Barça

L’hora de ser valents

La nova davallada europea i la decadència de l’equip obliguen la directiva a prendre decisions per no posar en risc la classificació per a la pròxima Champions

Xavi ja va assumir a Munic que ara s’obre una nova etapa

L’hora de prendre decisions valentes ha arribat a can Barça. Ha d’haver-hi un abans i un després de la davallada a Munic si fem cas de les paraules que va dir Xavi després del partit i les que va pronunciar Joan Laporta els primers dies del seu mandat. “No pot passar el que ha passat els últims anys. Que es perdi i no passi res. Perdre tindrà conseqüències”, va dir, solemnement, el president. L’optimisme del tècnic en la seva arribada s’ha esvaït a mesura que ha pogut comprovar per ell mateix que la decadència de l’equip sembla que no té aturador i que les mancances són moltes més de les que s’hauria imaginat en un primer moment.

I per això, per primer cop, el seu discurs després de perdre contra el Bayern ja va ser diferent. Va parlar de punt d’inflexió, de nova etapa, de canviar moltes coses i que tocava afrontar la nova realitat, que és molt dura. Pel to de veu se’l notava molt decebut, resignat, i amb un punt d’enuig que es va fer ben visible. La superioritat tan clara dels bavaresos no se l’esperava. Xavi és conscient que li toca treballar molt fort per revertir aquesta situació, i a la zona noble també tenen clar que l’hauran d’ajudar en tot el que calgui. I això implica portar-li reforços i afrontar, d’una vegada per totes, la remodelació profunda que cal fer a la plantilla. “La neteja s’ha de fer al vestidor. No hi ha miracles. Si no, seguiran devorant entrenadors”, diuen algunes veus en el club.

Els assenyalats són de sobres coneguts. Ter Stegen, Piqué, Alba i Busquets apareixen en totes les grans ensopegades europees des que van tocar el cel a Berlín, però també cal preguntar-se per què continuen jugant amb tots els entrenadors que han anat passant des d’aleshores. Tant Luis Enrique com Ernesto Valverde, Quique Setién, Ronald Koeman i ara Xavi Hernández han acabat recorrent a ells perquè a la plantilla no tenen ningú amb prou qualitat per reemplaçar-los. I aquest és un dels principals mals de l’equip en aquestes últimes temporades.

El Barça té molt clar que quan s’obri el mercat de fitxatges s’haurà de reforçar. De cap de les maneres es pot posar en risc la classificació per a la pròxima edició de la Champions i això comporta guanyar l’Europa League, difícil, o quedar entre els quatre primers de la lliga, més accessible sempre que l’equip millori. Ara bé, són conscients de les dificultats perquè tenen el problema del fair play de LaLiga. Volen fer diverses vendes per aconseguir més marge per donar entrada a nous jugadors, però des de la direcció esportiva veuen molt complicat poder desprendre’s de jugadors com Umtiti o Coutinho, dos dels que tenen les fitxes més elevades.

El defensa francès, malgrat que va ser considerat per Laporta un futbolista “estratègic”, no ha jugat tampoc amb Xavi, mentre que el brasiler sí que està tenint més minuts però només per certificar que ja és irrecuperable. Coutinho no és partidari de marxar ara, així que caldrà prendre decisions rellevants. Una possible solució seria fer com en el cas de Matheus i rescindir-los unilateralment el contracte. Una mesura molt dràstica i complicada amb jugadors amb contractes tan elevats però que potser caldrà afrontar si es volen fer fitxatges, com el de Ferran Torres, del Manchester City, amb qui continuen negociant per intentar que l’operació arribi a bon port. De moment, el Barça ha tancat la cessió de Collado al Granada fins a final de temporada.

LAPORTA

Va dir que amb ell perdre tindria conseqüències i Xavi apunta a una nova etapa

MERCAT

Es vol fitxar i fer algunes vendes però veuen difícil que marxin els que cobren més

Memphis i Alba estan lesionats

La infermeria del primer equip del FC Barcelona es continua omplint de futbolistes. La factura del duel contra el Bayern de Munic no va ser tan sols l’eliminació de la Champions, sinó que Xavi perd dos jugadors més de cara al pròxim partit. Memphis Depay, que ho ha jugat pràcticament tot fins ara, té una lesió al bíceps femoral de la cuixa esquerra. És baixa i l’evolució en marcarà la disponibilitat. El davanter holandès va marxar coixejant de la gespa de l’Allianz Arena i és una baixa molt preocupant perquè és el màxim golejador de l’equip. Jordi Alba, que va forçar per jugar però que només va aguantar mitja hora, té unes molèsties als isquiotibials de la cuixa dreta i l’evolució també en marcarà la disponibilitat. És dubte pels propers partits de lliga. La bona notícia del dia va ser que Sergi Roberto va ser intervingut satisfactòriament de la lesió al recte femoral de la cuixa dreta. Aquesta operació va anar a càrrec del doctor Lasse Lempainen, sota la supervisió dels serveis mèdics del club blaugrana, a Turku (Finlàndia).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)