Barça

El protagonista

Abde

El malson

Tota la defensa de l’Osasuna, i especialment Nacho Vidal, va anar de corcoll per poder frenar l’ímpetu i l’atreviment del jove Abde, pur desequilibri des de l’extrem gràcies a la seva velocitat i el seu driblatge, fruit del desvergonyiment, malgrat que només ha disputat sis partits a primera. S’ha guanyat la confiança de Xavi, que, en vista de la falta d’extrems en el primer equip, no va dubtar a cridar-lo i fer-li lloc entre els grans. Difícilment abandonarà la dinàmica del primer equip mentre Ansu estigui lesionat o no arribin reforços que puguin obrir el camp com ho fa ell. Abde és pur atreviment, fruit de la seva joventut i el seu estil de joc, i perquè és el que Xavi li demana: “Em diu que m’encari amb el rival, doncs jo m’hi encaro.” I qui ho pateix són els laterals, com ahir Nacho Vidal, que no sabia com defensar-lo.

Les seves estadístiques certifiquen que va ser un autèntic maldecap per als defensors de l’Osasuna. Va intentar accions d’un contra un en onze ocasions i en va sortir vencedor en set, una xifra molt alta. També va rematar dues vegades a porteria i va marcar el segon gol blaugrana. Va ser després de completar un gran contraatac i de rematar de volea una centrada de Dembélé des de la dreta. No era una rematada fàcil, perquè la pilota anava molt amunt, però la va engaltar a la perfecció i la va clavar a l’escaire. Abde va embogir, com tota la banqueta, que va celebrar el gol efusivament. “Estic molt content pel gol i espero que sigui el primer de molts, però no marxem contents pel resultat. No mereixíem l’empat.” El gol va anar dedicat, com va explicar, als suplents i als membres del cos tècnic, sense oblidar la seva família: “La porto al cor.”

Abde s’afegeix a la llista de joves del Barça que s’han estrenat marcant a El Sadar. Ahir ho van fer ell i Nico, agafant el testimoni d’Ilaix Moriba, que ho va fer el 6 de març del 2021, i Ansu Fati, el 31 d’agost del 2019. El marroquí ja acumula sis partits amb el primer equip del Barça i en tres ha estat titular. Ha convençut Xavi, que, això sí, reclama que malgrat que estan sostenint l’equip, aquest paper de “pal de paller” no hauria de ser per a futbolistes tan joves.

Abde va acabar fos i va ser substituït a les acaballes del partit per un altre jove del filial que es va estrenar a El Sadar, Ferran Jutglà.

39
intervencions
11
accions d’un contra un (7 amb èxit)
2
rematades
1
gol Dades de Carles Domènech, de ‘La transmissió d’en Torquemada’
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)