Barça

Xavi fa taula rasa

Després del KO a Munic, Xavi Hernández insta l’equip a començar de zero amb una victòria avui a El Sadar

Li preocupa el desànim actual de la plantilla i sap que sumar el 9 de 9 serviria per tancar l’any amb un altre to

L’arribada de Xavi va comportar un efecte revitalitzador immediat en la fràgil i malmesa autoestima dels culers. L’afició necessitava un punt de llum on aferrar-se i el retorn del capità va ser una notícia agradable i de consens. L’arribada de Xavi representava el seny i el retorn d’Alves, la rauxa. També el vestidor necessitava una sacsejada i oxigenar-se després de l’era Koeman. Però transcorregut un mes i després de cinc partits amb Xavi com a entrenador, la derrota a Munic torna a situar ara el Barça en la casella de sortida. Qui pensés que un simple canvi a la banqueta seria com prémer una tecla màgica, errava de ple. El problema és molt més profund i caldrà més temps i sobretot paciència. No poder superar la fase de grups de la Champions més de dues dècades després i veure’s abocats a jugar l’Europa League per primer cop a la història ha ferit el barcelonisme, però també una plantilla immersa en una espiral de derrotisme perillós. Xavi va admetre ahir en roda de premsa l’existència d’un problema mental i de confiança dels mateixos jugadors i ara agafen més valor que mai aquelles paraules de Sergi Barjuan quan durant el seu interinatge ja va detectar un problema anímic greu en l’àmbit de grup. Sergi deia que calia que tornés l’alegria i després ja vindrien els resultats. No fallava en l’anàlisi. Aquest equip està a l’UCI moralment. La paraula coaching s’ha tornat a posar de moda al vestidor del Barça. Xavi té molta més feina de la que fins i tot ell havia imaginat perquè a part d’unes mancances futbolístiques evidents i d’una pèssima planificació esportiva hi ha també un problema de bloqueig psicològic. I ell, com a entrenador, té la missió d’alliberar aquests jugadors de la presó mental on estan actualment instal·lats.

Xavi va parlar de la necessitat de fer foc nou després de l’eliminació contra el Bayern i ahir va tornar a insistir en aquest missatge. Cal fer tabula rasa i començar amb una victòria a El Sadar seria un bon punt de partit (16.15 h, Movistar LaLiga). El Barça visita un Osasuna que acumula set jornades sense guanyar en la lliga. No ho fa des del 17 d’octubre a Vila-real.

L’equip blaugrana va sortir ahir a la tarda cap a la capital navarresa i ho va fer sense Memphis ni Jordi Alba, lesionats a Munic. La gran novetat en la llista és la presència per primera vegada de Ferran Jutglà. En queda fora Ilias Akhomach per sanció –expulsat amb el filial al camp del Vila-real B– i entra el de Sant Julià de Vilatorta com a alternativa en atac. Luuk de Jong –ha jugat 8 minuts des que va ser destituït Koeman– podria ser titular per primera vegada en l’era Xavi, amb Dembélé i Abde a les bandes. Però Xavi també podria apostar per Dembélé en la punta de llança i un extrem del perfil de Coutinho, menys profund. També hi ha dubtes en el lateral esquerre. El relleu natural d’Alba és Balde, però Dest o Mingueza canviats de banda també podrien ser una alternativa, tot i que el nivell de tots dos a Munic no va ser el desitjat i perden punts per ocupar aquesta posició després de l’examen contra el Bayern.

Al marge dels quatre gols marcats en la copa contra el San Agustín, l’Osasuna només ha marcat un gol en els últims sis partits de lliga. Una sequera golejadora que està afectant també el Barça de Xavi, que s’ha quedat sense marcar en tres dels cinc últims partits. Es paga alt el gol avui a Pamplona.

OBJECTIU CLAR

Guanyar els tres partits contra l’Osasuna, l’Elx i el Sevilla donaria un nou impuls
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)