acció que acabaria sent invalidada per fora de joc de forma incorrecta per Del Cerro Grande. També Abde va gaudir d’una bona oportunitat per marcar en la segona part, però el seu xut tampoc va trobar porteria. Abde va demostrar personalitat i valentia per encarar-se a Pedrosa. Va provar 8 driblatges i 6 li van sortir bé. Van tenir 23 intervencions l’un i 25 l’altre. Cap dels dos es va amagar.

Però ara Xavi té un problema. Ni Abde ni Ilias podran jugar demà, dimarts, contra el Benfica (21 h). Akhomach va ser expulsat a Kíev en la Youth League en l’anterior jornada contra el Dinamo i no podrà jugar ni amb el juvenil ni amb el primer equip perquè ha de complir un partit de sanció. En el cas d’Abde, fitxat l’agost passat de l’Hércules per 2 milions d’euros, el problema és que no està inscrit en la llista A per a la Champions i no compleix els requisits per formar part de la llista B –jugadors nascuts a partir de l’any 2000 que portin més de dos anys al club–, com sí que és el cas de Gavi i Nico.

Dos candidats

Sense Abde ni Ilias Akhomach, Xavi haurà de buscar un nou extrem per ocupar la banda dreta. Dos candidats s’entreveuen per ocupar aquesta posició. Koeman ja va usar Sergiño Dest en aquest rol contra el Real Madrid. L’estatunidenc va tornar a treballar ahir amb normalitat després d’haver estat baixa contra el Celta i l’Espanyol per una lumbàlgia. L’altre nom propi és Yusuf Demir, que en el derbi només va gaudir de dos minuts més el temps afegit.

ILIAS AKHOMACH
45
minuts
22
intervencions
1
rematada a fora
1
pilota recuperada
2
pilotes perdudes
3
centrades bones
1
centrada dolenta
1
falta comesa
2
faltes rebudes

DEST, RECUPERAT

Koeman ja va usar Dest com a extrem contra el Madrid; ahir es va entrenar de nou amb el grup
ABDE EZZALZOULI
45
minuts
23
intervencions
1
rematada a fora
1
centrada bona
1
centrada dolenta
2
pilotes recuperades
1
pilota perduda
1
falta rebuda Dades facilitades per Carles Domènech. La TdT a Catalunya Ràdio

El rus Karasev arbitrarà el Barça-Benfica

Sergei Karasev ha estat l’àrbitre designat per la UEFA per dirigir el Barça-Benfica de demà al Camp Nou (21 h). Amb ell, el Barça no ha perdut mai: 4-0 contra el Mönchengladbach (2016), 3-1 contra l’Arsenal (2016) i 6-1 contra el Celtic (2013). Els italians Massimiliano Irrati i Paolo Valeri l’acompanyaran en el VAR.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)